Back to Question Center
0

Si të dominosh listën e renditjes së produkteve në Amazon?

1 answers:

Gjatë praktikës time SEO, zakonisht vërehet se tregtarët online kanë tendencë për të ndërtuar biznesin e tyre në Google. Megjithatë, nuk është motori më i madh i kërkimit për produktet. Është më e arsyeshme për produktet me pakicë në Amazon, sipas të dhënave statistikore, më shumë se 65% e përdoruesve i referohen kërkimit Amazon për të gjetur një produkt që ata kanë nevojë. Mund të shpjegohet me përfitime të shumta në Amazon, si aftësia për të krahasuar çmimet dhe për të përzgjedhur atë më të mirë; kontaktoni me tregtarët; kontrolloni kritikat, etj. Megjithatë, një nga përfitimet më të rëndësishme është se përdoruesit mund të shohin të gjitha informacionet në lidhje me produktin në një faqe. Ka një dallim të madh midis Amazon dhe platformave të kërkimit Google kryesisht për shkak të qëllimeve të ndryshme të këtyre platformave. Google ishte projektuar për të shitur reklama. Në ditët e sotme, Google AdWords është një burim primar i fitimit në Google. Në termin e saj, Amazon ishte projektuar për të shitur prodhimet. Ai krijon dallimin themelor në mënyrën se si secila masë ka sukses.

Google siguron përdoruesit me përgjigjet e menjëhershme për pyetjet e tyre. Ndërsa Amazon është i suksesshëm kur ju të gjeni një produkt që ju nevojitet për çmimin më të arsyeshëm në treg. Amazon përfiton fitim nga çdo marrëveshje. Kjo është arsyeja që i ofron përdoruesve rezultatet më të mira të produktit. Amazon matë nga të ardhurat ose marzhin bruto për çdo kërkim.

Kur optimizoni për Google, ju bëni një theks në përmirësimin e angazhimit të përdoruesit dhe ndërtimin e faktorëve të jashtëm të besimit. Kur optimizoni listën tuaj në Amazon, ju duhet të përqëndroheni në përmirësimin e normave të konvertimit. Konvertimi i lartë është i barabartë me të ardhurat e larta në Amazon. Ju duhet të dominoni listën e renditjes së Amazon për të rritur shitjet tuaja dhe për të tërhequr më shumë klientë potencialë.

Le të diskutojmë se si funksionon mekanizmi i rezultateve në Amazon. Ky informacion do t'ju ndihmojë të ndërtoni një fushatë fitimprurëse në Amazon.

Faqet e rezultateve të kërkimit të Amazon mund të kenë pamje të ndryshme në varësi të llojit të futur të pyetjeve në kutinë e kërkimit. Amazon SERP ka dy prezantime - një pamje të listës për kërkimet në të gjitha departamentet dhe një pamje të galerisë kur kërkoni brenda një kategorie produktesh të veçantë.

Elementet më të rëndësishme të listës së renditjes së produkteve Amazon janë fushat e filtrimit në anën e majtë. Këto filtra shërbejnë për të ngushtuar rezultatet e kërkimit dhe për të siguruar përdoruesit me produktet më të përshtatshme. Është një arsye themelore pse është kaq e rëndësishme të plotësoni sa më shumë fusha të jetë e mundur kur krijoni faqen tuaj të produktit në Amazon.

Vëmendje e veçantë duhet t'u kushtohet rezultateve të sponsorizuara që vendosen në fund të faqes së rezultateve të kërkimit. Shpërblimi i Amazon për reklamat klikohet në të njëjtën mënyrë si në Google. Ju duhet të paguani për klikimin e secilit përdorues në reklamën tuaj.

Faktorët e rangimit në Amazon

Të gjithë faktorët me ndikim të lartë mund të ndahen në faktorë të performancës dhe në faktorët e relevancës.

Faktorët e performancës shërbejnë për të përmirësuar renditjen duke treguar Amazon se mund të fitojë më shumë duke renditur një produkt më të lartë në faqen e rezultateve të kërkimit.

Faktorët Relevance shërbejnë për të treguar Amazon se një produkt është i rëndësishëm për pyetjen e përdoruesit.

Faktorët e performancës përfshijnë normën e konvertimit, cilësinë e imazhit dhe politikat e çmimeve.

Faktorët e përkatësisë përfshijnë titullin dhe përshkrimin e përshkrimit, etiketimin, optimizmin e plumbave dhe rëndësinë e termave të kërkimit Source .

December 8, 2017