Back to Question Center
0

Faqet e internetit të famshme për nxjerrjen e të dhënave - këshillim i keq

1 answers:

Scraping në internet, i njohur edhe si korrje web, është një teknikë e përdorur për nxjerrjen e të dhënave nga faqe të ndryshme. Mjetet e scraping web qasen në faqet e internetit duke përdorur protokollin e transferimit të Hypertext dhe grumbullojnë informacione të dobishme sipas udhëzimeve tuaja. Bots ose crawlers web përdoren për këtë qëllim. Së pari, mbledhin të dhëna dhe e ruajnë atë në një bazë të dhënash qendrore. Hapi tjetër është që të grumbullohen informacione kuptimplota për përdoruesit dhe të eksportohen skedarët në formate miqësore me përdoruesin. Hulumtuesit dhe marketers përdorin scrapers web për nxjerrjen e të dhënave që ata kanë nevojë. Disa nga faqet më të njohura për nxjerrjen e të dhënave janë përmendur më poshtë:

1. Faqet e internetit të udhëtimit:

Industria e turizmit ka lulëzuar në muajt e fundit dhe tani është një nga bizneset më të njohura dhe më fitimprurëse në rrjet. Ju mund të krijoni lehtë një portali të udhëtimit dhe të ofroni fluturime të lira lokale dhe ndërkombëtare, hotele dhe shërbime transferimi për klientët tuaj. Sidoqoftë, duhet të siguroheni që ofertat që ofroni janë të vlefshme. Për këtë qëllim, mund të keni nevojë të nxjerrni të dhëna nga portalet e tjera të njohura si TripAdvisor dhe Trivago. Të dhënat e vizitës u scraped several times, dhe ju lehtë mund të zhvilloni faqen tuaj në bazë të të dhënave të saj.

2. Bordet e punës:

Një bord i punës na e bën të lehtë për të gjetur pozicione të përshtatshme për t'iu përshtatur pritjeve tona dhe sfondit arsimor. Kur një kompani vendos një punë, kandidatët potencialë paraqesin rinisjet dhe profilet e tyre. Kjo procedurë kryhet derisa kompania në fjalë të gjejë kandidatin e duhur. Gjëja më e rëndësishme që një bord pune duhet të ofrojë është vëllimi absolut i vendeve të punës në shfaqje. Kështu, mund të angazhoni një numër të madh njerëzish dhe të rritni biznesin tuaj. Përdor Kimono Labs ose Import. io për nxjerrjen e të dhënave nga bordet e ndryshme të punës dhe për të ndërtuar një platformë ku kërkesa plotëson furnizimin. Sapo të nxjerrë të dhënat, duhet ta shkarkoni në hard diskun tuaj. Gjithashtu, sigurohuni që të dhënat janë të sakta dhe përmbajnë prezantime të shkurtra të punëkërkuesit dhe punëdhënësit.

3. Faqet e internetit të lajmeve:

Artikujt e lajmeve janë të rëndësishme nëse duam të mbajmë një sy në ngjarjet aktuale. Cila është mënyra më e mirë për të marrë të dhënat? Ju mund të përdorni një servil web ose një kruajtës të dhënash (mundësisht Import. io) për nxjerrjen e informatave të dobishme nga portale të ndryshme të lajmeve. CNN, BBC dhe degët e tjera të lajmeve mund të jenë në shënjestër me Importin. io dhe Kimono Labs. Sapo të jetë nxjerrë përmbajtja, mund ta publikoni në faqen tuaj dhe kështu të përmirësoni renditjen e motorëve të kërkimit. Për shembull, nëse doni artikujt e lajmeve rreth Donald Trump, do të gjeni informacione të dobishme në "Google News". Një nga përparësitë primare të faqeve të lajmeve të lajmeve është se ju mund ta bëni atë me çdo mjet dhe nuk keni nevojë për aftësi programimi fare. Për fillimin e biznesit, kjo është një mundësi e artë për të rritur biznesin e tyre dhe për të kapur të dhëna me cilësi të lartë Source .

December 22, 2017