Back to Question Center
0

Si të ndërtojmë një fushatë fitimprurëse të marketingut në Amazon?

1 answers:

Amazon është motor kërkimi më i madh në botë që shërben për të ndihmuar përdoruesit të gjejnë produktet që u nevojiten. Dallimi kryesor midis këtij motor kërkimi është që nuk përdoret për informacione të përgjithshme. Përdoruesit të cilët kërkojnë diçka në Amazon kanë qëllim të blerjes. Kjo është arsyeja përse të gjithë ata që zgjedhin tregun Amazon si platformë me pakicë për produktet e tyre, bëjnë një vendim të saktë të biznesit. Dhe për më tepër, faqja ofron mundësi organike dhe pad që u mundësojnë markave të kapitalizojnë. Sipas shifrave të fundit të industrisë për vitin e kaluar, blerësit Amazon bënë më shumë se 200 miliard kërkime në vit. Një tjetër studim tregoi se më shumë se 31% e amerikanëve filluan kërkimet e tyre të blerjeve në Amazon. Është dy herë më shumë sesa në Google.

Tregon fuqinë e kësaj platforme të shitjes me pakicë dhe rolin e saj në biznesin e e-tregtisë së sotme. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si t'i bëjmë produktet tuaja dukshëm përpara klientëve tuaj potencialë duke implementuar SEM Amazon (search engine marketing).

Ashtu si motorët e kërkimit tradicional, Amazon analizon faqet e produktit sipas termave të kërkimit për t'u dhënë përdoruesve rezultatet më të rëndësishme të kërkimit. Kjo do të thotë që një përmbajtje me përmbajtje fjalësh duhet të ketë për optimizimin tuaj në Amazon.

Ekzistojnë shumë mjete profesionale kërkimore në internet që mund t'ju sigurojnë lidhje me termat e kërkimit të biznesit tuaj. Megjithatë, gjithashtu duhet të mbështeteni në veten tuaj sa më larg nga të gjitha mjetet që mund të ju japin afat-bisht jo-konkurrues kushtet e kërkimit..Për të përcaktuar vëllimin e kërkimit të fjalë kyçe të përzgjedhur, mund të përdorni mjete të tilla si Planifikuesi i Fjalë kyç i Google, Analizuesi i Amazon Retailer dhe Amazon Marketing Services PPC. Nga mënyra, disa ekspertë të Amazon thonë se është e mundur që të gjenden terma të kërkimit në shënjestër në komentet e klientëve.

Amazon siguron disa seksione të përmbajtjes ku mund të shtoni strategjikisht termat e kërkimit tuaj të synuar dhe me volum të lartë. Këto seksione përfshijnë titullin, përshkrimin dhe pikat plumbash.

Si mund të ndikojnë shitjet në renditjen e Amazon?

Ndryshe nga motorët e kërkimit tradicional, Amazon merr parasysh sasinë e përgjithshme të shitjeve që çdo tregtar bën për një periudhë të caktuar. Në vend të lidhjeve të ndërtimit si në optimizimin e kërkimit tradicional, algoritmi i rangimit në Amazon bazohet në gjenerimin e shitjeve. Mund të shpjegohet nga qëllimi primar i Amazon për të fituar sa më shumë përfitim që është e mundur. Kjo është arsyeja pse algoritmi i rangimit në Amazon merr parasysh gjërat më të shtrenjta të çmimeve. Ndërsa produktet më të shitura të rregullave vendosen në faqen e rezultateve të kërkimit të Amazon, ata tërheqin më shumë klikime. Kjo është arsyeja pse një nga mënyrat më rezultative për të rritur renditjen organike në Amazon është përmes listave të sponsorizuara që vendosen përgjithmonë në TOP dhe përzënë shitjet më të mëdha.

Një tjetër mënyrë vepruese për të rritur gradën tuaj në Amazon SERP është të ofroni një çmim konkurrues. Duke vepruar kështu, ju do të tërhiqni më shumë klientë që paguajnë dhe do të krijoni një shitje pozitive në Amazon. Për më tepër, nëse jeni anëtar i Kryeministrit të Amazon, produktet tuaja do të blihen më shumë, sepse blerësit mund t'i marrin ato për dy ditë, si dhe të marrin kompensim për çdo dëmtim Source .

December 13, 2017