Back to Question Center
0

Si të dominosh sistemin e renditjes së kërkimit të Amazon?

1 answers:

Një gradë e lartë e produktit në Amazon është e barabartë me një sasi të lartë të shitjeve, pasi shumica e përdoruesve klikojnë në rezultatet e para që shohin në Amazon SERP duke iu përgjigjur atyre si ato me cilësi më të mirë. Për t'i bërë produktet tuaja të dukshme në faqen e rezultateve të kërkimit, duhet të kuptoni se si funksionon algoritmi i rangimit të Amazon A9.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë disa parime themelore të punës së algoritmit të renditjes Amazon dhe i kushtojmë vëmendje të veçantë çdo faktori të rangut. Sipas sondazhit të fundit të kryer nga PowerReviews, më shumë se 1, 000 klientë të SHBA fillojnë kërkimin e tyre të produktit me Amazon

. Google vjen në një sekondë të afërt, e ndjekur nga disa tregje të njohura të tregtisë elektronike. Ata njerëz që fillojnë produktet e tyre kërkimore në Amazon, duke shpjeguar zgjedhjen e tyre me përzgjedhjen e produktit në dispozicion, shqyrtimet, transportin e lirë dhe marrëveshjet.

Ky studim tregon se sa i fuqishëm kjo platformë tregtare në internet. Ai ofron mundësi dhe përfitime të shumta për shitësit. Megjithatë, ju duhet të luftoni me konkurrentët tuaj të industrisë për t'i bërë gjërat tuaja të dukshme në Amazon SERP.

Për të qenë konkurrues, ju duhet të dini se si punon algoritmi Amazon A9. Para së gjithash, duhet të theksohet se A9 është tërësisht ndryshe nga Google. Kur një klient po kërkon një produkt të kërkuar në Amazon, rezultatet e kërkimit ofrohen nëpërmjet një procesi me dy hapa. Në fazën e parë, përdoruesit marrin më të rëndësishmen për rezultatet e pyetjeve nga katalogët. Në fazën e dytë, të gjitha këto rezultate renditen sipas përkatësisë dhe popullaritetit. Qëllimi kryesor i Amazon është që të maksimizojë të ardhurat e përgjithshme të kompanisë për çdo klient. Nëse dyqani juaj online sjell më shumë të hyra në Amazon, ka më shumë gjasa që të renditet në faqen e rezultatit të kërkimit të TOP. Amazon vazhdon të punojë nën përmirësimin e algoritmit të rendit. Aktualisht, ata marrin parasysh faktorë të tillë si reagimet e përdoruesve, analiza programore, metrics kryesore të biznesit dhe metrics performance. Elementet thelbësore të algoritmit të renditjes Amazon të kërkimit

Ekzistojnë tre faktorë thelbësorë të rangimit Amazon merr parasysh produktet e renditjes në faqen e rezultateve të kërkimit:

22)
  • Shkalla e konvertimit
  • Faktorët që mund të ndikojnë në normën e konvertimit përfshijnë rishikimet, cilësinë dhe madhësinë e imazheve dhe politikën e çmimeve. Nëse dëshironi të keni një normë të lartë të konvertimit, ju duhet të mbani çmimet konkurruese. Për më tepër, është me rëndësi të gjenerosh reagime pozitive mbi produktet e tua pasi që jep një ide për klientët e ardhshëm për reputacionin tuaj të markës.

    Faktori kryesor që tregon Amazon kur të marrë në konsideratë faqen tuaj të produktit për një rezultat kërkimi është relevanca. Kjo është arsyeja pse të gjitha produktet tuaja duhet të jenë maksimalisht relevante për pyetjen e përdoruesit. Për të përmirësuar këtë faktor, duhet të punoni nën titullin dhe përshkrimin tuaj, si dhe nën listën tuaj. Të gjitha këto seksione duhet të jenë të optimizuara mirë dhe të përfshijnë termat e kërkimit tuaj në shënjestër.

    Këta faktorë ndihmojnë në ruajtjen e konsumatorëve duke përfshirë reagimet e shitësit dhe norma e defektit të porosisë. Pra, sekreti është mjaft i thjeshtë. Ju duhet të plotësoni nevojat tuaja të konsumatorëve dhe ata do të kthehen tek ju. Shqyrtimet më pozitive që mbledhni në faqen tuaj, shanset më të larta që ju do të tërheqni më shumë klientë potencialë në faqen tuaj Source .

    December 22, 2017