Back to Question Center
0

Cilat janë rrugët praktike për të përmirësuar shitjet e Amazon?

1 answers:

Tregu Amazon është një minierë ari për bizneset e mëdha dhe të vogla. Ai jep mundësi për të shitur prodhime për njerëz nga e gjithë bota dhe për të rritur ndjeshëm vetëdijen tuaj të markës.

Të gjithë flasin për konkurrencë të ashpër në Amazon, dhe këto mendime nuk janë pa arsye. Miliona tregtarë përpiqen për çdo klient të ri pasi e njohin potencialin e tyre të biznesit. Megjithatë, nga ana tjetër, Amazon merr rreth 90 milionë vizitorë unik në muaj, dhe nëse keni një qasje të zgjuar për biznesin tuaj, thjesht nuk mund të mbeteni të pazbuluara. Sipas shifrave të industrisë Amazon, tregtarët e rinj të tregut shpesh shohin rritje prej 50% në të ardhurat e përgjithshme, kur ato shesin në Amazon me zell. Këto figura inkurajuese tregojnë se të gjithë kanë një shans për të qenë të begatë në Amazon. Çdo gjë që ju nevojitet është të jeni këmbëngulës dhe të dini disa truket se si mund të dyfishoni të ardhurat tuaja.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë disa mënyra të provuara se si të përmirësojmë shitjet e Amazonës dhe të qëndrojmë jashtë turmës.

Për të qenë një shitës i begatë në Amazon, duhet të siguroheni që të arrini potencialin tuaj. Pra, ka pak mënyra të provuara se si mund të përmirësoni shitjet tuaja në Amazon.

  • Sigurimi i çmimeve konkurruese

Çmimi është faktori kryesor në Amazon. Ai shërben si dallues që ndan një tregtar nga një tjetër. Shfrytëzuesit Amazon lehtë mund të krahasojnë çmimet, duke gjetur më të vlefshëm për ato marrëveshje. Pra, nëse doni të fitoni kutinë e blerjes dhe të jeni në krye të faqes së rezultateve të kërkimit të Amazon, duhet të jeni gati për të konkurruar në çmim. Ju duhet të mendoni paraprakisht se si mund të zvogëloni koston tuaj për të shmangur humbjet. Vetëm listoni produktet me diferencë të mjaftueshme për të qenë çmime konkuruese në Amazon dhe akoma ofrojnë një normë të arsyeshme të kthimit të dhënë të inventarit dhe shpenzimet e përgjithshme. Për më tepër, vlen të përmendet se shitja në Amazon mund të jetë një formë e mirë e reklamimit e cila nuk kërkon që tregtarët të blejnë reklama për paga-per-klikime. Amazon ofron tregtarët me disa seksione ku mund të rendisin përfitimet e tyre të produktit

  • Bëni një theks mbi përfitimet e produktit,. Ju duhet të përdorni këto seksione të përmbajtjes duke i treguar klientëve tuaj jo vetëm karakteristikat e produkteve tuaja, por edhe pikat e tyre të forta. Bëni një theks në informacionin se si produktet tuaja mund të ndihmojnë klientët me punët e tyre të përditshme. Përgjigjjuni pyetjeve të klientëve tuaj "Çfarë ka në të për mua?" Dhe ju do t'i bëni ato besnikë ndaj markës suaj.

Nuk është fundi i lojës kur një klient blen nga dyqani juaj. Pas kësaj, do t'ju duhet t'i siguroni atij mbështetjen profesionale të klientit. Njoftoni për procesin e shpërndarjes dhe paralajmëroni për ndonjë vonesë. Sapo klienti të marrë një blerje, kontaktoni atë për të kërkuar informacione kthyese. Është një mënyrë e përsosur për t'u treguar klientëve vlerësimin dhe shqetësimin tuaj. Ky informacion do t'ju ndihmojë të kuptoni nëse produkti juaj përshtatet me nevojat e tregut apo jo. Për më tepër, duke i pyetur klientët tuaj për përvojën e tyre, ju mund të përmirësoni biznesin tuaj dhe të rrisni besnikërinë e klientit.

Të gjithë përdoruesit që bëjnë blerje në Amazon mund të konsiderohen si klientë të Amazon. Për t'i bërë ato klientët tuaj dhe për të fituar shitje afatgjata, ju mund t'i jepni blerësit me zbritje në blerjen e tyre të ardhshme. Për më tepër, ju mund të përdorni certifikatat e shitjes dhe giveaways. Para se të bleni diçka në Amazon, shumica e blerësve kontrollojnë shqyrtimet e produktit për të kuptuar nëse ata mund t'ju besojnë si shitës të besueshëm ose jo. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të zhvillohet një provë sociale me përshtypje pozitive dhe organike. Sigurohuni që të gjithë janë krijuar në mënyrë të barabartë, sepse Amazon po lufton kundër reagimeve të stimuluara. Dhe as mos mendoni për blerjen e kritikave. Do të shkatërrojë reputacionin tuaj në një moment. Për fat të mirë, ka mënyra për të gjeneruar kritika pozitive organike pa thyer rregullat. Për shembull, ju mund të ofroni blerësit me përkrahjen e përsosur të klientit dhe zbritje të mira.

Nëse jeni duke kërkuar për mundësitë për të shitur më shumë dhe doni të merrni kërcim në konkurrencën tuaj, ju duhet të investojnë në reklamat në Amazon. Mund të krijosh një reklamë produkti të sponsorizuar për t'i shfaqur produktet në faqen e rezultateve të kërkimit të TOP të Amazon. Në këtë rast, do të duhet të paguash për klikimin e secilit përdorues në reklamën tënde. Princi do të varet nga niveli i konkurrencës brenda zonës tuaj të tregut. Një tjetër mënyrë për të promovuar produktin tuaj në Amazon është krijimi i një reklamimi titullar. Ky reklamë gjithashtu do të shfaqet në faqen e rezultateve të kërkimit të TOP të Amazon. Dallimi kryesor midis një reklamimi të titullit dhe një produkti të sponsorizuar është se një reklamë e titullit të kërkimit duket në krye të rezultateve të kërkimit. Me fjalë të tjera, ju merrni një mundësi për të dalë nga turma dhe për të tërhequr një qarkullim të lartë të trafikut në produktet tuaja. Dhe së fundi, mund të përdorni një reklamë të produktit. Ky reklamë shfaqet në anën e pasme të ekranit kur përdoruesit i shohin detajet e një artikulli të caktuar.

Sigurisht, jo të gjitha mënyrat e reklamimit në Amazon do të jenë po aq efektive për ju. Megjithatë, kurrë nuk do ta dini derisa të provoni. Kjo është arsyeja pse ju mund të provoni një nga shërbimet reklamuese të Amazon bazuar në orientimin tuaj të biznesit dhe qëllimet. Dhe nëse gjeneron një kthim pozitiv të investimit, atëherë ia vlen.

Mendimet përfundimtare

Amazon është një kanal i madh shitjesh për të gjitha bizneset. Ajo mund të jetë mënyrë primare ose shtesë për të fituar të ardhura. Ai siguron jo vetëm rritjen e shitjeve dhe përmirësimin e ndërgjegjësimit të markës, por gjithashtu një mundësi për të shitur produktet tuaja anembanë globit. Çdo gjë që ju nevojitet është të kryeni detyrimet e nevojshme për shkak të kujdesit në mënyrë që të jeni në gjendje të fitoni me biznesin tuaj të ri. Mos i humbni shanset tuaja reale për t'u bërë një tregtar i begatë dhe të punoni nën ekspozimin tuaj të markës në Amazon Source .

December 22, 2017