Back to Question Center
0

Si të përmirësoni renditjen tuaj në Amazon?

1 answers:
Në ditët e sotme, duke bërë një fitim në Amazon mund të jetë mjaft sfiduese, veçanërisht nëse nuk keni njohuri dhe përvojë të veçantë. Sipas literaturës, dominimi i renditjes në Amazon është si një art dhe një shkencë. Faktorë të shumtë mund të ndikojnë se si një produkt radhitet në faqen e rezultateve të kërkimit. Në këtë artikull, do të diskutojmë tre faktorë kryesorë që mund të ndikojnë ndjeshëm në renditjen tuaj në Amazon. Pra, le t'i hedhim një sy më pranë.

Imazhet e produktit

A keni menduar ndonjëherë se çfarë është roli i imazheve në Amazon? Në realitet, e gjithë biznesi i ecommerce bazohet në fotografi, sepse kjo është mënyra e vetme për të treguar detajet e produkteve të përdoruesve. Përdoruesit nuk do të blejnë asgjë thjesht duke lexuar përshkrimin e produktit. Ata kanë nevojë për një vizualizim. Pra, detyra juaj primare është që të sigurojë blerësit me imazhe cilësore, duke treguar çdo kënd të artikullit tuaj. Ajo luan një rol të madh në zbulimin e produktit dhe blerjen e produktit. Imazhet ndihmojnë përdoruesit që të marrin vendimin e blerjes dhe t'i lëvizin poshtë gypave të shitjes.

Sigurohuni që të keni faqen kryesore të produktit me të paktën madhësinë 1000px. Kjo jep një mundësi për të zmadhuar imazhin tuaj. Për më tepër, imazhi juaj kryesor duhet të plotësohet me imazhet mbështetëse. Blerësit mund të marrin më shumë detaje duke shikuar përmes imazheve shtesë.

Amazon kërkon që të paktën 85% të hapësirës së imazhit duhet të merren nga produkti juaj. Megjithatë, ju mund ta merrni atë edhe më tej dhe të përdorni sa më shumë hapësirë ​​të jetë e mundur, duke shmangur hapësirën rreth imazhit. Kjo do të ndihmojë produktin tuaj të shquar në faqen e rezultateve të kërkimit Amazon. Është e këshillueshme që produkti juaj të paraqitet në një sfond të bardhë, sepse imazhet e tilla kapin vëmendjen e përdoruesve dhe duken të pastra.

Imazhet cilësore mund të ndikojnë pozitivisht në konvertimin tuaj. Kjo është arsyeja pse është e arsyeshme të përdorësh kompensimin e plotë të imazheve mbështetëse. Një shumë shitësish nga Amazon nuk kanë parasysh rëndësinë e përshkrimit dhe supozojnë se klientët e tyre potencial mund të kënaqin me pika plumbash që janë vendosur më lart. Megjithatë, është një pikë krejtësisht e gabuar. Duke krijuar një përshkrime të cilësisë dhe fjalëve të pasura, ju merrni një mundësi për të përmirësuar renditjen tuaj në Amazon. Ju duhet të siguroni përdoruesit me informacionin më të detajuar në lidhje me produktet që shitni. Asnjë informacion tjetër shtesë mbi markën tuaj ose procesin e prodhimit nuk duhet të përfshihet. Për të përmirësuar përshkrimin e produktit, ju duhet të kontrolloni shqyrtimet e klientëve për produktet tuaja. Këtu mund të gjeni çdo temë të nxehtë që mund të kënaqesh në përshkrimin tuaj.

Rishikimet e produktit

Shqyrtime janë pjesë e jetës së Amazon. Ato shërbejnë si faktor i rangimit të rëndësishëm që ndikojnë drejtpërdrejt në vendimin e blerësve. Shqyrtimet më organike që keni, aq më lart do të renditni në Amazon. Shqyrtimet pozitive mund të ndikojnë në listën tuaj të klikimeve dhe konvertimin. Ju duhet të keni një histori të mirë shitjesh për të krijuar komente produktesh pozitive dhe organike. Që nga viti 2016, të gjitha kritikat e stimuluara janë të ndaluara nga Amazon. Prandaj bëni një theks mbi interesat e klientit dhe duhet të merrni komente pozitive organike, dhe të gjitha përpjekjet tuaja do të shpërblehen Source .

December 13, 2017