Back to Question Center
0

Semalt: Scraping në internet me supë të bukur

1 answers:
Sot ka shumë mënyra që njerëzit të mund të nxjerrin të dhëna nga faqet e ndryshme të ueb-faqeve

. Shumë uebfaqe, si Google dhe Facebook, ofrojnë API-të që kërkuesit e uebit mund të përdorin për të pasur qasje në të gjithë informacionin përkatës që dëshirojnë. Por jo të gjitha faqet e internetit janë të pajisura me TV, sepse ata nuk mund të duan që lexuesit e tyre të mbledhin ndonjë lloj informacioni prej tyre ose sepse nuk janë të pajisur me teknologji të përparuar. Por çfarë mund të bëjnë rrëmbyesit e uebit në këto raste? Si mund të nxjerrin të dhëna nëse disa faqe web nuk përdorin një API? E vërteta është se ata në të vërtetë mund të gërmojnë faqet e internetit në shumë mënyra. Përdorimi i Google Docs për rezultate më të mira

Duke përdorur Google Docs, ata në fakt mund të marrin të gjitha informacionet që u nevojiten. Ata mund ta aplikojnë atë në pothuajse çdo gjuhë programimi, siç është Python. Python është një gjuhë shumë e fuqishme e programimit, që është e lehtë për t'u përdorur dhe lejon programuesit të lidhin projektin e tyre me botën reale. Ai i lejon përdoruesit e tij të shprehin koncepte të ndryshme në më pak rreshta të kodit se gjuhët e tjera të programimit, si Java.

Biblioteka Python lejon një kthim të shpejtë në projekte të skrapimit të internetit dhe ofron shumë biblioteka për të kryer një veprimtari të caktuar detyrë. Për shembull, BeautifulSoup është një mjet i lehtë për detyra të shpejta, si nxjerrja e të dhënave të ndryshme, si lista, kontakte, tavolina dhe më shumë. Në të vërtetë, BeautifulSoup u ofron përdoruesve disa metoda të thjeshta dhe efektive për të lundruar, kërkuar dhe modifikuar të dhëna të caktuara. Për, shembull, ajo merr një dokument HTML dhe e analizon atë, duke krijuar një strukturë korresponduese në kujtesë. Për më tepër, ai konverton automatikisht çdo dokument që vjen në Unicode, kështu që përdoruesit nuk duhet të mendojnë për përfundimet.

Përdoruesit mund ta instalojnë këtë mjet efektiv nxjerrës në të dy sistemet Windows dhe Linux. Pastaj, ata mund të lundrojnë dhe të mësojnë se si ta përdorin sistemin thjesht. Ata mund të shohin të gjithë shembujt e nevojshëm për të marrë një ide se si do ta përdorin këtë sistem. Këta shembuj mund t'i ndihmojnë ata ta kuptojnë më mirë sistemin. Është një udhëzues praktik për të kuptuar më mirë se si mund të gërmoj të dhënat nga faqet e ndryshme të internetit.

Ai bën të dhënat e analizuara të duken si dokumenti origjinal. Por në rastin kur ka disa gabime në një dokument të veçantë, supë e bukur i kuptojnë ato dhe sigurojnë për përdoruesit e saj një strukturë të arsyeshme. Supë e bukur ofron disa prona të mëdha, të cilat i japin emrat e elementeve HTML, për t'i bërë ato shumë më të thjeshta për përdoruesit. Rrëmbyesit e uebit duhet të kujtojnë, për shembull, që një element mund të ketë shumë lloje të klasave dhe një klasë mund të ndahet në elemente. Secili nga këto elemente mund të ketë vetëm një id, i cili mund të përdoret në një faqe vetëm një herë. Supë e bukur është një program i mrekullueshëm, i cili është projektuar kryesisht për projekte si rrëmbimi i uebit. Ai siguron disa metoda të thjeshta për përdoruesit e tij për të modifikuar një pemë të analizës. Ky program gjuhësor është zhvilluar në krye të parses më të mirë të Python, si LXML dhe është mjaft fleksibël. Në fakt, ai gjen të dhëna të mbyllura dhe mbledh të gjitha informacionet e nevojshme për rrëmbyesit e uebit brenda disa minutave Source .

December 22, 2017