Back to Question Center
0

Ekspert i semalt: Rëndësia e raportimit Scam

1 answers:

Spam është një shqetësim i madh që prek shumicën e përdoruesve të internetit. Në shumicën e rasteve, mashtrimet e mëdha ndodhin në ndihmën e përhershme të mëdha. Në raste të tjera, njerëzit përballen me raste të shumta të panikut dhe konfuzionit gjatë një sulmi të scam.

Ivan Konovalov, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve , kujton se është shumë e rëndësishme për të gjithë që të raportojnë menjëherë mashtrimet. Për shembull, mund të telefononi në numrin 0300 123 20400 për të raportuar mashtrim ose scam. Raportimi i mashtrimit ndihmon Zyrën Kombëtare të Zbulimit të Mashtrimeve në hetimet, si dhe masa të tjera të dobishme korrektuese. Sapo të raportoni një rast të scam, ju mund të jeni i qartë në hapin tjetër, i cili do të ndjekë shqetësimin tuaj. Në shumicën e rasteve, këto raporte çojnë në paraqitjen e rasteve që rezultojnë në hetime. Në situata të tjera, këto pretendime nuk mund të çojnë në hetime.

Raportimi i scam ndaj Royal Mail

Shumica e rasteve të spam-it ndodhin me lehtësimin e hakerëve. Shumica e shërbimeve të ofruesve të emailit kanë një platformë që u lejon përdoruesve të shënojnë disa mesazhe të veçanta si spam. Është thelbësore që të përdorni një funksion anti-spam, veçanërisht në një ofrues të sigurt të postës elektronike. Për përdoruesit e postës Mbretërore, çdokush mund të raportojë spam dhe raste të tjera të lidhura me Freepost Scam Mail, PO Box 797, Exeter EX1 9UN. Është gjithashtu thelbësore për të rritur ndërgjegjësimin për klientët tuaj. Mbani mend, siguria e internetit tuaj si dhe ajo e vizitorëve tuaj qëndron në duart tuaja. Qendrat e tjera të email-it ku mund të raportoni mashtrimet përfshijnë 0345 611 3413 si dhe scam.mail@royalmail..com.

Telefonata Premium

Në disa raste, ju mund të dëshironi të raportoni një rast të spam direkt përmes një telefonate. Në këtë rast, ju mund të kontaktoni me Autoritetin e Shërbimeve të Telefonuara (PSA). Është e rëndësishme të dini se ky shërbim nuk është pa pagesë dhe tarifat e transportuesit tuaj të tanishëm. Ju gjithashtu mund të vizitoni faqen e internetit të PSA për të raportuar këto raste ose edhe të telefononi një numër fiks 0300 303 0020.

Ndaloni email-in e scam

Një nga masat e rëndësishme për të marrë mbi vërejtur spam është raportimin e tij. Ka shumë fusha ku mund të raportoni spam. Para së gjithash, është e rëndësishme të shënosh mesazhet si spam menjëherë pas pranimit të tyre. Kjo masë dërgon një mesazh tek ofruesi juaj i email-it për të përgjuar mesazhet nga kjo fushë ose adresë. Hapi tjetër mund të përfshijë marrjen e hapave të mësipërm. Përdoruesit mund të trajtojnë disa nga këto raste përmes përfshirjes së një numri të linjës së policisë ku mund të raportoni direkt një çështje spam. Është gjithashtu e rëndësishme për të rritur ndërgjegjësimin për disa nga sulmet e scam, të cilat mund të bëjnë një faqe të internetit të pësojnë rënie të mëdha.

Konkluzioni

Është e rëndësishme të raportohet mashtrimet dhe aktivitetet e tjera të paligjshme të internetit. Shumë individë vuajnë humbje masive në faqet e tyre komerciale përmes spamit. Si rezultat, është e nevojshme të mbani veten deri tani me mënyrat dhe mjetet aktuale të trajtimit të spam. Në raste të tjera, ju mund të raportoni spam direkt tek autoritetet përkatëse. Kjo masë mund të nxisë disa nga mënyrat më të shpejta për të ndihmuar në kontrollimin e situatës së spam. Disa nga fushat që ju mund të raportoni spam janë në këtë udhëzues. Ata janë të rëndësishme dhe mund të bëjnë kanale të sigurta për kryerjen e aktiviteteve online Source .

November 28, 2017