Back to Question Center
0

Si mund t'ju ndihmojë ju për të dominuar tregun e Amazon?

1 answers:

Nëse jeni duke ëndërruar të bëheni tregtar online ose keni prodhimin tuaj të vogël dhe kërkoni për tregjet për produktet tuaja, Amazon.com do t'ju sjellë të gjitha ëndrrat tuaja në realitet. Kjo platformë është një variant i përsosur për të dy tregtarët me përvojë online dhe të ardhurve të biznesit. Ju nuk keni nevojë për investime të rëndësishme për të filluar biznesin tuaj në Amazon. Çdo gjë që ju nevojitet është një qasje e zgjuar, durim dhe disa teknika të ndërlikuara optimizimi.

Në këtë artikull ne do të flasim për të identifikuar konkurrentët tuaj më të lartë të tregut dhe për të ndjekur pozicionet e tyre në rang; si të zbuloni tregun më të mirë të tregut për të shitur; marr fitues të magneteve të plumbit për gypin tuaj të marketingut dhe së fundi, zbuloni pikën e çmimeve konkurruese për gjërat tuaja.

Para se të vazhdojmë me këto strategji të optimizimit në Amazon, vlen të thuhet se Amazon është një sistem më i hapur sesa p.sh. Google. Ai ndan të dhënat mbi produktet që janë shitësit më të mirë të Amazonit dhe në ato nënshkrime të tregut. Ju mund të kontrolloni këto të dhëna në seksionin Amazon Best Seller. Këtu mund të gjeni një listë të plotë të shitësve më të mirë të Amazon në secilën treg të veçantë, cilat artikuj janë më të talentuar nga blerësit Amazon, dhe cilat artikuj po shesin më shumë. Këto të dhëna të vlefshme do t'ju ndihmojnë të ndërtoni një fushatë fitimprurëse në Amazon, si dhe këshillat tona të dobishme. Pra, le të hyjmë në të.

Si të identifikoni tregun më të mirë apo të ngrohtë?

Përdorni Amazon si mjet hulumtues të tregut, pasi ai mund t'ju ofrojë të dhënat më të sakta. Çdo gjë që ju nevojitet është të kërkoni shitësit më të mirë të Amazonit dhe të vendosni se çfarë ngrohtesi mund t'i plotësoni në mënyrë të përkryer nevojat e biznesit tuaj. Informacioni më i mirë i shitjes mund t'ju ndihmojë të përcaktoni se cilat produkte janë më të mundshme për të apeluar në tregun tuaj të synuar dhe të sillni sasinë më të madhe të çon.

Duke ndjekur faqen e produktit, ju mund të gjeni se ku renditet në lidhje me shitjet e produkteve të Amazon.

Duhet t'i kushtoni vëmendje të veçantë nënkategorive në anën e majtë. Këto nënkategori mund t'ju japin një kuptim të qartë të situatës aktuale të tregut. Këtu mund të gjeni nën-niches që ju mund të konsideroni për të kufizuar tregun tuaj të synuar.

Mund të jetë kështu që nuk ka më nën-kategori që mund të përdorni. Kjo varet nga tregu i ngrohtë i kërkimit tuaj. Sidoqoftë, kategoritë e lidhura me ngrohtësinë nuk mund të ju japin shumë informacione konkurruese, siç janë ofertat e mundshme, magnetët e plumbit, ngritjet, rëniet dhe kështu me radhë. Identifikoni konkurrentët tuaj më të mirë të tregut dhe përfitoni nga ajo që po bëjnë

Shitësi më i mirë Mjetet kërkimore të tregut Amazon gjithashtu mund t'ju ndihmojnë për të identifikuar konkurrencën primare brenda

kampe tuaj të tregut dhe të mësoni se kush ka produktet më të shitura. Për të marrë këtë informacion, mund të shkosh te Google dhe të kontrollosh me dorë faqet e tua të konkurrentëve dhe ofertat e tjera të produkteve brenda tregut tuaj të ngrohtë.

Një tjetër mënyrë për të kontrolluar konkurrentët tuaj është blerja e njërës nga artikujt e tyre dhe kontrolloni se çfarë bëjnë ata pas shitjes. A përdorin shërbime të tilla si "Feedback Genius" ose të tjera për të gjeneruar reagime pozitive në faqet e tyre? Për më tepër, mund të kontrolloni nëse e-mailet e tyre pasuese përmbajnë disa materiale shtesë të marketingut apo jo. Nëse merrni disa materiale shtesë të marketingut, ato mund të jenë më të kufizuara se ato që do të shihni nëse e keni blerë produktin jashtë Amazon.

Pra, mund të mësoni shumë të vlefshme për informacionin e biznesit tuaj vetëm duke blerë produktet e tyre dhe duke kaluar nëpër gypat e tyre të marketingut Source .

December 8, 2017