Back to Question Center
0

Këshilla Nga Semalt - Si të mbroni të dhënat tuaja personale nga mashtrimet me anë të phishing dhe malware

1 answers:

Në botën e tanishme online, përdoruesit përballen me shumë kërcënime. Këto kërcënime po marrin tani një formë të re në një përpjekje për t'i joshur përdoruesit të klikojnë në faqet dhe lidhjet e ngulitura me malware. Disa nga njoftimet e zakonshme janë të tilla si "Përditëso llogarinë tani!", Ose "Ju fitoi vetëm një dalje në det!", Madje edhe një nga IRS duke pretenduar se ka një rimbursim për përdoruesit.

Nëse dikush është i ri në botën e phishing, këto deklarata mund të duken si mundësi reale. Megjithatë, ata janë "karrem", të dërguar në formën e emaileve, teksteve, thirrjeve telefonike, të gjitha të dizajnuara për të arritur një objektiv. Ata të gjithë synojnë paratë e përdoruesit, fjalëkalimet, të dhënat personale, të cilat mund t'i përdorin për të vjedhur identitetin.

Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , Andrew Dyhan, ofron një udhëzues të vlefshëm për mbrojtjen e sistemit tuaj nga infeksionet e rrezikshme.

Për shkak të gjendjes së vështirë të përdoruesve online, IRS u bashkua me departamentin e të ardhurave të shtetit dhe përfaqësuesit e industrisë së taksave për të edukuar njerëzit për kërcënimet ndaj informacionit personal dhe financiar që ekziston aktualisht. Të tre grupet besojnë se duke punuar me të pikëlluarit, ata mund të dalin më mirë me një zgjidhje për ta përfunduar këtë plotësisht.

Phishing vazhdon të paraqesë një problem të rëndësishëm pasi mbetet shumë efektiv për hakerët ashtu siç funksionon. Çdo ditë shërben si një mundësi për hakerat që të zhvillojnë një mënyrë të re për të anashkaluar mbrojtjen e sigurisë së njerëzve dhe për të vjedhur para ose të dhëna personale. Njerëzit nuk duhet të bëjnë asnjë gabim, sepse këto aktivitete do të ndikojnë në taksat e tyre..

Linja kryesore e mbrojtjes kur bëhet fjalë për këtë lloj krimi nuk është teknologjia e përdorur, por përdoruesi që e kontrollon atë. Makinat kryejnë funksione që kontribuojnë përdoruesit, kështu që nuk ka dallim të nivelit të besimit që ka njeriu me të cilin komunikojnë. Kriminelët do të paraqiten si individë ose organizata që përdoruesi i beson ose i njeh. Në disa raste, ata hackin një llogari të njohur dhe përdorin listën e kontakteve që ata kanë për të dërguar email spam. Normalisht, ata pretendojnë të jenë banka, kompania e kartës së kreditit, apo edhe një ofrues i softuerëve të taksave. Herë të tjera ata mund të shkojnë në gjasa më të gjata për të pretenduar se janë një agjenci qeveritare për të provuar dhe rritur besueshmërinë e kërkesës së tyre.

Një gjë për të kujtuar me gjithë këtë është se asnjë organizatë e ligjshme nuk kërkon informata personale duke përdorur mjete informale të komunikimit si email. Përveç kësaj, çdo kërcënim ose padi për të nxitur një person për të dhënë informacionin e tyre i përshtatet profilit të një kompanie legjitime .

E-mailet e dërguara në postë elektronike ose faqet e pasigurta janë burimet e malware, të cilat fitojnë hyrjen pa njohurinë e përdoruesit. Ata u japin kriminelëve akses të plotë në pajisje dhe mund të kontrollojnë të dhënat që gjejnë atje në avantazhin e tyre.

Ndiqni këto udhëzime për të ndihmuar në parandalimin e kësaj:

  • Shmangni të gjitha emailet e dyshimta dhe nëse hapen, mos klikoni në URL-të e internetit të ngulitura aty. Kopjoni dhe ngjisni lidhjen në kutinë e adresës së shfletuesit në vend.
  • Kujdesuni të mos bien viktimë e mashtrimeve phishing duke kërkuar të shfrytëzoni ndonjë informacion në mënyrë që ata të mund të verifikojnë ose përditësojnë një llogari.
  • Mos klikoni mbi ndonjë bashkëngjitje të dërguar nga një person i panjohur.
  • Shkarkoni vetëm softuer nga burime të njohura.
  • Përdorni softuer të sigurisë për të ndihmuar në bllokimin e reklamave popup, të cilat nganjëherë kanë viruse të koduara.
  • Sigurohuni që e gjithë familja është e vetëdijshme për zakonet e sigurta online dhe kompjuterike Source .
November 28, 2017