Back to Question Center
0

Google Analytics Spam - Eksperti Semalt njeh si ta bllokojë atë

1 answers:

Google Analytics ndikohet nga lloje të ndryshme të spam-it. Spoti më i zakonshëm që prek Google Analytics është spam-i i referimit. Spam synon në mënyrë të rastësishme llogaritë e ndryshme të Google, por gjithashtu mund të synojë llogaritë specifike.

Frank Abagnale, menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientëve të Semalt , hedh një vështrim në mënyrat e shkatërrimit të Google Analytics spam.

Spamet krijohen për një numër arsyesh:

a) Blerja e Komisionit

Krijuesit e spamit shpesh marrin komisione të cilat rezultojnë nga rritja e statistikave të trafikut që gjenerohet nga spamet.

b) Publiciteti

Disa krijues spam përdorin këto spame për të përhapur ideologjitë e tyre dhe për t'i shfrytëzuar ato për publicitet, në mënyrë që të arrijnë shumë shikues - email rr login.

c) Hacking email

Këto spam janë përdorur për të kollituar llogaritë e postës elektronike të cilat pastaj shiten tek përdoruesit e tjerë.

d) Përhapja e malware

Malware i referohet programeve me qëllim të keq që përdoren për të fituar qasje të paautorizuar në të dhënat elektronike. Spam janë përdorur për të përhapur programe të tilla që mund të jenë në formë të viruseve ose Trojan.

e) Përhapja e informacionit të falsifikuar nga CEO-të për rritjen e shitjeve

Ka pasur raste të CEO-ve që përdorin spam për të krijuar një përshtypje të rreme se ato janë të suksesshme duke vendosur këtë informacion në faqet e klientëve të tyre.

Ekzistojnë mënyra të ndryshme në të cilat bllokohen spamjet referuese, përkatësisht:

1) Përdorimi i skedarëve të thesarit

Kjo metodë përfshin kopjimin e skedarëve të caktuar në kompjuterin e caktuar dhe këto skeda kanë komanda që përcaktojnë se si funksionon serveri. Kjo metodë e bllokimit të spameve ka kufizime që përfshijnë:

  • Botët janë selektivë dhe shmangin vendet ku janë bllokuar nga këto skedarë.
  • Është e lodhshme të bllokosh të gjitha faqet e internetit (URL) sepse konsumon shumë kohë.
  • Spamet gjenerohen gjithashtu në baza ditore dhe për këtë arsye bëhet e vështirë të mbahen me to.

2) Përdorimi i filtrave me porosi

Procesi mund të përmblidhet në hapat e mëposhtëm të thjeshtë:

Hapi 1

Klikoni në Google Analytics në kompjuterin tuaj dhe përzgjidhni ikonën Gjithë Trafiku e ndjekur nga opsioni Referrals.

Hapi 2

Hapi i ardhshëm është që të siguroheni që keni renditur trafikun e referimit me një normë të përshtatshme kërkuese. në të cilën një fushë është prekur nga spam.

Hapi 3

Ekzistojnë lidhje që mund të përdoren për të hyrë në listat e referimit në rast se ka vështirësi në qasjen në Listën Ultracionale të Referimit. Këto lidhje përfshijnë:

I. https://github.com/piwik/referrer-spam-blacklist

II. https://perishablepress.com/4g-ultimate-referrer-blacklist/

III. https://referrerspamblocker.com/blacklist

Hapi 4

Hapi tjetër është klikimi në ikonën Admin dhe zgjedhja e opsionit të filtrave. Kjo pasohet nga zgjedhja e opsionit të shtesës së filtrit. Ky proces ndiqet duke zgjedhur një emër për filtrin dhe pastaj duke zgjedhur opsionin me porosi si lloj filtri. Kjo pasohet nga zgjedhja e butonit të përjashtimit dhe përzgjedhja e "fushatës Burimi" në fushën e filtrit. Hapi i fundit është zgjedhja e modelit të filtrit.

Kufizimi i përdorimit të kësaj mjeti të bllokimit të sendeve të spam-it është se është e mundur të bllokohen të dhënat e paqëllimshme dhe vetëm dhjetë fusha mund të shtohen në një kohë të caktuar.

3) Përdorimi i listës së përjashtimit të referimit

Mjetet e tjera të bllokimit të spameve janë duke përdorur listat e referimit. Ajo përdoret për palën e tretë dhe vetë-referimet. Aktivizimi i listave të referimit të përjashtimit mund të bëhet në tre hapa.

Hapi 1

Zgjidhni opsionin Admin në llogarinë Google Analytics dhe zgjidhni kolonën e Pronës. Kjo pasohet nga zgjedhja e opsionit të përcjelljes së informacionit.

Hapi 2

Zgjidh listën e përjashtimit të referimit dhe kliko mbi butonin e përjashtimit të rekomandimit të rekomandimit.

Hapi 3

Zgjidh fushat që dëshironi të përjashtoni nga trafiku i referimit.

Kufizimi i kësaj metode është që shtimi i domeneve në masë nuk mbështetet nga sistemi.

November 28, 2017