Back to Question Center
0

Si mund ta gjej Google Build Scrapers në Internet? - Përgjigje e gabuar

1 answers:

Scraping në internet është bërë një aktivitet i domosdoshëm në çdo organizatë për shkak të përfitimeve të shumta të saj. Ndërsa praktikisht çdo kompani përfiton nga ajo, përfituesi më i rëndësishëm i scraping web është Google. mund të grupohen në 3 kategori kryesore dhe ato janë:

1. Google Crawlers

Google crawlers janë të njohur edhe si bots Google. Ato përdoren për grumbullimin e përmbajtjes së çdo faqe në internet. Ekzistojnë miliarda faqe web në ueb, dhe qindra janë duke u pritur çdo minutë, kështu që Google bots duhet të zvarritet të gjitha faqet e internetit sa më shpejtë që të jetë e mundur.

Këto bota ekzekutohen në algoritme të caktuara për të përcaktuar faqet për t'u zvarritur dhe faqet e internetit të kapen. Ato fillojnë nga një listë e URL-ve që janë gjeneruar nga proceset e mëparshme zvarritëse. Sipas algoritmeve të tyre, këto bota zbulojnë lidhjet në secilën faqe ndërsa zvarriten dhe shtojnë lidhjet në listën e faqeve që duhet të indeksohen. Ndërsa zvarritet ueb, ata marrin shënime për faqet e reja dhe përditësimet.

Për të korrigjuar një ide të gabuar të përbashkët, bots Google nuk kanë aftësinë për të renditur faqet e internetit. Kjo është funksioni i indeksit të Google. Bots janë të shqetësuar vetëm për të hyrë në faqet e internetit brenda afateve më të shkurtra të mundshme. Në fund të proceseve të tyre të zvarritjes, Google bots transferojnë të gjithë përmbajtjen e mbledhur nga faqet e internetit në indeksin e Google.

2. Indeksi i Google

Indeksi i Google merr të gjitha përmbajtjet e grisura nga bots Google dhe e përdor atë për të renditur faqet e internetit që janë scraped. Indeksi i Google e kryen këtë funksion bazuar në algoritmin e tij. Siç u përmend më herët, indeksi i Google rendit faqet e internetit dhe dërgon radhët për të kërkuar serverat e rezultateve. Faqet e internetit me gradat më të larta për një vend të veçantë shfaqen së pari në faqet e rezultateve të kërkimit brenda atij vendtakimi. Është aq e thjeshtë sa që.

3. Serviserët e Rezultateve të Kërkimit në Google

Kur një përdorues kërkon për fjalë kyçe të caktuara, faqet më të rëndësishme të internetit u shërbehen ose kthehen në rendin e rëndësisë së tyre. Edhe pse raporti përdoret për të përcaktuar relevancën e një faqe interneti për fjalë kyçe të kontrolluara, nuk është i vetmi faktor që përdoret për të përcaktuar relevancën. Ka faktorë të tjerë të përdorur për të përcaktuar relevancën e faqeve të internetit.

Secili prej lidhjeve në një faqe nga faqet e tjera rrit gradën dhe rëndësinë e faqes. Megjithatë, të gjitha lidhjet nuk janë të barabarta. Lidhjet më të vlefshme janë ato të marra për shkak të cilësisë së përmbajtjes së faqes.

Para tani, numri i herë në një faqe të internetit u shfaq një fjalë kyçe e përdorur për të rritur gradën e faqes. Megjithatë, ajo nuk e bën më. Ajo që tani ka rëndësi për Google është cilësia e përmbajtjes. Përmbajtja ka për qëllim të lexohet dhe lexuesit tërhiqen vetëm nga cilësia e përmbajtjes dhe jo nga paraqitja e shumta e fjalëve. Pra, faqja më e rëndësishme për secilën pyetje duhet të ketë gradën më të lartë dhe të shfaqet së pari në rezultatet e atij pyetësori. Nëse jo, Google do të humbasë kredibilitetin e saj.

Në përfundim, një fakt i rëndësishëm për të hequr nga ky artikull është që pa scraping web, Google dhe motorët e kërkimit do të kthehen asnjë rezultat Source .

December 22, 2017