Back to Question Center
0

Mashtrimet & Siguria - Ji i krim i zgjuar me semalt

1 answers:

Interneti është plot me persona të ndryshëm me shumë qëllime. Si shumë njerëz vënëderi faqet e internetit komerciale dhe blogs, të tjerët vazhdojnë të investojnë kohën e tyre në marrjen e metodave për të kryer veprimet e tyre të paligjshme. Kur bëjmë faqet e internetit,ne fokusohemi në ofrimin e shërbimeve tona, si dhe në përvojën që një përdorues ndjen si po përdorin faqen tuaj. Shumica e veçorive të zhvillimit të uebitpërfshijnë marketingun e internetit dhe karakteristikat e dizajnit të tilla si Search Engine Optimization (SEO), zhvillimi UX si dhe zhvillimi i përmbajtjesstruktura të tilla si zhvillimi i web-it.

Mjetet që hakerët përdorin po përparojnë dhe vazhdojnë të përmirësohennga versionet e mëparshme me kalimin e kohës. Është e rëndësishme të mbeteni të vetëdijshëm për metodat që hakerët përdorin, si dhe teknika të tjera që mundësojnëfusha e piraterisë si dhe rritja e sigurisë së përdorimit të internetit. Pjesa më e madhe e mashtrimeve të internetit rrotullohen rreth veprave të hakerëvedhe të përhershme.

Është thelbësore të mësosh disa prej këtyre sulmeve dhe të qëndrosh të sigurt prej tyre.

Jason Adler, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt ,përpunon sulmet tipike të mashtrimeve në internet.

Scam

Ky krim përfshin dërgimin e mesazheve dhe postës elektronike, qëllimi i të cilëve nuk është në rregull.Përhershme përdorin teknika të tilla si phishing ose sulme-dhe-kaloni sulme. Në raste të tjera, përhershme përdorin lidhje të cilat janë potencialisht të dëmshmeose përdorin viruse. Ata mund të dërgojnë bashkangjitje që përmbajnë Trojanë. Pas hapjes së tyre, ata mund të infektojnë shfletuesin tuaj dhe të vjedhin shumë fjalëkalime të përdoruesitdhe informacione të tjera personale. Është e rëndësishme të përdorësh filtra të avancuar të spam, si dhe të përdorësh një ofrues të sigurtë të postës elektronike..Sigurohuni fjalëkalimet tuajajanë të forta dhe shtojcat janë të përditësuara.

,

SQL Injection

Ky lloj sulmi shfrytëzon mundësinë e gjetjes së faqeve të koduara të dobëta. disafaqet e kodeve të të cilëve është PHP kanë një cenueshmëri SQL. Disa nga bazat e të dhënave mund të arrihen në distancë duke përdorur këtë metodë hakimi. Për më tepër, SQLinjektimi mund të lejojë një haker të lexojë të gjithë informacionin e pranishëm në një server në kolona dhe rreshta. Ky shfrytëzim mund të bëjë një faqe të prekshme.Disa nga informacionet që mund të rrjedhin në këtë mënyrë përfshijnë informacionin e kartës së kreditit.

Kryqëzimi i Faqes (XSS)

Ky sulm kryen disa nga mashtrimet më të shfrenuara të internetit. XSS përdorfusha e tekstit për të drejtuar skriptet në një faqe interneti të ndryshme. Ndryshe nga sulmet botnet, XSS fiton qasje në një bazë të dhënash duke e bërë gjithë përvojën e shfletimitplot tension. Hakerat mund të vjedhin informacionin e kartës së kreditit përmes XSS. Në raste të tjera, njerëzit mund të bëjnë kompromis sigurinë e një faqeje interneti përmes hakmerjesajo. Për më tepër, përpjekjet SEO nuk mund të mbajnë fruta në një vend që motorët e kërkimit e konsiderojnë të pasigurtë.

Konkluzioni

Interneti është plot me shumë probleme dhe çështje. Për më tepër, ka të ndryshmeqëllimet dhe motivet e shumicës së përdoruesve të internetit. Shumica e ndërtimeve të internetit ndodhin pa hakerët dhe mashtrimet në internet në mendje. Si rezultat,tweaking e karakteristika të internetit përqendrohet në bërjen e ofrimit të shërbimeve, si dhe efikasitetin e blerjes së faqes mirë. Megjithatë, kamasa minimale për të mbajtur hakerët. Ju mund të qëndroni larg mashtrimit në internet duke përdorur disa nga këshilla në këtë udhëzues. Për më tepër, mundenirivendosni sigurinë e përvojës suaj të shfletimit si dhe faktorëve të tjerë që ndikojnë në sigurinë e klientëve tuaj Source .

November 28, 2017