Back to Question Center
0

Semalt Ekspert shpalos udhëzuesin se si të shpëtoheni nga spam në Google Analytics

1 answers:

Spam referues konsiderohet të jetë trafiku i rremë i referimit siç është regjistruar në raportin e Google Analytics. Është e rreme, sepse nuk është krijuar nga njerëz të vërtetë, por nga bots spam. Një bot është një program servil i zhvilluar për të gjeneruar aktivitete të përsëritura. Prandaj, ato të dizajnuara për të krijuar mesazhe spam janë quajtur bots spam. Ata më së shumti përdorin krerët e referimit të cilat kanë URL të fshehura që përcjellin përdoruesit në faqen e cila Google bot e trajton atë si një backlink që përfiton vetëm spammerin pasi rrit renditjen e tyre të kërkimit.

Menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientëve të Semalt , Artem Abgarian, shpjegon se si të luftojnë këto sulme të rrezikshme spamming.

Bots Mirë kundrejt Bad Bots

Bots të mirë janë konstruktive, ndërsa botët e këqija kanë tendenca destruktive.

 • Bots Mirë. Qëllimi i tyre është të kalojnë sa më shumë informacione sa munden dhe të raportojnë me raporte të përdorshme që ndihmojnë përdoruesit. Kjo i bën ata bots të mirë. Googlebot është një bot i mirë që përdoret për të zvarritur nëpër faqet e internetit dhe për të zvarritur përmbajtjen
 • Bad Bots. Këto janë çdo bots me qëllim keqdashës.
 • Integriteti i të dhënave. Nuk ka rëndësi natyra e një bot. Nëse zotëron aftësinë për të ekzekutuar JavaScript, atëherë ai ka potencialin për të krijuar raporte të shtrembëruara në Google Analytics.
 • Botnet. Këto janë një sërë kompjuterash të ndërlidhur, të gjitha të cilat janë të infektuara..Ato përdoren nga një sulmues për të fituar hyrje të paligjshme në kompjuterin e një përdoruesi, sepse përdorin qindra adresa të internetit në dispozicion të tyre.

Shfletuesti i Përmetuar

Tashmë, ne japim dëshmi se si rekomandimi spam dhe spambots korrjes adresat e-mail dhe raporte analitike skew. Sidoqoftë, qëllimi i tyre i keq mund të jetë më i dëmshëm, veçanërisht nëse zhvilluesi dëshiron të infektojë faqen e internetit me malware, trojanë ose viruse. Në raste të tjera, ata mund ta bëjnë kompjuterin pjesë të një botneti. Ekspertët këshillojnë të mos klikojnë kurrë në uebfaqe të dyshimta, pasi hakerët i përdorin ato për të fshehur malware. Nëse kompjuteri bëhet pjesë e një botneti, hakerët mund ta përdorin atë për të dërguar spam ose malware tek njerëzit në listën e kontakteve. Kjo do të thotë se bllokimi i gjithë serive botnet mund të kufizojë përdoruesit e tjerë të vërtetë që hakeri i detyron ata në një rrjet botnet.

Webfaqe të cenueshme

Vetëm faqet e prekshme sulmohen nga spambotët. Për përdoruesit që të mbrojnë veten nga shfrytëzimi, ata duhet të heqin qafe faqet e tyre. Më së shumti, sistemet e shpërndarjes së lirë dhe karrocat e blerjeve janë viktimat më të mundshme.

Shkarkimi i Spam

Më poshtë është një listë e gjërave që përdoruesit mund të bëjnë për të hequr qafe spamin:

 • Shikoni të gjitha lidhjet e referimit me normat e fryrjes prej 100% ose 0% me më shumë se dhjetë sesione. Gjithmonë konfirmoni identitetin e tyre në internet. Nëse ato janë referime për spam, përdorni filtrin e avancuar me porosi.
 • Blloko referuesin nga spambot duke përdorur skedarin .htaccess dhe duke shtuar kodin për të bllokuar adresën.
 • Blloko adresën IP të përdorur nga Spambots duke shtuar adresën IP të shfrytëzuar nga hakeri.
 • Mund të përdoret një varg adresash IP që merr më pak hapësirë ​​sesa bllokimi individual.
 • Bllokoni agjentët përdorues të mashtruesve
 • Përdorni veçorinë e filtrit të Google Analytics
 • Aktivizoni firewallun e kompjuterit i cili vendos një filtër në mes të kompjuterit të përdoruesit dhe internetit.
 • Nëse ka një kërcënim nga një bot i ri, gjithmonë kontaktoni administratorin.
 • Përdorni Google Chrome si shfletuesin e parazgjedhur pasi zbulon malware më shpejt se të tjerët.
 • Alarme të personalizuara në Google Analytics gjithashtu ndihmojnë për të përcaktuar kur ka një gjilpërë në aktivitet.
 • Merrni testimin e depërtimit me anë të të cilit ata analizojnë faqen e internetit për ndonjë dobësi Source .

November 28, 2017