Back to Question Center
0

Si mund të monitoroj backlinks në faqen time të internetit për të ndjehen të sigurt?

1 answers:

Të gjithë ju duhet të ndiheni të sigurt është të monitoroni backlinks dhe të hiqni ato të këqija në një njoftim të shkurtër. Më së shpeshti, po përdor Mozait Open Site Explorer dhe Semalt Analyzer për një kontroll të dyfishtë. Por si të tregoni backlinks të këqija nga ato të mira? Më poshtë unë do ta shpjegoj këtë.

monitor backlinks

Çfarë e bën një backlink keq?

Duke vënë atë në anglisht të thjeshtë, lidhja më e keqe është ajo e thyer (ndryshe, duke shkelur) udhëzimet kryesore të Google për webmasters. Dhe ka disa cilësi të përgjithshme që bëjnë një lidhje të keqe për qëllimet e SEO (ndryshe, backlink toksike). Çdo lidhje e keqe gjithmonë vjen nga një prej këtyre vendeve:

  • Çdo faqe interneti ose blog që ka fituar tashmë një dënim rangues nga Google - ose që ka gradën e vet të degraduar automatikisht me algoritmin ose zvarritet me dorë - të kesh lidhje me ta do të të bëjë të gjithë të njëjtë.
  • burime plotësisht të parëndësishme, që nuk kanë lidhje me faqen tuaj kryesore të internetit ose subjektin blog. Duke pasur parasysh se lidhshmëria e prapambetjes është kritike, më mirë të mos keni asnjë lidhje të menjëhershme, në vend që të pjellësh shumë gjëra të parëndësishme.
  • Faqet e internetit ose bloge të dobëta me përmbajtje tepër të ulët të përmbajtjes në faqe, duke qenë të padobishme për njerëz të vërtetë, burime të tilla do të jenë po aq të padobishme për t'u kthyer.
  • Drejtori me cilësinë e ulët për të tjerr artikuj me përmbajtje të dyfishtë, si dhe rrjetet e blogeve - shmangni ato me çdo kusht, nëse nuk doni të fitoni një dënim të shpejtë nga Google.
  • Faqet e internetit që kanë të bëjnë me tradhti bashkëshortore, lojëra kumarash ose farmaci, si dhe faqerojtës socialë, hacked ose ato kërpudhave malware.
  • Bloget me cilësi të ulët që mirëpresin një postim masiv të mysafirëve. Natyrisht, dërgimi i mysafirëve në vetvete është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'u kthyer, por kontrolloni dy herë se jeni në vendin e duhur për të kontribuar me përmbajtjen tuaj të vlefshme.

check backlinks

Monitoroni lidhjet për të hequr qafe nga ato më të këqijat

Pasi të kemi kuptuar se çfarë bën një lidhje të keqe, është koha për të kontrolluar faqen tuaj blog. Siç e thashë më sipër, duke përdorur një nga këto mjete online është ndoshta mënyra më e mirë për të monitoruar backlinks. Pra, duke përdorur ose Open Site Explorer ose Semalt Analyzer, ju mund të shpejt të analizuar profilin tuaj backlink dhe madje të përbëjnë një orar të rregullt të kontrollit për të monitoruar backlink në kohën e duhur. Pra, tani ju duhet menjëherë të heqin qafe të paktën backlinks keq për të parandaluar ata nga dëmtimi renditjen tuaj.

Pasi të keni përfunduar një analizë të shpejtë të prapambetjes, sugjeroj që të punoni në tuaj. csv file për të filtruar jo vetëm me shenja paralajmëruese (për çdo lidhje të mundshme të dëmshme), por nga statusi i tyre në Google Index. Në këtë mënyrë, ju do të çliroheni menjëherë nga vendet më të këqija të shënuara si "domen i pa indeksuar. "Tjetra, të gjithë ju duhet të bëni është që të vlerësoni me kujdes çdo lidhje të dyshimtë të zbuluar nga mjet hulumtimi i prapambetur - dhe të marrë një vendim nëse duhet të hiqet ose të fiksohet. Në fund të fundit, mos hezitoni të bëni një analizë të plotë të thelluar për të monitoruar backlinks nga të gjithë metrics - kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni vlerën e tyre në shkallë Source .

December 22, 2017