Back to Question Center
0

Semalt: 3 metoda të lehta për të hequr trafikun nga Google Analytics

1 answers:

Nëse kohët e fundit keni kontrolluar trafikun e Google Analytics dhe keni vërejtur vrimën e lartë, shanset janë që faqja juaj të marrë trafik të rremë. Ndonjëherë duhet të krijosh një faqe interneti të re, të punosh në dizajnet e fundit dhe të kesh shumë kohë për të kontrolluar cilësinë e shkresave që shkruan. Ndërsa filloni kërkimet tuaja në lidhje me burimet e trafikut, do të gjeni robotët dhe merimangat kudo. Ju gjithashtu mund të gjeni faqet e referimit të tilla si ransonic ose darodar dhe do të vini re se norma e fryrje është jashtëzakonisht e lartë. Përveç kësaj, një përdorues do të shpenzojë vetëm disa sekonda në faqen tuaj, pasi ai / ajo nuk është i interesuar për përmbajtjen ose shërbimet tuaja.

Në varësi të llojeve të vizitorëve që ju merrni (spam-i i referimit, merimangat, robotët, spam-i i servisit dhe spam-i i fantazmave), ju mund të pastroni trafikun me teknikat e mëposhtme të ofruara nga Ross Barber, 11).

Metoda # 1: Krijo segmente të shumëfishta të spamit të referimit

Ju mund të krijoni segmente spam të referimit për të eliminuar merimangat dhe bots. Duke përdorur referime të rreme, referimi dhe spam-i fantazëm bombardojnë faqet e internetit me trafik të ulët. Spam referimi asnjëherë nuk është i interesuar në faqen tuaj dhe përpiqet të mashtrojë të dhënat tuaja të Google Analytics. Me këtë metodë, spam-i i referimit gjeneron përshtypje të rreme në faqen e internetit dhe shpreson që produktet dhe shërbimet e tij të pëlqejnë në internet. Kur është fjala për krijimin e listave të përjashtimit të referimit, spam-i i referimit do të shfaqet si trafik i drejtpërdrejtë.

Ky trafik i drejtpërdrejtë do të fryjë numrat e faqes tuaj, dhe i vetmi filtër që mund të parandalojë këtë lloj trafiku është një filtër i përshtatur. Për të krijuar segmente spamu të referimit, duhet të shkosh te seksioni Audienca> Teknologjia> Rrjeti dhe të përzgjidhni emrin e përdoruesit si dimensionin tuaj kryesor. Ju mund të eksportoni të dhënat tuaja në Excel për më shumë kërkime. Kontrolloni përdoruesit me vizita të ndryshme dhe norma të larta kërkuese gjatë gjithë ditës, dhe vini re sjelljen e tyre. Kjo metodë nuk mund të funksionojë nëse bots dhe merimangat nuk deklarojnë se kush janë ata nëpërmjet vargut të agjentëve.

Metoda # 2: Përdor robotin e robotit të Google Analytics / Spider Tool

Mund të heqësh qafe trafikun e falsifikuar duke përdorur mjetin robot të Google Analytics. Hapi i parë është të kontrolloni filtrat e para të bëra nga Google. Filtri i para-bërë shpesh quhet "Përjashtimi i rezultateve nga marimangat dhe botët e njohur". Shko tek seksioni Admin dhe përjashton goditjet nga merimangat dhe bots të njohura..Nëse nuk dini asgjë për robotët, robotët dhe merimangat, mund të krijoni filtra për t'i parandaluar ata që të dëmtojnë përmbajtjen dhe faqen tuaj. Disa robotë dhe merimangat janë të mira për faqen tuaj sepse ato indeksojnë faqet tuaja pa aktivizuar etiketën analitike, siç është pamja e faqes së Google Analytics. Dhe disa merimangat zvarriten faqet e internetit për qëllime keqdashëse. Ju mund të shihni si merimangat e dobishme dhe të dëmshëm dhe bots në llogarinë tuaj Google Analytics.

Më shpesh, ato janë të këqija për faqen tuaj dhe mund të krijojnë rrëmujë. Gjithashtu, ata do të mbushin trafikun e analytics web. Kjo është arsyeja pse ju duhet të klikoni në opsionin Filtering Bot në llogarinë Google Analytics për të parandaluar shfaqjen e botëve të këqija në të dhënat. Kur të shfaqen rezultatet e tua, mund të shihni një listë të madhe të emrave të përdoruesit. Merrni këtë listë të eksportoni në Excel. Sigurohuni që keni shënuar emrat e hostit që kanë kopjuar përmbajtjen tuaj me termin "y". Disa emra të dhënash mund të njihen si markat e mëdha dhe kompanitë e njohura, por në të vërtetë është spam spam. Duke marrë listën "y", ju mund të krijoni segmente të personalizuara dhe të përfshini emrat e strehës në ato segmente.

Metoda # 3: Eliminimi i Spam Crawler me .htaccess Skeda:

Një tjetër gjë që mund të bëni është të eliminoni spam-in duke redaktuar skedarin .htaccess. Ne nuk e rekomandojmë këtë metodë për shkak të disavantazheve të shumta, kështu që duhet të vazhdoni me kujdes dhe mos të modifikoni skedarin .htaccess derisa të keni një ide se çfarë të bëni. Para së gjithash, ju duhet të identifikoni domenin nga ku do të vijnë merimangat dhe bots. Ju jeni të lirë të përdorni këtë teknikë për të gjetur listat e fushave. Kodi që duhet përdorur në skedarin .htaccess është:

RewriteEngine më

Options + FollowSymlinks (Shënim: Nëse jeni duke përdorur ISS ose Apache, ju nuk keni nevojë të përfshini këtë rresht.)

RewriteCond% {HTTP_REFERER} ^ http: //.*domainnameheregjtldhere [NC, OR]

RewriteRule ^ ( Source . *) $ - [F, L]

November 29, 2017