Back to Question Center
0

Semalt Ekspert Rreth mashtrimeve Online - Çfarë & Si

1 answers:

Prevalenca e mashtrimit në internet është në rritje. Sot, ndërsa shikoni në atë monitorthjesht nuk mund të them se kush është i vërtetë dhe kush është një mashtrues. Ata (të liqit) kanë mësuar se si të fshehin veten dhe të mohojnë mijëra njerëzpaqen e mendjes përmes antics e tyre.

Megjithatë, ju mund ta mbroni veten. Është e lehtë: të njiheni me të përbashkëtënmashtrime online. Jason Adler, ekspert nga Semalt ,beson se kjo do të mbajë të dhënat tuaja konfidenciale, detajet bankare dhe paratë e sigurta.

Gjithmonë kujtohuni që kurrë të mos dërgoni para ose t'i tregoni detajet e kartës së kreditit askujt që as nuk njihni as besoni.

Scam romancë

Faqet e internetit Dating kanë ndihmuar mijëra të gjejnë dashuri. Për fat të keq, disa elemente të këqijakanë hedhur në internet takim në qendër të vëmendjes së gabuar. Kini kujdes. Scam Dating është manifestuar në faqet e takimit legit dhe në ato të krijuar për tëvishni njerëzit që nuk dyshojnë. Kjo është ajo që ndodh:

  • Në një faqe interneti të rreme (e cila kalon për një legit), fraudster ju akuzonkrijoni një llogari, lidhni dhe komunikoni me dashnorët / partnerët e mundshëm. Për të shmangur këtë, shikoni përmbledhjet e vendeve të takimeve në mënyrë që të dini çfarë ështëmirë dhe çfarë nuk është.
  • Në një faqe të ligjshme, mashtruesi krijon një llogari. Ata do të pretendojnë tëtë jenë të interesuar për ju, por në kuptimin e vërtetë, ata nuk janë aspak të mirë. Ata pastaj do të sjellin një të afërm të sëmurë ose një emergjencë për të cilën ata kanë nevojë për para:një pjesë e të cilave do t'ju kërkonin të futeni. Në raste të tjera, ata mund të jenë të kënaqur me dhurata, atëherë ata kërkojnë për detajet tuaja bankareme një premtim për të dërguar para. ,

Konkurs, lotari dhe lotari

Kjo është larg lloji më i zakonshëm i email dhe scam online. Ju do të merrni një email ose njëmesazh në llogarinë tuaj të medias sociale, duke ju informuar se keni fituar një çmim që mund të kërkoni nëse paguani ose jepni detajet e kartës suaj të kreditit.Ata do të përpiqen shumë për t'ju bindur se është detyrim tatimor ose diçka e tillë..Mos u mashtroni. Është një mashtrim. Është një scam. nëse tinuk ka marrë pjesë në ndonjë llotari, lotari apo bamirësi, atëherë kini kujdes.

mashtrimet Spam

Këto popullojeni postën tuaj. Në këtë scam, një person mund të pretendojë të jetë i interesuarproduktet / shërbimet tuaja, ose mund të jetë një organizatë e interesuar për të bërë biznes me ju. Nëse ata kërkojnë para për t'i ndihmuar ata të përpunojnënjë pagesë në fund të tyre, atëherë ju mund të jetë në një surprizë të keqe. Ndonjëherë, ata kërkojnë për detajet e kreditit tuaj edhe pse në këtë rast,ata do të pretendonin të jenë banka juaj ose ndonjë organizatë legale me të cilën shpesh ndërveprojnë. Mos klikoni në ndonjë lidhje nëse nuk e keni telefonuar bankënpër të konfirmuar të njëjtën gjë. Përveç kësaj mund të hasni në scam-in e tepërt në të cilën një klient pretendon se ka paguar për një shërbim.Ata do të kërkonin një rimbursim nga ju.

Scam për punësim

Një shembull i mirë do të ishte shembulli "punë nga shtëpia" që premton mijëradollarë për punë të vogël. Në raste të tjera, ju jeni të garantuar një punë të mirë me shpërblim të bukur. Ka një kapje pse. Ju duhet të paguani një tarifë për tëtë sigurojë punën. Mos i humbni paratë tuaja në një mashtrim të tillë.

Blerja / shitja e skemave të ankandit

Me njerëzit që kalojnë në pazar online dhe ofertave, ka dalë një scam:skema e blerjes / shitjes së ankandit. Kur ofertoni për një produkt dhe nuk fitoni ofertën që ju shkoni për biznesin tuaj. Pastaj ju merrni një telefonatë nga dikushduke pretenduar se ofertuesi fitues është mbështetur, dhe tani ju keni fituar ofertën. Çfarë duan ata? Të bësh biznes jashtë platformës (faqja e internetit). mosguxojnë ta bëjnë këtë. Ju do të mashtroheni nga paratë tuaja, dhe ju nuk do të merrni çmimin (çfarë keni kërkuar).

Scam Breeder

Në këtë scammer online, një Breeder qeni paraqet puppies e tij / saj të cilën ai / ajo ështëshitjes. Ata dërgojnë dokumentet e regjistrimit dhe shumë fotografi. Për të finalizuar marrëveshjen, ju kërkohet të paguani tarifën e transportit që do të jetë më pastë rimbursohen. Në fund, ju do të paguani para dhe nuk do të merrni ndonjë qenush. Linja e tyre shkon gjithashtu pa përgjigje Source .

November 28, 2017