Back to Question Center
0

Eksperti Semalt: Pse paraqitet mashtrimi online?

1 answers:

Mashtrimi online është bërë një kërcënim i madh për industrinë e e-commerce. normalisht,webmasters bëhen të vetëdijshëm për rreziqet e mashtrimit kur ata marrin pagesën e parë. Ndërsa kjo formë e mashtrimit është e zakonshme në shumë rajonee botës, SHBA-ja mban barrën e shumicës së humbjeve nga mashtrimet online.

mashtrimi në internet është i zakonshëm për arsye të ndryshme. Max Bell, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt ,ka përshtatur faktet më të rëndësishme të mashtrimit online me qëllim që t'ju ndihmojnë të merreni me sulmet.

Të dhënat e vjedhura të kartës së kreditit janë të lehta për t'u blerë. Mashtrimi në Internet nuk është një prioritet i lartëçështje në listën e agjencive të zbatimit të ligjit, sepse mbledhja e provave të mjaftueshme dhe burimet për të ndjekur rastet e tilla është e vështirë. Si njerezultat, prokuroria është shumë e rrallë.

Si vepron mashtrimi online

Faza 1:

Informacioni i kartës së kreditit është vjedhur nga kriminelët vetjake në internet ose një rrjet i madhe hakerëve profesionistë.

Normalisht, hakerat individual ose sindikatat kriminale sulmojnë bizneset dhe organizatatpër të marrë ndonjë formë të të dhënave financiare ose personale. Sapo të marrin të dhënat e nevojshme, ata e shesin atë në tregun e zi. Më shumë të dhënahakerat kanë rreth një mbajtës të kartelave, aq më i lartë është çmimi i informacionit në tregun e zi.

Faza 2:

Të dhënat e vjedhura shiten në një palë të tretë.

Pjesa më e madhe e kohës, njerëzit që vjedhin të dhëna personale apo financiare nuk janë të njëjtanjerëzit që përdorin informacionin. Normalisht, sa më i madh të jetë sulmi, aq më pak gjasa që hakeri fillestar të përdorë të dhënat për të kryer një mashtrim.

Faza 3:

Mashtruesit testojnë dhe shterojnë kartelën.

Kur mashtruesit marrin të dhëna kartë krediti, ata i ndajnë kartat aktive nga gjumikartat. Për të ditur nëse një kartë është aktive, fraudsters bëjnë një blerje të vogël në internet. Nëse transaksioni është i suksesshëm, ato fillojnë të lodhenkartën e kreditit.

Varësisht se sa haker të dhëna kanë në zotërim, ata mund të kalojnësi pronarë legjitimë të kartës dhe madje mundi filtrat e mashtrimit online në lojën e tyre.

Pse ndjekja penale e mashtrimit në internet është e rrallë

Sjellja e hakerëve në libër është shpesh një detyrë e vështirë për shumë arsye. Së pari, njëhetimi duhet të kalojë kufijtë shtetërorë dhe ndërkombëtarë që shkaktojnë probleme të jurisprudencës.

Së dyti, mbledhja e provave mbi mashtrimin online është gjithmonë e vështirë. Një mashtrues i ciliimpersonon një mbajtës kartë regjistron një adresë të re email dhe qiratë një kuti postare me një emër të rremë. Kjo lë shumë pak dëshmi për t'u lidhurkrimi ndaj mashtruesit. Si rezultat, agjencitë e zbatimit të ligjit mund të mos kenë dëshmi të mjaftueshme për të ndjekur penalisht krimin.

Përveç kësaj, krimi i tregtisë elektronike shpesh perceptohet si një problem me prioritet të ulët.Kjo është për shkak se shuma mesatare e parave të vjedhura shpesh është e ulët. Në të njëjtën kohë, viktima mund të mos jetë e gatshme të ndjekë mashtruesinsidomos nëse pronari i kartelës është i siguruar për të marrë një rimbursim nga banka që ka lëshuar kartën. Dhe kur e krahasoni mesatarenshuma e parave e-commerce sites humbasin në mashtrim të rasteve FBI dhe agjencitë e tjera të zbatimit të ligjit të diskutuar në faqet e tyre, ju fillonipër të kuptuar pse mashtrimet e tregtisë elektronike janë një shqetësim i ulët për këto agjenci. Në thelb, nuk është se agjensi të tilla si FBIinjorojnë raste të tilla, në vend që ata nuk kanë fuqi punëtore të mjaftueshme për të ndjekur këta kriminelë kibernetikë Source .

November 28, 2017