Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt përshkruan 10 mënyra për të zbatuar mjetet e skrapimit të uebit

1 answers:

Scraping në internet kryhet në një numër mënyrash, dhe ka të ndryshme metoda për të kryer një detyrë të veçantë. Është një fushë e avancuar me zhvillime aktive, iniciativa ambicioze dhe përparime të shquara në fushën e inteligjencës artificiale, ndërveprimit njerëzor-kompjuter dhe përpunimit të tekstit. veglat e skrapimit të internetit marrin, shkarkojnë dhe nxjerrin të dhënat e zgjedhura, duke ju ofruar formate të dëshirueshme. Mjete të ndryshme ju lejojnë të mbledhni të dhëna nga qindra në mijëra URL brenda sekondave. Këtu janë disa mënyra për të përdorur mjetet e scraping web.

1. Përmbajtja dhe ndjekësit

Bloget e konkurrentëve dhe profilet e mediave sociale janë një vend i mirë për të analizuar përmbajtjen. Ndoshta, ajo do të hapë dyert për ju për të përdorur teknikat e rrokaqiejve dhe për të ndërtuar themelet e rivalëve tuaj të biznesit. Ju gjithashtu mund të shihni se sa shumë pasues kanë dhe sa njerëz po i shqyrtojnë dhe i pëlqejnë faqet e tyre. Të dhënat e nxjerra mirë mund t'ju ndihmojnë të mbledhni informacion rreth konkurrentit tuaj, duke i dhënë markës tuaj më shumë pasues në mediat sociale dhe duke ngarë më shumë trafik në faqen tuaj elektronike.

2. Zbulimi

Një kruajtës i mirë do të ndihmojë, zbulojë, kapë dhe të marrë informacione nga faqet e ndryshme të internetit. Ne lehtë mund t'i mbajmë gishtat në pulsin e konkurrentëve tanë dhe të marrim një ide për produktet e tyre, fushatat promovuese, postimet e blogeve dhe strategjitë e marketingut. Me të dhënat e gërmuara, ne mund të përshtasim strategjitë e marketingut të markës sonë dhe ky ndryshim me siguri do të sjellë përfitime për biznesin tonë.

3. Shqyrtime

Ju mund të gërmoni informacion të dobishëm nga Yelp, Google, Trustpilot, TripAdvisor, Zomato, i kanë shqyrtuar ato. Kthehuni në faqet e mediave sociale dhe kërkoni markat ose produktet për të marrë të dhëna të dobishme që do të scraped. Ky informacion i grisur mund të përdoret për të përfituar nga dobësitë, ankesat dhe çështjet e konkurrentëve.

4. Krahasimi i çmimeve

Ju mund të grisni të dhënat për krahasimin e çmimeve dhe ndjekjen. Është e rëndësishme të dini se çfarë konkurrentët tuaj po bëjnë për një produkt të caktuar dhe sa produkte të së njëjtës seri janë të pranishme në faqet e internetit të tyre. Krahasimi i çmimeve është i rëndësishëm për shitësit online, dhe të dhënat e grumbulluara janë mënyra e vetme për të krahasuar çmimet në një mënyrë më të mirë. Për shembull, zinxhirët e dyqaneve ushqimore (Sainsbury, Waitrose dhe Tesco) përdorin rrumbullakimin e uebit si një pjesë e domosdoshme e strategjive të tyre të çmimeve..Ata grisin artikuj të shumtë çdo ditë dhe e përdorin këtë informacion për të krahasuar çmimet e produkteve të tyre të ndryshme.

Trafiku që vjen në një faqe arrin përmes kanaleve të ndryshme, siç janë trafiku i paguar, trafiku i mediave sociale, emailet, referimi dhe të tjera. Për shumë prej nesh, është një kërkim organik që shërben deri në fetë e madhe të byrekës. Por për të tjerët, ky trafik nuk do të thotë asgjë dhe ata përqëndrohen në optimizimin e motorëve të kërkimit më shumë se çdo strategji tjetër.

6. Hulumtimi i Tregut

Të gjithë biznesmenët e dinë se hulumtimi i tregut është një pjesë thelbësore e biznesit. Ju do të duhet të kontrolloni mundësitë, trendet dhe kërcënimet përmes hulumtimit të tregut. Pasi të dhënat të fshihen nga faqet e konkurrentëve, të gjitha informatat sigurohen lehtësisht dhe ju mund të merrni një ide se si të rriteni biznesin tuaj me hulumtime të duhura të tregut. Rrëmbyesit e uebit mund të nxjerrin të dhëna të domosdoshme nga firmat kërkimore të tregut, ofruesit analitikë, drejtoritë online, faqet e internetit të lajmeve dhe bloget e industrisë. Ju mund të përfitoni nga këto të dhëna dhe të zgjeroni rrjetin tuaj në të gjithë botën.

Nëse jeni duke kërkuar një punë të re, ju duhet të kryeni dhjetra borde pune, faqet e mediave sociale dhe forumet. Gjithashtu mund të merrni informata të dobishme nga faqet e buletinit dixhital dhe listat e klasifikuara. Dhe nëse jeni duke kërkuar për kandidatë të përshtatshëm për organizatën tuaj, ju mund të ktheheni në të dhëna të gërmuara dhe të filtroni rezultatet në bazë të kërkesave tuaja. Në të dyja anët, mjetet e grumbullimit të uebit do t'ju japin informacione të dobishme për atë që po ndodh në tregun e punës, si të punësoni kandidatët e duhur dhe si të vendosni një punë ëndërr.

8. Produktet dhe Shërbimet

Të gjithë ne blejmë produkte dhe shërbime në internet. Si klient, ne mund të kopjojmë dhe bashkojmë drejtoritë për të marrë të dhëna të dobishme. Ne gjithashtu mund të krahasojmë çmimet dhe kritikat për të ditur se cilat produkte dhe shërbime janë më të përshtatshme. Për shembull, mund të përpiloni listën e automjeteve të përdorura që përputhen me kërkesat tuaja nga një sërë vendesh. Përndryshe, ju mund të kontrolloni rishikimet e smartfonëve të ndryshëm për të pasur një ide se cila markë po dominon të tjerët. Disa nga zgjidhjet më të zgjuara janë iPhone, Windows Mobile dhe BlackBerry.

Me mjetet e grumbullimit të uebit, ju mund të grumbulloni të dhëna nga faqet e bursës, faqet e internetit të pronave dhe kontrolloni rishikimet e portaleve të ndryshme për përfitime financiare. Kjo do të bëjë të lehtë për ju që të mbledhni detajet që ju nevojiten për të qëndruar i informuar rreth tendencave aktuale të marketingut.

10. Duke kërkuar të blejë ose të marrë me qira

Për një ide më të mirë të scraping web, ju duhet të konsideroni agjencitë e pasurive të patundshme. Nëse jeni duke kërkuar për të blerë ose marrë me qera diçka, ju patjetër duhet të grisni të dhënat dhe të keni një ide se çfarë lloj prona do t'ju përshtatet më së shumti. Si gjahtar i shtëpisë, mund të krijoni grupe të të dhënave të organizuara mirë nga agjentë, lista, vende të grumbullimit Source .

December 14, 2017