Back to Question Center
0

Një Program i Rrjetëzuar i Rrjetit Web i Sugjeruar nga Semalt

1 answers:

Tani për tani, Scraping web është bërë një strategji e domosdoshme e biznesit me pothuajse të gjitha organizatat që e miratojnë atë. Për fat të keq, kjo teknikë nuk është shfrytëzuar plotësisht për shkak të sfidave të caktuara. Sigurisht, ju mund të bëni një kërkim online për të marrë përmbajtjen që dëshironi dhe mund ta kopjoni. Megjithatë, kjo është e mundur vetëm me një sasi të vogël të dhënash. Ju patjetër do të duhet një mjet për scraping web për të korrur sasi të madhe të të dhënave. Sfida më e madhe këtu është kërkesa e përvojës së programimit.

Duhet të keni një nivel të caktuar të përvojës dhe njohurive të programimit për të qenë në gjendje të konfiguroni më shumë mjetet e scraping web siç duhet. Por vetëm shumë pak njerëz kanë përvojë programimi. Veç kësaj, kodimi i mjetit të scraping web është mjaft i lodhshëm dhe kohë për programuesit edhe me përvojë. Për t'i bërë gjërat edhe më keq, mund të duhet të modifikoni kodin e softuerit tuaj për çdo faqe interneti të synuar, sepse çdo faqe interneti është unike. Kjo është arsyeja pse ky mjet i ri i scraping web ka marrë botën nga stuhia. Nuk kërkon njohuri të programimit dhe është efikas. Emri i mjetit është OutWit Hub

OutWit Hub është në fakt një shtesë e Firefox-it që mund të shkarkohet dhe instalohet në shfletuesin tënd. Me softuerin, ju do të gërmoni faqet e internetit të ndryshme me vetëm disa klikime të mausit tuaj. Ndërsa programi ka aftësi për të kapur lloje të ndryshme të faqeve me parametrat e paracaktuar, gjithashtu mund ta personalizoni atë sipas nevojave tuaja.

Këtu është se si të përdorni softuerin

Duhet ta shkarkoni nga Mozilla shtesa dhe të instaloni në shfletuesin tuaj të Firefox-it. Pas instalimit, shtesa nuk do të hyjë në fuqi derisa të rifilloni shfletuesin tuaj. Ju do të gjeni disa opsione të thjeshta për kapërcim në anën e majtë të aplikacionit. Megjithëse këto opsione janë themelore, ato janë të mjaftueshme për ju të nxjerrni imazhet dhe tekstin e kërkuar nga një faqe interneti ose ndonjë nga lidhjet në faqe.

Sidoqoftë, opsionet themelore nuk mund të kryejnë detyra të avancuara të scraping web. Nëse keni nevojë për mundësi të avancuara, duhet të shkoni te Automatorët dhe më pas të shkoni te seksioni i grirësve. Kodi burimor i faqes tuaj të synuar web do të shfaqet këtu. Hapi tjetër është të shikoni atributet e etiketuara në kodin. Ato mund të përdoren si shënues për elementët e kërkuar të të dhënave para nxjerrjes.

Tani, duhet të plotësoni fushat "Marker before" dhe "Marker after", dhe klikoni butonin execute. Pas kësaj, ju duhet vetëm të rriheni dhe të shikoni se si Hub OutWit bën punën e vet. Ky program ju jep liri të përdorni skrapers të shumta në të njëjtën kohë, duke përmirësuar kështu kohën e kthimit.

Kjo është vetëm një procedurë e përgjithshme për nxjerrjen e të dhënave. Seksioni i dokumentacionit të shtesës përmban udhëzime të ndryshme për kërkesa / nevoja për nxjerrjen e të dhënave të ndryshme. Ju do t'i gjeni proceset më të shpejta dhe më të lehta kur t'i zotëroni ato. Pra, është e këshillueshme të studiojmë mësimet fetare.

OutWit Hub ka aftësi për të trajtuar ekstrakte të komplikuara të të dhënave me funksionet e shumta të sofistikuara. Pra, mund të keni nevojë të kuptoni përdorimin e çdo funksioni. Për shembull, për nxjerrjen e të dhënave nga disa vende të synuara që kanë struktura të ngjashme, ju duhet funksioni i quajtur "Kolona Format".

Në përfundim, OutWit Hub është një e madhe data scraping add-on për të dy programuesit dhe jo-programuesit. Gjithashtu ka funksione të shumta që duhet të mësoni. Funksionet më komplekse që përdorni, aq më të shpejta dhe më të mira do të jenë rezultatet e grumbullimit të uebit Source .

December 22, 2017