Back to Question Center
0

Cili është numri ID i produktit në Amazon?

1 answers:

Si një shitës Amazon, ju duhet të jeni të vetëdijshëm se çdo produkt në Amazon ka numrin e saj të ID. Identifikuesit e produkteve mund të përdoren për të krijuar faqe dhe lista të reja produktesh. Shumë kategori në Amazon kanë UPC-të e tyre specifike. Prodhuesi i vetëm legjitim i Amazon UPCs që ekziston në nivel global është GS1 (Standardi Global 1). Kjo kompani ofron standarde globale për barcoding zinxhirin e furnizimit. Standardi Global 1 lëshon çdo artikull në Amazon me numrin e artikullit Global Trade Item.

Për të ndjekur kërkesat GS1, duhet të merrni parasysh llojin e produkteve që dëshironi të shitni me pakicë, cilësinë e të dhënave tuaja të produktit dhe kërkesat specifike për shitjen në atë kategori produkti.

Në këtë artikull, ne do të shpjegojmë rolin e GTIN dhe UPC për promovimin e produktit tuaj në platformën globale të tregtimit Amazon. Megjithatë, para se të vazhdojmë më tej, duhet të theksoj se Amazon do të fillojë të kalojë kontrollin e kodeve UPC të caktuar në ASIN të ndryshme në tregun e tyre kundër bazës së të dhënave GS1. Kjo mund të nënkuptojë që çdo shitës pa kodet UPC autentike mund të hiqet nga rezultatet e kërkimit të Amazon.

Amazon kodet UPC: çfarë ata janë dhe pse ne kemi nevojë për to?

Kodi UPC është një simbol i kodit të barit i cili caktohet në mënyrë unike për çdo artikull tregtar. Ajo përdoret gjerësisht në SHBA, Britani të Madhe, Kanada, Australi, Zelandën e Re dhe vende të tjera që flasin anglisht. Përbëhet nga 12 shifra numerike që tregojnë UPC prefiksin e kompanisë, referencën e artikullit dhe shifrën e kontrollit. Numrat e parë shifrorë të caktuar nga GS1 tek pronarët e markave të identifikuara në mënyrë unike duhet të shënojnë produktet me simbole UPC.

Shifrat e ardhshme pesë shërbejnë për të treguar referencën e artikullit. Ato janë caktuar nga pronari i markës për të referuar një artikull të veçantë.

Dhe shifra e fundit quhet shifra e kontrollit. Është një shifër e llogaritur bazuar në një llogari të kontrollit të numrit MOD nga shifrat e mëparshme.

Kodet UPC mund të jenë të dy llojeve - UPC-A dhe UPC-E. Dallimi është se kodi UPC-E është më i shkurtër dhe ka zero për të shtypur. Kjo do të thotë që ju nuk do të shihni 0 brenda barkodit, vetëm brenda GTIN përkatëse.

Çfarë është ASIN (Amazon Standard Identification Number)?

Numrat e identifikimit standard të Amazon përdoren për të identifikuar artikujt në Amazon. Ato përbëhen nga blloqet unike të 10 shkronjave dhe numrave. Kodi ASIN për artikullin e kërkuar mund ta gjeni në faqen e informacionit të produktit Amazon. Duhet të theksohet se për librat Amazon përdor barcode ISBN. Numri standard i identifikimit është i njëjtë për librat si ISBN. Megjithatë, për të gjitha sendet e tjera, numri i ri i standardeve është krijuar kur artikulli është ngarkuar në katalogun e Amazon.

Kodi ASIN i artikullit vendoset në faqen e detajeve të produktit, ndër detajet e tjera të produktit, si ngjyra, madhësia etj. Ky kod mund të përdoret për të kërkuar produkte në katalogun e Amazon. Duke shtypur një kod të përcaktuar ASIN ose ISBN në kutinë e kërkimit të Amazon, do të merrni rezultatet e kërkimeve të kërkuara me këtë kod (me kusht që një produkt të jetë i shënuar në katalog) Source .

December 6, 2017