Back to Question Center
0

Data Scraping Made Easy Nga Semalt

1 answers:

Scraping në internet është bërë një proces dixhital thelbësor në planifikimin e biznesit dhe marketingut. Sot industritë duan të kenë mbledhur të dhëna brenda disa minutave dhe të përpiqen të gjejnë mënyrat më efektive për të arritur qëllimet e tyre. Shtrirja e Web Scraper nga Chrome është një zgjidhje e shkëlqyeshme dhe ofron përdoruesve të saj mjete dhe rezultate të mahnitshme. Përdoruesit nuk kanë nevojë të kenë ndonjë aftësi të posaçme të programimit kompjuterik për të përdorur këtë program softueri. Web Scraper është një shtyrje për shfletuesin Сhrome të prodhuar ekskluzivisht për scraping të të dhënave në internet

. Ju mund të krijoni një plan (sitemap) se si të lundroni në një faqe interneti dhe të specifikoni të dhënat që do të nxirren. Kruese do të përshkojnë faqen e internetit sipas konfigurimit dhe nxjerrin të dhënat përkatëse. I lejon përdoruesit të eksportojnë të dhënat e nxjerra në formate specifike. Gjithashtu mund të ketë edhe faqe të shumta. Kjo është arsyeja pse është një mjet shumë i fuqishëm. Ajo mund të marrë të dhënat nga një numër web faqesh dinamike që përdorin Ajax dhe JavaScript. Për të kapur shumë faqe nga një faqe interneti, përdoruesit duhet të kuptojnë strukturën e pagimit. Për shembull, nëse dëshirojnë të kalojnë në një faqe të re, ata thjesht duhet ta ndryshojnë numrin në fund të një URL-je. Në të njëjtën kohë, ata mund të krijojnë një sitemap në mënyrë që të copëtojnë shumë faqe automatikisht.

Elementët e Scraping

Kur përdoruesit e internetit përdorin këtë mjet ata mund të ndërtojnë sitemaps në mënyrë që të jenë në gjendje të lundrojnë në vend dhe të dhënat relative të minave. Duke përdorur zgjedhës të ndryshëm, kruajtja e faqes mund të lundrojë në faqen e internetit për të marrë disa të dhëna, si listat, imazhet, përmbajtjet dhe tabelat. Më konkretisht, çdo herë që kruajtësi hap një faqe nga një faqe interneti, përdoruesit duhet të mbledhin disa elemente. Për ta bërë këtë, ata duhet të klikojnë në sitemap duke zgjedhur 'Scrape'. Në rast se ata kanë nevojë për të ndaluar procesin në mes, ata vetëm duhet të mbyllin këtë dritare, dhe ata mund të mbajnë të dhënat e nxjerra. Pastaj, të dhënat e grisura mund të eksportohen si formate CSV.

Kjo hallkë e të dhënave r është shumë e thjeshtë, efikase dhe mjet i fuqishëm nxjerrës. Ajo ofron disa avantazhe, të tilla si nxjerrja e të dhënave që mund të lexojnë strukturat e të dhënave, siç janë listat e kontakteve, çmimet, produktet, emailet dhe më shumë automatikisht.

Përpunimi ofron disa teknika të shkëlqyera për përdoruesit që të jenë në gjendje të trajtojnë mënyrën më të mirë të mundshme të dhënave të cilat i kanë braktisur. Për nxjerrjen e informacionit nga faqet e shumta të internetit, ne do të përdorim një procedurë me dy hapa:

Së pari, do të marrim të gjitha URL-të për faqet e uebit me zgjatjen e kruajtësit , atëherë ne do të nxjerrim informacionin nga këto faqe duke përdorur Refine. Nëse faqet e internetit të cilat ata dëshirojnë të mbledhin të dhëna nga të sigurojë lidhje me faqe të tjera të ngjashme, kërkuesit e uebit mund të përdorin pagimin për të ndjekur deri në faqen tjetër. Përdoruesit gjithashtu mund të kombinojnë disa strategji për të mundësuar paginimin dhe zvarritjen në faqet e internetit të ndryshme. Për shembull, ata mund të gjenerojnë një listë të URL-ve për të kapur dhe pastaj të pagëzohen përmes rezultateve Source .

December 22, 2017