Back to Question Center
0

Një udhëzues efektiv nga semalt për eliminimin e trafikut të referimit të Ghost në Google Analytics

1 answers:

Trafiku i referimit të Ghost-it i referohet trafikut që nuk viziton një vend, duke shmangur mjetet e protokollit të matjes së Google Analytics. Gjithashtu, trafiku i referimit të fantazmave nuk është merimangat apo botët që bllokojnë një faqe interneti pasi që asnjëherë nuk kanë goditur një faqe interneti. Shpesh, trafikimi i referimit të fantazmave ndjek raportet e referimit ose emrin e strehuesit për të tërhequr një përdorues interneti për të klikuar faqet ose faqet e fshehura në spam.

Ekspertët e internetit argumentojnë se trafiku i referimit të fantazmave mund të bllokohet nga përdorimi i filtrit të hostname pasi ato vijnë nga faqet e tjera. Përfshirja e emrit të një host të faqes vetëm parandalon informatat e tjera të hostname që shfaqen në Raportet e Google Analytics.

Hakerat e spammyut mund të overwrite emrin e hostit të faqes si dhe filtrat duke dërguar me dashje trafik të keq. Në këtë rast, trafiku i referimit të fantazisë do të jetë i padallueshëm nga filtrat që nuk bëjnë asgjë dhe trafiku normal i faqes. Pra, si mund një përdorues në internet të eleminojë ose minimizojë trafikun e referimit të fantazmës

Një teknikë më efikase e bllokimit të trafikut jashtë faqes së përdoruesit është të përdorë një kombinim të Universal Analytics me filtrat dhe ndryshimet në ndjekjen.

Zbuloni hapat e rëndësishëm të kësaj procedure në udhëzuesin e mëposhtëm të përcaktuar nga Frank Abagnale, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt .

1. Vendosni një Cookie

Hapi i parë themelor në eliminimin e trafikut të referimit të fantazmës është krijimi i cookie-ve të faqes. Kjo ose mund të kryhet manualisht ose digjitalisht me anë të Google Tag Manager..Kështu, kushdo që hyn në një faqe në mënyrë të paligjshme do të marrë cookie web. Për shembull, merrni në konsideratë një term të papërshkrueshëm si "dev-status" me një vlerë "june2016" duke e bërë datën e skadimit në të ardhmen. Çdoherë që një mashtrues godet në një vend, pronari mund të përditësojë cookie me "dev-status = qershor2016" duke zgjatur jetëgjatësinë e saj.

2. Formulimi i një dimensioni personal

Një dimension personal duhet të vendoset në nivelin e pronësisë në Google Analytics. Për të qenë i sigurt, rekomandohet që përdoruesit të vendosin dimensionin në Fushën e Përdoruesit. Së fundi, shkruani numrin e indeksimit.

3. Grab Vlera e Cookie

Kjo mund të zbatohet përmes përdorimit të Google Tag Manager duke krijuar Macro të re ose ndryshore të Partisë së Parë Cookie.

4. Kalojeni në vlerën e cookie

Është arritur nga përdorimi i Google Tag Manager. Përdoruesit duhet të marrin Macro / Variable dhe ta vendosin atë në Dimensionin e Përshtatshëm në Google Analytics Tag Pamje Pamjeje.

, 5. Eliminimi i trafikut të keq

Ky është hapi i fundit. Në faqen e Google Analytics, formuloni një filtër të ri duke përfshirë Dimensionin personal të caktuar për të vendosur vlerën e specifikuar.

Prandaj, trafiku i referimit të fantazisë tregon trafikun, jo nga faqja e përdoruesit dhe nuk shikon në vend. Përveç kësaj, "Referencat e Smart Ghost" imitojnë dimensionet e personalizuara të një faqeje dhe janë më të vështirat për t'u zbuluar pasiqë janë mjaft të zgjuar për të analizuar faqen e internetit duke imituar aspekte të tjera përveç goditjes së përgjithshme të faqes së internetit Source .

November 28, 2017