Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt: Si të Bëni Trafikut Website nuk është i disponueshëm për Raportet Google Analytics

1 answers:

Nik Chaykovskiy, Semalt Menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve, thotë se është e mundur të krijoni një filtër përjashtimi gjatë përdorimit të një cookie të shfletuesit. Synimi këtu është që të gjitha vizitat e internetit të mos jenë të disponueshme për raportet në Google Analytics.

Metoda 1

Forumi i ndihmës i Google Analytics përfshin një këshillë për mënyrën e përjashtimit të trafikut të brendshëm. Ky proces ka për qëllim të filtrojë trafikun e drejtuar në faqen e internetit, larg nga njerëzit në një rrjet të korporatës. Analitika zakonisht ndjek të gjitha veprimet për të krijuar një perceptim se si klientët dhe përdoruesit e jashtëm bashkëveprojnë me faqen. Modelet e trafikut të brendshëm janë të ndryshme nga ato që vijnë nga burimi i jashtëm - cowboy hat made in australia. Nëse të dy të dhënat kombinohen, mund të bëhet e vështirë të përcaktohet se sa konsumatorë me të vërtetë ndërveprojnë me faqen e internetit.

Për shembull, në një faqe elektronike të tregtisë elektronike, disa prej trafikut rrjedhin nga aktivitetet e brendshme si testimi i stresit. Këto kanë tendencë për të dërguar një numër të madh hitet në një faqe të veçantë. Një numër i madh i goditjeve në këtë faqe mund ta bëjnë të vështirë të dalloni cilat ishin klientët dhe ata nga testimi i stresit.

 • Ejani me një filtër për të parandaluar që trafiku i brendshëm të mos prekë të dhënat. Kërko adresën IP të tanishme publike nga "çfarë është adresa ime IP". Administratori do të informojë mbi adresën IP të kompanisë dhe nën-rrjetet e tij.
 • Lëreni kutinë e llojit të filtrit.
 • Zgjidhni Përjashtoni nga tipi i filtrit të zgjedhur.
 • Zgjedh trafikun nga adresa IP kutinë që kërkon burimin ose destinacionin.
 • Shprehja e duhur shkon në menunë e zgjedhjes së zgjedhjes
 • Mund të futni një adresë IP ose një shprehje të rregullt.

Pas përfundimit të kësaj, sigurohuni që filtri të funksionojë..Ekziston një mundësi e verifikimit të shumicës së llojeve të filtrave përpara se t'i ruani ato. Nuk është e mundur të përdorim të njëjtën mënyrë për të konfirmuar një filtër IP. Asistenti i Google Tag shërben për këtë qëllim.

 • Instalo zgjerimin në shfletuesin tënd për të filluar regjistrimin e rrjedhës në faqen e internetit.
 • Raport i hapur i analytics dhe lundroni për të ndryshuar vendndodhjet në panelin e majtë.
 • Përfshini IP adresën që dëshiron të përjashtojë nga raporti
 • Përditësoni dhe ruani cilësimet e reja.

Regjistrimet e asistentëve të etiketave kryejnë një rivlerësim me filtrat e rinj të futur. Kodi për përjashtimin e trafikut për përmbajtjen e cookiteve ndjek kështu formatin e mëposhtëm: & It; body>

Metoda 2

Nëse kodi nuk punon, forume në të njëjtën sugjerojnë përdorimin e një kodi paksa të ndryshëm. Google rekomandon përdorimin e faqesTracker._setVar ('test_value'), të cilën disa përdorues pretendojnë se nuk kanë punuar për ta. Alternativa është përdorimi i _gaq.push (['_ setVar', 'test_value']

Nëse nuk funksionon, atëherë kaloni në metodën e tretë.

Metoda 3

Për hulumtimin e mbipopullimit të shtresave, shembujt e sugjeruar nga përdoruesit online janë të shtoni kodet e mëposhtme:

 • var _gaq = _gaq || [],
 • _gaq.push (['setVar', 'exclude_me']);
 • _gaq.push (['_ setAccount', 'UA-xxxxxxxx-x']);
 • _gaq.push ([ '_ trackPageview']),

Metoda e dytë me të vërtetë punon sipas një përdoruesi i cili kishte përdorur më parë tre metoda më kot më parë.

Konkluzioni

Këto metoda janë mënyra përmes së cilave mund të përdorësh për të përjashtuar aktivitetet e tyre jashtë raportit të Google Analytics duke përdorur një cookie për shfletuesin. Nëse ata nuk punojnë, provoni rregullimin dhe aplikimin e duhur të cilësimeve të filtrit në profilin që përdor.

November 28, 2017