Back to Question Center
0

Çfarë duhet të di për hulumtimin e fjalëve të Amazon për t'u bërë një shitës i mirë?

1 answers:

Çdo shitës me pakicë në shitje në Amazon, e di se kërkimi mund të bëhet një themel i fortë për një biznes lulëzimi të anijeve. Dhe le të përballet me atë menjëherë - zakonet e konsumatorëve në Amazon kanë nevojë për kërkime dhe kuptim të thellë, natyrisht, nëse doni që listat e produkteve të jenë optimizuar mirë dhe të shfaqen në mesin e rezultateve të kërkimit më të lartë. Në fund të fundit - për të gjeneruar më shumë trafik nga fjalë kyçe relevante, duke rritur kështu konvertimet tuaja. Por gjëja është se ndryshe nga motorët e kërkimit më të mëdhenj (si vetë Google, si dhe Yahoo, ose Bing), algoritmi i rangimit të Amazon për kërkim ka veçantitë e veta "produkt-centrike". Kjo do të thotë që nga pikëpamja e Search Engine Optimization (SEO), nuk rekomandohet të mbani bast kryesisht në Google AdWords, të paktën kur bëhet fjalë për kërkimin e fjalëve në Amazon. Çështja është se Planifikuesi i Fjalë kyçeve është mjaft i mirë për të kuptuar trendet reale të kërkimit të blerësve të gjallë. Në të njëjtën kohë, megjithatë, ky mjet themelor nuk mund të kapë asnjëherë të dhëna të sakta të nevojshme për të bërë një përzgjedhje të përkryer të fjalëve për listat e produkteve optimizuar gjithmonë duke qëndruar në krye të kërkimit.

Le të gërmojmë më thellë në këtë çështje dhe të shohim se si punon A9 (algoritmi i madh i Amazon's search rankings). Duke pasur parasysh se A9 në të vërtetë kujdeset për rritjen e blerjeve të përgjithshme në këtë platformë të shitjes me të vërtetë të mbushur me njerëz, lista e SERP-ve bazohet në dy faktorët kryesorë: - do të thotë që çdo artikull me reputacion të mirë dhe historinë e besuar të shitjeve do të ketë më shumë gjasa të shfaqet më pranë majave të kërkimit të produkteve Amazon. Metrika kryesore e Performancës janë CTR (click-through-rate), CR (norma e konvertimit), dhe natyrisht shitjet reale reale. Faktori i Relevancës - presupozon që një titull i produktit i bërë siç duhet, përshkrimi dhe plumbat e optimizuar mirë për fjalë kyçe me rezultate të mira (dmth., Që përputhet me kërkimet e kërkuara nga blerësit e drejtpërdrejtë) - gjithashtu do të kenë shanse të forta për t'u treguar dukshëm në kërkimin e produkteve të Amazon. Hulumtimi i Fjalorit me Amazon me Vegla të Veçanta

Pra, le të përballet me atë - Hulumtimi fjalen Amazon kërkon një qasje më individuale (në vend se analiza konvencionale fjalen në SEO). Dhe faktori i relevancës është pikërisht ajo që duhet të përqendrohet para çdo gjëje tjetër. Kjo është arsyeja pse unë rekomandoj zgjedhjen e mjeteve të duhura fjalen për Amazon dhe hulumtime potencialisht fituar kombinime kërkimi që mund të gjenerojnë ju konvertime reale me marrëveshje më aktuale. Sa për mua, unë personalisht përdorur mjet Sonar Amazon kërkimore fjalen. Natyrisht, është vetëm për ju që të vendosni se cili mjet ose kornizë online duhet të zgjidhni. Sidoqoftë, duke përdorur Sonar-in kam disa përfitime vërtet bindëse, të tilla si shkrirja e një liste të shpejtë kryesore të sugjerimeve të fjalëve kryesore (që duket të jetë një pikënisje e shkëlqyer), hulumtimi konkurrues (kapja e frazave kërkimore me performancë të lartë - direkt nga shitësit kryesor ishte me të vërtetë e mahnitshme), njohuri të vlefshme dhe konsiderata për kombinime kërkimi potencialisht të fituara rekomandohen pikërisht këtu dhe tani dhe madje edhe më shumë Source .

December 6, 2017