Back to Question Center
0

Semalt: Guida e Scraping HTML - Top Tips

1 answers:

Përmbajtja në internet është kryesisht në formate të strukturuara ose HTML. Çdo faqe organizohet në mënyrën e saj unike, varësisht nga përmbajtja e saj. Nëse dikush dëshiron të nxjerrë informacione në internet, është dëshira e çdo personi për të marrë të dhënat në një mënyrë të strukturuar dhe të mirëorganizuar. Kjo do të ndihmojë në ruajtjen e kohës së kërkuar për rishikimin, analizimin dhe organizimin e dokumentit përpara se të ndahet. Megjithatë, marrja e formatit të strukturuar nuk është e lehtë pasi shumica e faqeve nuk ofrojnë këtë mundësi për të parandaluar njerëzit që të nxjerrin sasi të mëdha të të dhënave. Megjithatë, disa vende ofrojnë API që u japin njerëzve mundësinë e nxjerrjes së informacionit në një proces të shpejtë dhe të lehtë.

Në raste të tilla, nuk do të keni zgjidhje përveçse të përdorni ndihmën e një programimi softuerik të njohur si skrap. Është një qasje që përdor programin kompjuterik që ndihmon përdoruesit për të mbledhur informacion në një format të dobishëm dhe për të ruajtur strukturën e të dhënave. Lxml dhe Request

Kjo është një bibliotekë me shkallë të gjerë që ndihmon në analizimin dhe vlerësimin e shpejtë të XML dhe HTML dhe ndihmon në kursimin e kohës. Është gjithashtu e dobishme në trajtimin e etiketave të ndërprera në procesin e analizimit. Në këtë procedurë, ju përdorni kërkesa Lxml dhe jo urllib2 inbuilt pasi që është më i shpejtë, i fuqishëm dhe i disponueshëm..Është e lehtë për ta instaluar duke përdorur instalimin e pip instaloni Lxml dhe kërkesat e instalimit të pip.

Filloni me importet - këtu ju importoheni HTML nga Lxml, pastaj kërkoni import. Përdorni kërkesën dhe pastaj gjurmoni faqen e internetit që përmban të dhënat që dëshironi të ekstraktoni, analizoni atë me modulin HTML dhe pastaj ruani të dhënat e analizuara në pemë.

Duhet të përdorni përmbajtjen e faqes në vend të tekstit pasi që HTML pret të marrë hyrjen në bytes. Pema, ku ruajtur të dhënat tuaja të analizuara tani përmban dokumentin HTML në një strukturë peme. Ju mund të kaloni mbi strukturën e pemës në qasje të ndryshme, XPath dhe CSSelect. XPath ju ndihmon të merrni informacionin ose ta merrni në një format të strukturuar si HTML ose XML. Ka mënyra të ndryshme në të cilat ju mund të merrni elementët XPath. Këto përfshijnë Firebug për Firefox ose Chrome Inspector. Kur përdorni Chrome, informacioni i inspektimit është i lehtë pasi që vetëm duhet të "klikoni" elementin që kërkon inspektim, zgjidhni "Elementi i inspektimit", theksojeni kodin e dhënë dhe pastaj kliko me të djathtën dhe përzgjedh kopjen XPath. Ky proces do t'ju ndihmojë të dini cilat elemente janë të përmbajtura në faqen tuaj dhe nga atje, është e lehtë të krijoni pyetjen e duhur XPath dhe të aplikoni XPath Lxml saktë.

Duke kaluar nëpër këto hapa siguron që të keni skrapuar të gjitha të dhënat që dëshironi të nxjerrni nga një rrjet i veçantë duke përdorur Lxml dhe Kërkesat. Ju do të keni informacionin e ruajtur në një kujtesë dy listë, dhe tani ajo është gati për klasifikim. Ju mund ta analizoni atë duke përdorur një gjuhë programimi si Python ose ta ruani dhe ta ndani atë. Gjithashtu, mund të dëshironi të rishkruani ose të redaktoni disa pjesë të informacionit para se të ndani atë Source .

December 8, 2017