Back to Question Center
0

Semalt Ekspert - Si të Bëni fëmijët tuaj Kuptojnë dhe Shmangni Malware

1 answers:

Ne jemi të vetëdijshëm për faktin se shumica e shkollave nuk u mësojnë fëmijëve se si të qëndrojnë të sigurt në internet dhe si të shmangin malware dhe viruse. Ndoshta, është e rëndësishme të kuptojmë rëndësinë e teknologjisë së informacionit në jetën tonë dhe të jemi në gjendje të zgjidhim problemet e lidhura me teknologjinë. Për këtë, ne do të duhet të mësojmë bazat për fëmijët tanë. Përndryshe, nuk ka asnjë shans për ne që të arrijmë sukses.

Ryan Johnson, eksperti kryesor nga Semalt , ndan përvojën e tij dhe specifikon disa këshilla të dobishme për fëmijët tuaj për të qëndruar të sigurt në internet.

Si fëmijët tanë kalojnë kohë në internet

Para së gjithash, duhet të dimë se si fëmijët tanë kalojnë kohë në internet. Një pyetje tjetër është se si mund t'i ndihmojmë ata të kuptojnë malware dhe si të shpëtoj prej tij. Ne mund t'i ndihmojmë ata të zhvillojnë një kuptim të malware dhe viruseve duke u ofruar atyre detyra të rregullta. Është detyrë e tutorëve tanë të sigurojnë fëmijët me detyra lidhur me kompjuterin dhe t'i ndihmojnë ata të zgjidhin pyetjet.

Mësimdhënia e fëmijëve me video relevante

Një numër i madh i videos në viruset kompjuterike janë në dispozicion në internet..Është e vërtetë se shumica e videos janë të orientuara drejt të rriturve, por kjo nuk do të thotë se fëmijët tanë nuk mund të përfitojnë prej tyre. Shumë video në YouTube tregojnë shumë njerëz rreth asaj se si të përshtasin cilësimet e tyre të sigurisë dhe si të shkarkojnë aplikacione dhe lojëra miqësore në përdorim në baza të rregullta. Kështu, është detyrë e prindërve dhe e mësuesve tanë të marrin fëmijët video të dobishme bazuar në nivelin e tyre të klasës dhe aftësitë mendore. Kohët e fundit kam gjetur disa pjesë të lajmeve që mbulojnë kërcënimet në internet. Ne mund t'i ndajmë ato pjesë me fëmijët tanë, në mënyrë që ata të mund të lexojnë dhe të mësojnë gjëra të reja.

Prezantime PPT

Po, është e vërtetë që unë përdor prezantime PPT për t'i mësuar fëmijët e mi shumë për sigurinë dhe sigurinë. Gjëja e parë është që fëmijët të marrin shumë video dhe prezantime PPT rreth malware dhe viruseve dhe si të shpëtoj prej tyre. Sapo të kenë kaluar materialin e ofruar, hapi tjetër është të shtrohen disa pyetje për të parë nëse ata kanë mësuar të gjitha bazat apo jo. Njerëzit të cilët besojnë se fëmijët e tyre janë të sigurt, ndërsa surfing internet ose duke përdorur mediat sociale janë duke bërë një gabim të madh. Ka shumë gjëra që kanë nevojë për vëmendjen tonë, dhe natyrisht, ne duhet të transferojmë njohuritë për të vegjlit tanë për të ardhmen e tyre të sigurt dhe të sigurt. Për fëmijët nën shtatë, mund të marrim versione të libra me foto që lidhen me viruset dhe malware. Nëpërmjet këtyre librave, ne mund t'u mësojmë atyre se si të përgatiten për të ardhmen dhe si të sigurojnë sigurinë e tyre në internet.

Konkluzioni

Kur bëhet fjalë për viruset dhe malware, të rriturit dhe fëmijët duhet të mësojnë bazat. Për të gjithë, siguria në internet është një nga shqetësimet kryesore këto ditë. Nëse nuk i kushtojmë vëmendje programeve antivirus dhe programeve anti-malware, ne do të rrezikonim të humbnim të gjitha të dhënat tona dhe skedarët e ndjeshëm. E njëjta gjë duhet t'u mësohet fëmijëve tanë. Ndërsa përdorin mediat sociale, ata duhet të sigurohen që profilet dhe fjalëkalimet e tyre të mos hidhen. Pra, mësuesit duhet të organizojnë klasa shtesë për fëmijët që të mbajnë leksione mbi malware dhe viruse Source .

November 28, 2017