Back to Question Center
0

Semalt Ekspert mbi infeksionin, Spyware dhe Malware Security Guide

1 answers:

Malware (një term për programin keqdashës) është një kërkesë që ka për qëllim të depërtojë ose të dëmtojë një PC në mungesë të pëlqimit tuaj. Malware përfshin worms, infeksionet PC, stallions Trojan, spyware, scareware dhe kjo është vetëm maja e ajsbergut. Mund të jetë në dispozicion në faqet dhe mesazhet ose të mbulohet në dokumente të shkarkueshme.

Një qasje ideale për të abstenuar nga kontaminimi është për të drejtuar një armiqësi të mirë ndaj programit të ruajtjes së infeksionit, për të bërë rezultate të përhershme për spyware, për të mos përdorur përgjimet në lidhje të dyshimta me email ose faqe. Sido që të jetë, artistët con janë të ndërlikuar: tani dhe më vonë, malware është maskuar me mjeshtëri si një email nga një shok ose një vend i dobishëm. Në të vërtetë, edhe përdoruesit më të kujdesshëm të internetit ndoshta do të marrin viruse herët a vonë.

Me shansin që ju bëni, ka shumë programe të ndërhyrjes pa kosto të aksesueshme për t'ju mundësuar që ta evakuoni atë. Igor Gamanenko, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , liston disa poshtë.

Scareware:

Ju jeni duke shfletuar, dhe të gjitha një ekran të papritur një pamje të vërtetë duket dhe ju vë në dukje se ka një çështje në PC tuaj, për shembull, "PC juaj mund të jetë i kontaminuar me aplikacione dëmtuese spyware. Dëbimi i shpejtë është i nevojshëm. Për të shqyrtuar, klikoni "Po", ju nuk e dini nëse është e vërtetë apo jo, pra cila qasje ju adoptoheni?

Spyware:

Monitoron ekranet dhe grumbullon të dhëna për ju, kompjuterin tuaj, si dhe për prirjen tuaj për të parë, pa miratimin tuaj, për pjesën më të madhe, për të promovuar qëllimet. Gjithashtu mund të grumbullohen të dhëna nga dorëshkrimi i adresës dhe madje edhe nga fjalë kyçe.

Infeksioni:

Aplikacionet malware që mund të përsëriten dhe të dëmtojnë PC të ndryshëm.

PROGRAM FALAS ANTIVIRUS

Programet përcjellëse funksionojnë vazhdimisht nga sytë, duke mbrojtur PC tuaj nga ndotja.

Avast

Një program antivirus pa kosto të dominuar me kundër spyware, armiqësore ndaj rootkit dhe vetë-sigurisë solide të detyruar.

AVG FALAS

Kundër infeksionit aplikimit nga Grisoft që mburojë natyrisht PC nga infeksionet duke i dhënë të dhëna të përshtatshme infeksion bazë informon dhe të sigurisë.

Microsoft Security Essentials

Siguron siguri të vazhdueshme për kompjuterin tuaj që mbron kundër infeksioneve, spyware-it dhe aplikacioneve të ndryshme keqdashëse.

Sandboxie

Bëni një segment të sigurt në kompjuterin tuaj për të parë më të sigurt në internet me këtë aplikacion falas. Ky është një instrument i jashtëzakonshëm për klientët e zhvilluar më tej.

Siguria gjithanshëm

Për të filluar, sigurohuni që të prezantoheni programin më të fundit që rifreskon kuadrin tuaj të punës. Këto shpesh përmbajnë përditësime për sigurinë dhe sigurinë për të ndihmuar në sigurimin e veglës tënde. Zyrtarisht i ndotur? Rregulloje.

PAJISJEVE FALAS / PAJISJE TE ZHVILLIMIT

Aplikacioni shoqërues shqyrton kornizën tuaj për malware, duke shkatërruar çdo ndotje që mund të zbulojë.

SUPERAntiSpyware

Një çrrënësues me kosto të lirë të malware që gjithashtu merr një të shtënë në rootkits, worms, spyware, parazitë, dhe adware.

Malwarebytes

Një softuer jashtëzakonisht i respektuar dhe i suksesshëm që njeh dhe përjashton scareware dhe malware nga kompjuteri juaj Source .

November 28, 2017