Back to Question Center
0

Roli i të dhënave Scraping Në Biznes - Semalt Këshilla

1 answers:

Një shumëllojshmëri e gjerë e profesionistëve dhe kompanive janë duke përdorur scraping të dhënave sot. Është një teknologji shumë e vlerësuar për automatizimin e nxjerrjes së të dhënave të paorganizuara të uebit dhe konvertimin në një format të menaxhueshëm. Grumbullimi i të dhënave kryesisht përfshin kalimin e URL-ve duke përdorur një robot dhe duke përdorur XPath, CSS, REGEX ose ndonjë teknikë tjetër të përshtatshme për nxjerrjen e informacionit të dëshiruar nga një faqe interneti. Prandaj, ajo ofron një mënyrë për mbledhjen e informacionit automatikisht nga web.

Aktualisht ekzistojnë shumë zgjidhje për grumbullimin e të dhënave - duke filluar nga zgjidhjet plotësisht të automatizuara që mund t'i kthejnë faqet e tërë në informacione të strukturuara në sistemet ad-hoc që kanë nevojë për përpjekje njerëzore.

Scraping të dhënave ka aplikime të panumërta. Këtu janë përdorimet më të zakonshme të scraping web në biznes:

1. Ndjekja e pranisë në internet

Një nga aspektet e rëndësishme të grumbullimit të të dhënave është se mund të përdoret për të zhvendosur profilet e biznesit dhe rishikimet në faqet e internetit. Informacioni i marrë mund të ndihmojë në vlerësimin e performancës së produktit, reagimit të përdoruesit dhe sjelljes, etj. Scraping në internet mund të listojë dhe të kontrollojë dhjetëra mijëra profile të përdoruesve dhe rishikimet e tyre të cilat mund të jenë shumë të dobishme për analytics biznes.

2. Nxjerrja e të dhënave të produkteve dhe të çmimeve për faqet e krahasimit

Ekzistojnë crawlers të faqes specifike që zvarriten dhe kapin çmimet e produkteve, përshkrimet dhe imazhet për të marrë të dhëna për krahasim ose përkatësi. Të dhënat e fituara mbi çmimet mund të ndihmojnë në optimizimin e çmimeve, gjë që është provuar të përmirësojë kufijtë e fitimit me një përqindje të konsiderueshme. Bizneset në industrinë e e-commerce mund të përfitojnë nga mjetet për kapjen e të dhënave për të siguruar që ato ofrojnë norma më të mira gjatë gjithë kohës.

3. Analiza dhe kurimi i klientëve

Kjo bëhet kryesisht nga kanale / faqe të reja për të kuptuar audiencën e tyre. Të dhënat e grisura mund të përdoren për të njohur sjelljen e audiencës. Për një kanal, kjo mund të ndihmojë për të siguruar lajme të synuara për shikuesit. Ajo që shihni në internet, për shembull, jep modelin e sjelljes që faqja e internetit mund të përdorë për të ditur se çfarë ju pëlqen.

4. Menaxhimi i reputacionit në internet

Sot, kompanitë po shpenzojnë miliona në mbajtjen e një pranie të madhe në internet dhe rrëzimi i uebit mbetet një nga teknikat më thelbësore për këtë qëllim. Të dhënat e grisura mund të tregojnë më shumë për strategjinë tuaj të menaxhimit të reputacionit në internet, pasi ju ndihmon të kuptoni audiencën që shpresoni të ndikoni, si dhe zonat që mund të dëmtojnë reputacionin tuaj. Me një servil i besueshëm i internetit, mund të zbuloni lehtësisht udhëheqësit e opinionit, ndjenjat në tekst, temat e trendit dhe aspektet demografike siç janë mosha dhe gjinia. Ju mund ta përdorni këtë informacion në avantazhin tuaj.

5. Zbulimi i rishikimeve mashtruese

Opinion spamming ose shkrimi i rishikimeve dhe opinioneve të gabuara për të mashtruar lexuesit është bërë një shqetësim i madh për njerëzit që varen nga rishikimet dhe opinionet online për qëllime të ndryshme. Rrëzimi i uebit mund të jetë i dobishëm në zvarritjen e rishikimeve me shkrim, verifikimin e të vërtetave dhe zbulimin dhe bllokimin e mashtrimeve.

Në epokën e tanishme të të dhënave të mëdha dhe rritjes së konkurrencës, përdorimi i grumbullimit të të dhënave është i pafund. Biznesi juaj mund të gjejë të paktën një fushë ku të dhënat e internetit mund të përdoren me përfitim. Rrjedhja e të dhënave është kështu një aspekt integral i biznesit të shekullit të 21-të Source .

December 22, 2017