Back to Question Center
0

Semalt Ekspert - Si funksionon alarme për mashtrim online?

1 answers:

Hajdutët e gjejnë më të lehtë për të marrë kontrollin e kuletave virtuale që njerëzit kanë në internetnëpërmjet internetit. Pasi të kenë në posedim, ata e rrëzojnë përmbajtjen e saj pa pronarin duke e kuptuar se ka shkuar. Situata është më e keqe për atatë cilët nuk janë në dijeni se kur ata janë gati të bëhen viktima të mashtrimeve. Deri në vitin 2000, problemi ishte aq i përhapur sa Shtetet e Bashkuara kishinpër të dalë me Qendrën për Ankesa të Krimit në Internet (IC3). IC3 vepron si një dhomë pastrimi e cila pranon dhe përfundon të gjitha ankesat për mashtrim dheraportet që lidhen me internetin.

Menaxheri i Suksesit të Klientit Semalt Shërbimet digjitale, Max Bell, ofrojnë ide të vlefshme në lidhje me mashtrimet online dhe si ta shmangin atë.

Interneti si një shesh lojërash "Thieves"

Meqenëse rrjeti shërben si burim informacioni, ai shërben si një platformë e shkëlqyeshmenga të cilat artistët e mashtrimit i marrin viktimat e tyre. Mashtrimi i referohet të vërtetave të gabuara ose fshehjen e fakteve relevante që çojnë tek viktimatduke ndërmarrë veprime që në fund do t'i kushtonin.

Vjedhjet e identitetit dhe mashtrimi

Edhe njerëz të kujdesshëm janë viktima të vjedhjes së identitetit. Skimming është procesi qëpërdor pajisje elektronike për të ruajtur dhe rifituar në mënyrë të paligjshme informacionin e kartës së kreditit nga përdoruesit pas blerjes. Pretekst është kur dikushbën thirrje pronarin e kartës që pretendon të jetë përfaqësues i një kompanie dhe të kërkojë të dhëna personale në pretendimin e azhurnimit të të dhënave. Pasi hajnat vjedhin njëidentitetin, ata mund ta përdorin informacionin për të kryer mashtrime duke bërë identifikime të rreme për një emër.

Përdoruesit mund të mbrojnë veten duke i copëtuar të gjitha postat dhe faturat që nuk kanë nevojë.Shto çelësat e mbrojtjes në email privat. Nëse dikush ka frikë nga skadimi i kartës së kreditit, ata duhet të zgjedhin të paguajnë duke përdorur para në dorë. Asnjëherë mos jepniinformacione personale pa marrë parasysh situatat.

Sigurimi shëndetësor Mashtrimi i identitetit

Kartat e sigurimit të humbura ose të vjedhura mund të shfaqen në rastet e mashtrimit. Fraudsters vazhdojnë tëbëhet e sofistikuar si rasti i vitit 2004, ku ka pasur gjithsej 30 milionë dollarë në dëmet e papaguara të sigurimit. Mashtrimi i identitetit të sigurimit mundetrezulton nga telemarketing, email spam, ose punonjës të pakënaqur. Kjo e fundit mund të krijojë një gjurmë informacioni mashtrues mbi të dhënat e pacientit..

Njerëzit duhet të sigurojnë shënimet e tyre mjekësore, informacionet e sigurimeve dhe të tjerashkresa larg nga vjedhësit. Të gjitha numrat e kërkesave të sigurimit që nuk janë në përdorim kanë nevojë për shredding. Pacientët duhet të përmbahen nga nënshkrimi i shëndetit të boshnjakëvemiratimet e sigurimit. Ata duhet të dinë se sa mund të paguajnë paraprakisht nga xhepi i tyre.

Njoftimet për të zvogëluar ndryshimin

Alarme për mashtrim online njoftojnë individët mbi aktivitetin e dyshimtë që prekin ata,duke i lejuar ata të reagojnë me shpejtësi. Një përdorues zbulon aktivitetin specifik që vjedhësit përpiqen të kenë qasje. Mbajtësi i llogarisë, banka oseorganizata vendos parametrat se kur dhe si njoftimi aktivizon dhe arrin pronarin. Parametrat bëjnë të mundur përorganizata për të monitoruar aktivitetin. Çdo transaksion jashtë këtyre parametrave shkakton një njoftim. Ai i jep përdoruesit të përgjigjet nëseata e miratojnë ose e kundërshtojnë aktivitetin e përmendur. Kompanitë e kartës së kreditit gjithashtu ndihmojnë në parandalimin e vjedhjeve të identitetit duke e përshtatur përdoruesinnjoftime. Këto kompani shënojnë çdo aktivitet që nuk i përshtatet profilit të pronarit. Megjithatë, veprimi i ndërmarrë varet nga klientipërpjekje për të bërë ankesa dhe raporte për veprimtari të dyshimtë.

Duke vepruar

Nëse shfaqet një paralajmërim i mashtrimit online, filloni duke iu përgjigjur menjëherëminimizoni aktivitetin e ndërhyrës në llogari. Tjetra, krijo një alarm mashtrimi në raportin e kredisë që sjell një njoftim të ri sa herë qëekziston një linjë e re e kërkesës për kredi. Kërkoni një kopje nga kompania e kartelës për të shqyrtuar dhe identifikuar ndonjë aktivitet që nuk mund të identifikohet. Disa kompaniofrojnë mundësinë për të ngrirë kredi në raportin e kredisë. Ai kufizon kë ka qasje në raport.

Raportimi i Mashtrimit të Identitetit

Sa më shpejt të reagoni ndaj veprimtarisë mashtruese, aq më shpejt mund të kontrollonipërdorimin e të dhënave të tyre. Raportimi i rasteve të vjedhjes së identitetit tek zyrat e kreditit është hapi i parë. Pas njoftimit, ata parandalojnë ndonjëhapje të reja të llogarive nën emrin e viktimës. Hapi tjetër është të lajmëroj autoritetet.

Pjesa më e rëndësishme është të kontaktoni kompanitë e kartës së kreditit. Një mundetduhet të ndryshojnë llogaritë, hyrjet dhe fjalëkalimet. Gjithashtu, kontaktimi me kompaninë e telefonit mund të punojë në avantazhin e pronarit pasi ato mund të ndihmojnë në njoftiminpërdoruesi i çdo ndryshimi. Ata do të ndihmojnë në monitorimin e deklaratave dhe raporteve Source .

November 28, 2017