Back to Question Center
0

Eksperti Semalt siguron që ju duhet të mësoni rreth mashtrimeve online dhe mashtrimet - Ja pse

1 answers:

Mashtrimi në internet shpesh quhet "mashtrim në internet" ose "mashtrim". Ky lloj mashtrimishfaqet në forma të shumëfishta, të tilla si spam e-mail. Dënimi për përdorimin ose marrjen e urdhërave të falsifikuara postare është dhjetë deri në njëzet vjet në burgnë Shtetet e Bashkuara. Përhershme shpesh pretendojnë të jenë përfaqësues të organizatave bamirëse dhe kërkojnë ndihmën tuaj për viktimat efatkeqësitë natyrore, sulmet terroriste, konfliktet rajonale ose epidemitë. Nëse jeni viktimë e një scam online, është e rëndësishme që ju të dorëzoniraportin në Rrjetin Australian për Raportimin në Internet për Krimin Kibernetik (ACORN) sa më shpejt që të jetë e mundur. Raportet e bëra në këtë rrjet janë përpara policisëose agjencitë e inteligjencës për hetime të mundshme.

Jason Adler, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt ,fokusohet në llojet e mashtrimeve online me qëllim që t'ju ndihmojnë të mbroni veten nga sulmet.

Llojet më të zakonshme të mashtrimeve në internet janë mashtrimet në internet, mashtrimet, vjedhjet e identitetit,dhe mashtrim në faqet e pazarit dhe në ankand.

mashtrimet në Internet banking

Përkufizohet si përdorimi i mjeteve potencialisht të paligjshme për të marrë asete, personaleinformacion, pasuri ose para nga një institucion privat ose haker. Llojet më të zakonshme të mashtrimit bankar në internet janë rekrutimi i mushkërive dhephishing. Hakerët shpesh përdorin informacionin tuaj të ndjeshëm si fjalëkalimin ose emrin e përdoruesit për të hyrë në detajet tuaja. Ata mund të marrin informacion të tillë ngatableta, pajisje të lëvizshme ose laptopë duke dërguar malware dhe viruse.

Këto ditë, shumë njerëz përdorin celularët e tyre dhe smartphones për të hyrë në bankën e tyrellogaritë. Kriminelët e dinë se mund të jetë e vështirë për ta që të kenë qasje në informacionin tuaj. Pra, ata dërgojnë email të rreme ose ju kërkojnë të klikoni mbi specifikelidhjet, duke zbuluar informacione konfidenciale. Ju nuk duhet t'u përgjigjeni emaileve të panjohura. Është gjithashtu e rëndësishme që të mos klikoni në lidhje të panjohuradhe injoroni njerëzit që vazhdojnë të ju dërgojnë bashkëngjitjet.

Phishing, nga ana tjetër, është një përpjekje për të marrë informacione të ndjeshme të tilla siemrin e përdoruesit, fjalëkalimin, ID PayPal dhe detajet e kartës së kreditit, duke maskuar si subjekte të besueshme në një komunikim elektronik.

Filtrat e specializuara të spam-it ndihmojnë në zvogëlimin e numrit të email-eve phishing që arrijnë tuajininboxes. Gjithashtu mund të instaloni softuer antivirus ose anti-malware për të ruajtur informacionin tuaj të ruajtur. AFP sugjeron që ju të mos përgjigjenispam email dhe fshini ato sa më shpejt që të jetë e mundur. Nëse ka ndonjë bashkëngjitje, kurrë nuk duhet të hapni ato bashkëngjitje si ato mund të përmbajnëprograme ose viruse të padëshiruara.

Mashtrimi i faqes së blerjeve dhe ankandit

Hakerët shpesh përdorin teknologjinë më të fundit për të krijuar faqe të rreme të shitjes me pakicë që dukensi dyqane të njohura online me pakicë. Ata përdorin dizajne dhe sofistikime të sofistikuara për të tërhequr gjithnjë e më shumë njerëz. Është e rëndësishme që të mos bënifutni informacionet tuaja personale, detajet e kartës së kreditit ose PayPal ID në faqet e internetit të tilla. Të gjitha faqet e ankandit në internet kanë rregulla dhe rregulla të rrepta.Përhershme nuk mund t'ju sulmojnë përmes këtyre faqeve, dhe ata dinë të merren me njerëz jashtë vendeve të ankandit. Ju mund të konsultoheni meKonkurrenca Australiane dhe Komisioni i Konsumatorëve për të minimizuar rreziqet e mashtrimeve online. Kur jeni duke përdorur faqet e internetit të ankandit si eBay, ata do tënuk ju pyesin asgjë për kartën tuaj të kreditit ose PayPal.

Këshilla të përgjithshme

Nëse keni marrë email të dyshimtë, mënyra më e mirë dhe më e lehtë është të fshinisa më shpejt që të jetë e mundur. Është gjithashtu e rëndësishme që të mos klikoni në bashkëngjitjet e dërguara përmes atyre emaileve Source .

November 28, 2017