Back to Question Center
0

Ku duhet të veprojë me strategjinë time për Amazon për të renditur mirë nga dita e parë?

1 answers:

Sa herë që kërkojmë një fjalëkalim të veçantë në Amazon, ekziston një listë shumë e gjatë e produkteve që shfaqen zakonisht drejt nesh. Dhe ne të gjithë e dimë se çdo konvertim i vërtetë i matshëm (dhe përfundimisht - shitja) mund të sillen vetëm nga produktet të cilat janë të listuara të paktën në tre faqet e para (për të mos thënë se progresi i vërtetë ka nevojë të tregojë disponueshmërinë tuaj në 10 rezultatet e kërkimit të lartë ). Pra, drejtimi i një strategjie të duhur në SEO për Amazon mund të duket një detyrë vërtet e frikshme, veçanërisht në shikim të parë. Për fat të mirë, platforma më e madhe e blerjeve në internet në botë është duke bërë më së miri për të ofruar vetëm përvoja të cilësisë së lartë të përdoruesit për audiencën e saj të gjerë të një shkalle globale. Amazon po e bën punën në mënyrë të përkryer - duke rekomanduar produktet e duhura dhe duke i dhënë dritën jeshile konkurrencës së tregut të hapur. Në fund të fundit, kjo e bën jetën më të lehtë për më shumë se 80 milionë blerës në këmbë atje.

Natyrisht një veprim i tillë masiv nxitet nga grupi i tij i rregullave të rangimit. Kjo është arsyeja pse do të ishte një detyrë shumë e menaxhueshme - të renditet mirë nga dita e parë - duke pasur parasysh se i kuptoni rregullat e lojës dhe mbështeteni me një strategji të përshtatur në SEO të përshtatura për Amazon. Me algoritmin e tij A9, Amazon është kryesisht bast mbi tre faktorët kryesorë të renditjes të njohur si rëndësia, shkalla e konvertimit dhe autoriteti i produktit. Në këtë mënyrë, më poshtë do t'ju nxjerr në pah disa nga fushat kryesore për të ndërmarrë veprime me SEO për Amazon dhe renditen mirë që nga fillimi i dyqanit tuaj dropshipping - le të fillojmë me përmirësimin e relevancës dhe të normës së konvertimit.

Tier One: Produkt Page Relevance

Është elementi kryesor që shtrihet themeli bazë për renditjen e produktit tuaj. Kjo është arsyeja pse unë rekomandoj drejtimin e strategjisë së përgjithshme në SEO për Amazon që sillet rreth aspekteve të mëposhtme (duke u dhënë atyre prioritet më të fortë është një DUHET - vetëm të marrë atë për të dhënë).

Sferat kryesore të Relevance në SEO për Amazon. Optimizimi i titullit (ndryshe nga Google, Amazon lë hapjen e hapur për çdo eksperiment, madje edhe të guximshëm, me fjalë kyçe kryesore dhe fraza kryesore në titullin e produktit);
 • Bullet Points dhe Descriptio (të gjitha që ju duhet këtu është vetëm për të mbushur Box Blej, mos harroni të përfshijë vetëm pikat e saktë kyçe);
 • Markë dhe Prodhues (vetë-shpjegues);
 • Kategoria dhe nënkategori (thjesht sigurohuni që të bashkoni kategorinë e duhur, nëse nuk dëshironi që produktet tuaja të shfaqen në kategori të pasakta);
 • Termi i kërkimit (plotësoni pesë fusha korresponduese me fjalë kyçe të synuara kryesore, mos përdorni të njëjtat në mënyrë të përsëritur - më mirë të përdorni përdorimin e sinonimeve të fjalë kyçe të LSI);
 • URL (mendoni mirë para se të krijoni një pyetje URL për faqen e produktit tuaj, kushtoni vëmendje të mjaftueshme që të keni gjithçka në vend - Amazon po e përdor atë për të përcaktuar renditjen tuaj dhe relevancën e kërkimit pas të gjitha). Përmirësimi i normës së konvertimit
 • Nëse doni që produkti juaj të plotësojë kërkesën e klientit për mënyrën më të mirë të mundshme - duhet ta bëni Amazon t'ju rekomandojë për një audiencë më të gjerë të blerësve në kërkim. Pra, ekziston një korrelacion i dyfishtë ndërmjet shkallës së konvertimit dhe interesit të klientit (duke përfshirë ato në Amazon).

  Fushat kryesore për përmirësimin e strategjisë së CTR dhe SEO për Amazon:

  • Shitjet e larta gjithmonë do të thotë renditje në rezultatet e kërkimit diku rreth faqes së parë;
  • Rishikimet e klientëve dhe promovimi i email-it (për shembull duke përdorur mjetin online AMZDiscover për të synuar klientët potencial të duhur);
  • Seksioni i Pyetjeve dhe Përgjigjeve;
  • Imazhe të ndritshme që japin pamje të madhe të dyqanit tuaj;
  • Çmimi konkurrues;
  • Norma e fryrjes dhe Koha mesatare për vizitë po ndikojnë gjithashtu në konvertimet tuaja, mbani mend këtë Source .

  December 8, 2017