Back to Question Center
0

Çfarë është Nginx? - Ekspert i Semalt

1 answers:

Nginx [motor x] është një tjetër teknikë HTTP dhe server kundërt proxy. Nginx funksionon si një server proxy postar dhe një server proxy TCP / UDP gjenerik, me anë të të cilit autentifikon aplikues të ndryshëm të internetit për të bërë një vizitor të arrijë një faqe interneti. Igor Sysoev fillimisht shkroi këtë server proxy. Paketa të tjera hosting mund të përdorin metoda të tilla si pako LAMP (Linux + Apache + MySQL + PHP) për të fuqizuar WordPress. Nginx mund të jetë një strukturë e fuqishme në lidhje me qasjen e ndarjes proxy. Domosdoshmërisht, ka shumë mënyra që webmasters mund të punësojnë për të zbatuar Nginx. Ju mund të përdorni të gjitha tiparet e tij në të njëjtën kohë duke përdorur serverin Apache. Shumica e faqeve të internetit që janë pritur në një server Nginx të drejtuar në një konfigurim Apache. Ka edhe headers përgjigje HTTPS si dhe proxies tjera që i referohen atij si serverat web.

Ky udhëzues i Michael Brown, Menaxheri i suksesit të konsumatorëve Semalt shpjegon përdorimin e një instalimi Nginx të pavarur. Në vend që të mbështetesh në teknikën e serverit Apache, mund ta përdorni Nginxin vetëm si server primar. Mund të ketë disa konsiderata të veçanta gjatë zbatimit të Nginx në WordPress. Ekziston një informacion i rëndësishëm që një përdorues duhet të dijë për Nginx. Për shembull:

  • Të gjitha konfigurimet janë të mundshme në panelin e admin në konfigurimin e nivelit të serverit. Si rezultat, nuk ka konfigurim të nivelit të direktorisë. Ndryshe nga .htaccess ose skedaret web.config të IIS-it, WordPress nuk mund të modifikojë një konfigurim Nginx..
  • Mënyra se si funksionon permalinks është pak më ndryshe në Nginx sesa në serverat e tjerë Apache.
  • Nginx nuk mund të krijojë rregulla të rishkruara për ju. Nginx nuk ka aftësi të llojit .htaccess kështu që është e pamundur të konfigurosh serverin nga fundi i përdoruesit.
  • Ju përdorni shtojca për të instaluar permalinks tuaj. Është thelbësore që të instaloni një "index.php" që mund të formojë një panel për lejimin e modifikimeve në serverin tuaj.
  • Për përdoruesit të cilët mund të dëshirojnë të fitojnë një aftësi të kufizuar htaccess, ata mund të instalojnë htscanner PECL extension për PHP. Për fat të keq, kjo është vetëm një ndryshim zhvillimor dhe mund të vijë me ndërlikimet e tij. Sigurohuni që të keni një metodë të fuqishme debugging përpara se ta përdorni këtë teknikë.

Në këtë udhëzim Nginx, supozimi është që ju keni instaluar tashmë Nginx. Si rezultat, instalimi dhe udhëzimet se si funksionon nuk janë përfshirëse.

Informacion i rëndësishëm lidhur me Nginx

  • Ndihmësi Nginx mapon skedarin map.conf sa herë që krijohet një faqe e re. Në disa raste, mund të duhet të rifreskoni Nginx me dorë për të siguruar që ndryshimet të ndikojnë. Nginx gjithashtu ruan faqet e internetit në një formë php-fpm, sa herë që një faqe e re është e pranishme.
  • Faqet e internetit të mëdha mund të përdorin Nginx-in, pasi mund të jetë në gjendje të fusë shumë fusha.
  • Ka lidhje simbolike, që do të thotë që nuk duhet të brengosësh për fshirjet aksidentale ose rregullimet në të gjithë serverin.

Përfundim

Për pronarët e webfaqeve që kanë nevojë për një server të kundërt proxy, Nginx setup mund të jetë një qasje thelbësore. I gjithë konfigurimi bën një supozim të përbashkët se rrënja e faqes ose blogut është e pranishme në host. Pika e referencës është në nivelin e serverit dhe jo në anën e përdoruesit. Njerëzit duhet të modifikojnë rregullat kur ndryshojnë aspektet e faqes si duke shtuar një blog Source .

November 29, 2017