Back to Question Center
0

Semalt Ekspert - Gjërat që duhet të dini rreth mashtrimit në internet

1 answers:

mashtrimi në internet i referohet një krimi në të cilin, ekzekutuesi harton një skemë përmesaplikimi i një ose më shumë parametrave me qëllim të privimit të pronës individuale ose të ndonjë elementi tjetër të interesit nga një vepër e falsifikuarpërfaqësimi i një çështjeje që është e vërtetë dhe kështu, duke siguruar të dhëna të gabuara.

Me rritjen e mbështetjes në internet nga konsumatorët dhe pronarët e biznesevesi një medium për të nxitur transaksionet: aktivitetet e ndaluara duke përdorur të njëjtin kanal janë në rritje. Në shumicën e rasteve, interneti është aktivizuaraktivitetet mashtruese janë të vështira për t'u gjurmuar dhe paditur, dhe ato janë me kapital për t'u adresuar.

Jason Adler, ekspert nga Semalt Shërbimet dixhitale, ka përshtatur disa fakte bindëse rreth mashtrimit në internet në mënyrë që t'ju ndihmojnë të jeni gati për sulmet.

Nga hacking në internet për çështje malware, kriza e krimit në internet filloitë fitojë shqetësim në fillim të viteve 2000. Në disa situata, çështja u perceptua si një ndërhyrje e adresimit të çështjes sesa tërritjen e domethënies së internetit në përpjekjet e përditshme. Mbingarkesa e bizneseve në email dhe rritja e shfrenuar e numrite përdoruesve të internetit kanë rritur aksione financiare. Për shembull, një virus që shpërtheu në vitin 1999 rezultoi me dëmshpërblim prej 80 dollarësh.

Mashtrimi i letrave me vlerë është një aktivitet ku autorët ofrojnë investime të mëdhamundësitë apo skemat që kanë për qëllim të destabilizojnë tregun me një qëllim për të bërë fitime të mëdha.

Mashtrimi i identitetit ndodh kur sulmuesi merr të dhëna pa dijeninë epronar dhe përdor të dhëna për përfitime personale në mënyrë specifike, përfitime financiare..

Në vitin 2001, një raport i mashtrimit në internet nga IFCC përshkruan se mashtrimi i ankandit në internet ishtevepra më e përhershme përbën 43 përqind të ankesave. Përveç llojeve të lartpërmendura të krimit, mashtrime të rëndësishmeankesave në fushën e mashtrimit të besimit, mashtrimit me kartë krediti dhe pagesës së mallrave.

Në vitin 2003, një raport i internetit nga IFCC tregoi se 50 për qind e mashtruesve të internetitishin banorë të Teksasit, Kaliforni, Florida, Nju Jork dhe Illinois. Raporti gjithashtu përshkruan se sa e vështirë ishte të gjurmoheshin autorëte këtyre krimeve.

Sipas një departamenti në SHBA, që merret me internet mashtrimet e mëposhtmejanë shembujt e tanishëm të aktivitetit të paligjshëm të ekzekutuar përmes internetit:

Manipulimi i tregut dhe mashtrimi i sigurisë janë dy raste të demonstruar nga Los Anxhelos.Në skenarin e parë të manipulimit të tregut, shkelësit ishin në gjendje të fitonin të ardhura nga shitja e aksioneve, vlera e të cilave u rrit nga 8 dollarënë $ 15 brenda një hapësire prej 45 minutash.

Në një situatë tjetër, mbi 100 persona ushtarakë të U.S.-së ishin viktima të vjedhjes së identitetit.Autorët kanë fituar numrat e sigurimeve shoqërore dhe emrat e këtyre zyrtarëve ushtarakë nga interneti dhe më pas kanë përdorur këtoidentitetet për të aplikuar për kartat e kreditit.

Në vitin 1999, FBI u përfshi në mënyrë të konsiderueshme në një kërkim popullor për projektuesin e njëvirus kompjuterik që mbështetej në email si një kanal për shpërndarjen e materialeve pornografike. Brenda pak ditësh, 19 për qind e SHBAkompanitë dhe 1.5 milion pajisje ishin viktima të kësaj email-i.

Hakerët gjithashtu filluan sulme ndaj sistemeve qeveritare të Shteteve të Bashkuara. Brenda një çiftie viteve, sulmuesit ishin në gjendje të infektojnë kompjuterë në pronësi të Pentagonit dhe autoriteteve të tjera Source .

November 28, 2017