Back to Question Center
0

Si të krijoni një profil bindës të backlink?

1 answers:

Ka shumë ide të gabuara në një industri të ndërtimit të lidhjeve e cila është mjaft e zakonshme për industrinë e marketingut dixhital. Pa marrë parasysh sa shumë vite përvojë keni në këtë sferë, nuk do ta dini saktësisht se si Google pranon faqen tuaj dhe çfarë do të bëjë ky sistem kërkimi në momentin tjetër. Vetëm zhvilluesit e Google dhe webmasters mund ta njohin atë me siguri. Ne vetëm duhet të përdorim se çfarë të dhënave kemi dhe përvojën tonë për të ndikuar renditjen tonë të faqes. Ekzistojnë shumë deklarata të rregullta dhe ide relativisht të reja rreth profileve të backlink-it dhe backlinks-it


.

Le të diskutojmë më të zakonshmet prej tyre:

Lidhjet "Rel = nofollow" nuk ofrojnë asnjë vlerë

"Rel = nofollow" është një etiketë speciale që tregon se botët e kërkimit nuk indeksojnë lidhjet dhe mos kaloni asnjë lëng të lidhur me to. Ka shumë debate për vlerën e lidhjeve nofollow. Disa webmasters pretendojnë se nuk ka nevojë për të krijuar lidhje të tilla, ndërsa të tjerët argumentojnë se vlera e backfile dofollow mund të nënvlerësohet. Për mendjen time, nuk ka përgjigje të qartë për këtë pyetje, pasi vlera e tyre mund të varet. Këto lidhje në hyrje nuk kontribuojnë si pjesë të pavarura. Për shembull, nëse ne fillojmë një faqe interneti dhe e pasurojmë atë me numrin e lidhjeve cilësore të PR "nofollow". Si rezultat, ju nuk do të shihni një rritje të papritur të statistikave të trafikut. Unë mendoj se Google bën një punë të mirë për të kuptuar lidhjen "nofollow" në lidhje me këtë. Megjithatë, vlen të përmendim disa zona ku lidhjet nofollow kanë një ndikim të madh në renditjen e faqeve dhe autoritetin e përgjithshëm të faqes. Këto fusha përfshijnë faqet e internetit të optimizuara, profilet e prapambetjes që përfshijnë lidhjet "nofollow" dhe kur tekstet ankoruese janë tepër të optimizuara. Të gjitha fushat e mëposhtme kanë profile të çuditshme të lidhjes së prapme. Mund të shkaktohet nga një sërë arsyesh të ndryshme, siç janë aktivitetet spammy ose programet shoqëruese. Unë kam përdorur backlinks nofollow në praktikën time, duke u përpjekur për të marrë ato nga burime web të kualitetit të lartë në formë të komenteve blog, lidhje, vendosje editoriale dhe teknika të tjera të ndërtimit të lidhjeve. Si rezultat, kam arritur lidhje cilësore me një etiketë "rel = nofollow". "Këto lidhje sollën më shumë se 100% rritje në renditjen e fjalëve.

Kjo është arsyeja pse unë mund të them se backfinds nofollow mund të sjellë vlerë në faqen tuaj. Megjithatë, ka rëndësi se si janë marrë ato. Cilësin e backlinks organike nofollow punojnë në mënyrë të përkryer për balancimin e raporteve të lidhjeve të tej optimizuara.

A ka rëndësi cilësia?

Nëse më pyetët këtë pyetje vetëm pas përditësimit të fundit të Google Penguin, unë do të kisha parë ty si qesharake, pasi në atë kohë të gjithë kërkonin vetëm lidhjet e cilësisë përbrenda. Megjithatë, me kalimin e kohës, theksi është ndryshuar. Në ditët e sotme, faqet e internetit të shumta po tejkalojnë burime të tjera të internetit edhe pse ato kanë më pak lidhje cilësore dhe vetëm kanë lidhje të panumërta me spamjet nga faqet referuese. Kjo është arsyeja pse faqet me backlinks shumta mund të kenë avantazh mbi të tjera me disa lidhje të cilësisë përbrenda. Në vitet e mëparshme, kemi parë një korrelacion masiv me numrin e backlinks, jo vetëm cilësinë e tyre, duke ndikuar në tregtarët më të mëdhenj të tregut në pozicionet TOP.

Për më tepër, mund të tingëllojë e çuditshme, por ende, duke pasur shumë lidhje nga sfera e njëjtë, mund t'ju ndihmojë, dhe Google madje e favorizon. Ju nuk rrezikoni të merrni gjoba dhe madje mund të përfitoni nga ajo. Për më tepër, numri i përgjithshëm i backlinks të jashtme mund të kontribuojë përpjekjet tuaja të SEO-it pasi që është një faktor i lartë korrespondues i rangimit. Webmasters gjithashtu e quajnë këtë fenomen fenomeni ndërtimi "shpejtësia e lidhjes Source . "

December 22, 2017