Back to Question Center
0

Nuk ka më shqetësime. Eksperti i Semalt e di si të luftojë trafikun Bot duke përdorur Google Analytics

1 answers:

Raportet dhe të dhënat e qarta tregojnë shumë kur bëhet fjalë për marketing online. Marrja e të dhënave dhe statistikave të lira nga trafiku i padëshiruar, trafiku bot dhe malware nënkupton aftësitë dhe profesionalizmin që përdoret për të mbajtur një faqe interneti. Gjatë javëve të fundit, bizneset B2B dhe organizatat e vogla janë përballur me sfidën e përjashtimit të trafikut bot dhe trafikut të brendshëm nga raportet e tyre.

Fatmirësisht, Google Analytics ka ardhur në shpëtimin e tyre pas futjes së teknikave efektive të filtrimit që përdorin variablat dhe informacionin e përdoruesve për të përjashtuar trafikun e padëshiruar nga bots të njohura dhe merimangat. Prania e virusit të Trojës, e malware dhe e trafikut të bot-it i shton të dhënat e përdoruesve të fundit në dispozicion në Google Analytics në një mënyrë shumë të madhe.

Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , Andrew Dyhan, përshkruan këtu pse diferencimi i trafikut të vërtetë nga bota dhe trafiku i brendshëm është shumë i rëndësishëm kur është fjala për marketing online.

Ndikimi i botëve dhe merimangave në statistikat tuaja

Kohët e fundit, Google bëri një përditësim jetësor të Google Analytics. Azhurnimi e bën të thjeshtë për marketuesit që të përjashtojnë merimangat dhe bots nga raportet dhe statistikat tuaja. Disponueshmëria e trafikut të brendshëm dhe bot ndikon negativisht në të dhënat tuaja të pranishme në merimangat e uebit dhe motorët e kërkimit.

Google punon për të filtruar dosjet e regjistrit malware, virusin Trojan, bots të njohura dhe merimangat.Megjithatë, forma të tjera të trafikut të krijuara nga oportunistë me qëllim të keq mund të ndikojnë në faqen tuaj.Transporti i brendshëm, bot, dhe merimangat përfaqësojnë më shumë se një të tretën e trafikut të internetit.Përpara se të përjashtoni trafikun nga faqja juaj, shqyrtoni kontrollimin e emrit të trafikut për të shmangur përjashtimin e trafikut të vërtetë.

Merrni IAB-në mbi Bots dhe Merimangat

Byroja Interaktive e Reklamimit, një korporatë ndërkombëtare që fuqizon industritë e marketingut për të lulëzuar në industri, poashtu ka avokuar për nevojën e bllokimit të robotëve dhe merimangave nga trafiku i vërtetë. Byroja përbëhet nga 'International Spiders and Bots List', një listë që nxjerr në pah të gjitha format dhe llojet e bots dhe merimangat që ndikojnë në trafikun real në industrinë e marketingut. Që lista juaj të funksionojë në mënyrë efektive, ju duhet ta përditësoni atë çdo muaj

Çdo vit, marketers dhe pronarët e biznesit online paguajnë një tarifë mesatare prej $ 7,000. Tarifa ndryshon në varësi të faktit nëse një klient është abonuar në anëtarësimin e IAB-së. Pas nënshkrimit në IAB, Google Analytics fillon të filtrojë raportet dhe të dhënat e tua duke bërë krahasime gjithëpërfshirëse të botëve dhe merimangave të njohura dhe hitet e faqes suaj. Para futjes së këtij azhurnimi nga Google, firmat dhe organizatat po bëjnë filtrim manual, këtu disa nga bots dhe merimangat e njohur arrijnë të kenë qasje në të dhënat dhe raportet tuaja.

Për të përjashtuar botët dhe merimangat e njohura nga trafiku yt, hapni "Cilësimet e Raportimit të Raportimit" dhe aktivizoni veglën tuaj për të filluar. Lundroni nëpër opsionet e shfaqura deri në fund të faqes dhe aktivizoni filtrimin e botit. Në varësi të domenit të faqes suaj të internetit, numrat e trafikut fillojnë duke rënë në një numër më real. Edhe nëse numri mund të përbëhet nga trafik i rremë, siç është trafiku i brendshëm, bota e njohur dhe trafikimi i merimangave do të përjashtohen nga statistikat tuaja. Suksesi i biznesit tuaj në internet përcaktohet nga përpjekjet e angazhuara për arritjen e qëllimeve tuaja. Regjistrohu për anëtarësimin e IAB dhe përjashtoni merimangat dhe botët e njohur që ndikojnë në raportin tuaj Source .

November 28, 2017