Back to Question Center
0

Si të sigurohen lidhje të larta të marrëdhënieve të jashtme me anë të hulumtimit të backlink?

1 answers:

Ky artikull është i përkushtuar për temën se si të auditoni praninë tuaj të lidhjeve të konkurrentëve të tregut tuaj të tregut dhe si ky hulumtim i backlinks mund të rrisë pozicionin tuaj të faqes në SERP. Ekziston një proverb që përshkruan në mënyrë perfekte konkurrencën në një treg digjital - "Mbani miqtë tuaj të afërt dhe armiqtë tuaj më të afërt. "

Çdo fushatë fitimprurëse fitues, e kryer kryesisht nga ekspertët profesionalë të SEO fillon me hulumtime konkurruese të backlink dhe analiza e tregut të ngrohtë. Një hulumtim i backlinksit të konkurrentëve të ngrohtë i lejon tuaj të drejtpërdrejtë të zvarrit burimet web të konkurrentit tuaj dhe të zbuloni të vlefshme për mundësitë tuaja të biznesit në internet që mund të përdoren për të tejkaluar ju organikisht.

backlink research

Backlinks mbeten thelbi i optimization faqen e internetit dhe blerjen e tyre të bëhet gjithnjë e më e vështirë. Një faqe interneti duhet të marrë disa lidhje të veta për të ndërtuar rangun e tij organik fjalen.

Gjatë dekadës së fundit, ndërtimi i lidhjeve ka ndryshuar në mënyrë drastike dhe është bërë shumë më e vështirë. Mos i besoni atyre "specialistëve" që pretendojnë se ndërtimi i lidhjeve është një art i humbur. Ai mbetet një pjesë integrale e optimizimit të faqes së internetit dhe ende sjell vlerë për promovimin e biznesit online. E vetmja gjë është se theksi në ndërtimin e lidhjeve është ndërruar. Në ditët e sotme, autoriteti i burimeve që tregojnë faqen tuaj është kriteri numër një i cilësisë së backlinks.

Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë se si të zhvilloni një analizë konkuruese të backlink dhe si të identifikoni se ku burimi juaj i internetit mund të merrni me lehtësi lëngun e lidhjes së cilësisë falas.

backlink checker

Ndërtoni autoritetin tuaj të domain

Për të identifikuar konkurrencën tuaj, ju mund të bëni hulumtimin e Google për një shërbim të ofruar nga biznesi juaj. Hetoni rezultatet e TOP10 nga një prej termave të kërkimit tuaj të volumit të lartë dhe futini ato në një spreadsheet. Kjo listë do të përfaqësojë konkurrentët tuaj të TOP. Për më tepër, mund të kryesh një kërkesë në Google për: lidhje me "pyetjen tënde". Google gjithashtu do t'ju ofrojë një listë të vendeve të lidhura me ngrohtësinë.

Sidoqoftë, mund të kryeni një hulumtim të prapambetur edhe më thjesht duke përdorur Semalt Web Analyzer. Kjo do t'ju japë një listë të saktë të fushës konkurruese, duke treguar renditjen e tyre, konvertimin dhe të dhëna të tjera të rëndësishme statistikore që do t'ju ndihmojnë të kuptoni se si të mbikqyrni konkurrentin tuaj. Për më tepër, mund të kontrollosh konkurrencën për faqet e uebit, si dhe "boshllëkun e përmbajtjes" midis tyre dhe konkurrencës.

Është e arsyeshme të kontrolloni manualisht secilin prej TOP5 konkurrentëve tuaj për të parë nëse ata specializohen në kamare tuaj dhe veprojnë në shkallën tuaj.

Duke përdorur mjete analitike profesionale, gjithashtu mund të krijoni alarme javore për kthimin e konkurrencës që do të raportojnë në të gjitha lidhjet e reja të jashtme të fituara nga URL-ja konkurruese.

Ju duhet të renditni në secilën prej URL-ve të domain-it tuaj të konkurrentëve për të gjetur mundësi të kthyera nga përmbajtja e markës, domenet që lidhen disa herë me të njëjtën fushë, lidhjet e përbashkëta ndërmjet konkurrentëve tuaj dhe lidhjeve të vdekura Source .

December 22, 2017