Back to Question Center
0

Semalt: Mashtrimet Online Shpjegoi

1 answers:

Mashtrimi në internet është sot një nga humbjet më në rritje të parave online. Shkalla efleecing online për shkak të mashtrimet është në një normë alarmante. Shtetet e Bashkuara regjistruan humbje duke arritur mbi 525 milionë dollarë, mesatarisht 1,813 dollarë përviktimë sipas Qendrës Kombëtare të Krimit të Kollarisë së Bardhë. Mashtrimi në internet në Shtetet e Bashkuara përbënte rreth 90 për qind të totalitmashtrim në internet në botë. Është një kërcënim që kërkon vëmendje shumë urgjente.

Departamentet e policisë që punojnë në krimin kibernetik në të gjithë botën investojnë në mekanizma për tëluftojnë mashtrimet në internet, dhe është e këshillueshme që viktimat të raportojnë ose monetare ose ndonjë lloj tjetër mashtrimi që ndodh në internet. Megjithatë,përdoruesit e internetit mund të mbeten vigjilentë duke lexuar artikuj mbi mashtrimet në internet si blogja e Sigurisë Watch midis materialeve të tjera. Atje janedisa opsione për raportim në lidhje me mashtrimet në internet si dhe me Komisionin Federal të Tregtisë (FTC) si një nga organizatat më të besuarapër punën.

Hapat e ndjekur për të raportuar mashtrimet në internet janë në dispozicion në internet, por së pari këtudisa mënyra të përbashkëta, nga eksperti kryesor i Semalt ,Jason Adler, i përdorur nga fraudsters online.

Scam Biznes

Ekzistojnë shumë reklama online që joshin njerëzit të bashkohen me grupe. biznesmashtrimet e zhvilluara për mashtrime në internet kërkojnë shuma të mëdha parash duke marrë pjesë dhe duke bërë punë të vogla në internet, por kërkon nënshkrimin dhe dërgiminpara për anëtarësim, trajnim, pagesë apo blerje në një artikull. Në fund, ajo rezulton të jetë një makth. Bej kujdes.

Vjedhja e identitetit

Në vitin 2004, vjedhjet e identitetit u regjistruan në ankesën e lartë të konsumatorit në UnitedShteteve. Rreziqet e këtij mashtrimi në internet janë aq të rënda saqë mund të çojnë në humbjen totale të të gjitha parave në llogarinë bankare të viktimave. Në këtërastet, fraudsters fshehin identitetin e tyre për të hyrë në llogaritë e kreditit të viktimave. Viktimat duhet të njoftojnë bankat e tyre, zyrën e kreditit oseraportojnë menjëherë në polici.

Web Database Scam

Informacion personal si patentë shoferi dhe pasaporta që përdoren nga spitalet,bankat dhe organizatat qeveritare shpesh mund të arrihen nga fraudsters dhe bëhen publike në internet. Informacioni arrin në internetpërhershme për abuzime dhe marrjen e qershisë. Internet mashtrimet që përfshijnë hacking bazës së të dhënave duhet të njoftohen për motorët e kërkimit të tilla si Google, Yahoo,dhe Bing për largim.

Scam Imposter

Mashtrimi në internet mund të jetë në formën e një email-i që kërkon ndihmë monetare.mashtruesit hackin llogarinë e emailit të mikut të viktimës dhe kërkojnë ndihmë financiare nëpërmjet Unionit Perëndimor. Ka disa këshilla nëPCMag për të shmangur këtë formë të mashtrimit në internet.

Scam romancë

Mashtrimi në internet mund të vijë në formën e fantazisë. Gjithashtu i njohur si catfishing,Scam romancë përfshin një person që pretendon të jetë në dashuri me viktimën. Mashtruesi e tërheq viktimën për t'i dërguar para për të udhëtuar ose mjekësoreshpenzimet. Mos i dërgoni dhurata njerëzve që nuk i njihni.

Transaksionet e Konsumatorëve me Kompanitë e Huaja

Rrjeti Ndërkombëtar i Mbrojtjes dhe Përmbarimit të Konsumatorit ka një sistemqë duket në mashtrim në internet që përfshin pagesën e ofruesve online që nuk dorëzojnë produkte. Në rast se urdhri online nuk arrinblerësi, duhet të raportohet incidenti për ndihmë.

Mashtrimi i Investimeve në Internet

Spam mund të rezultojë në një scam. Konsultoni Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimnë kur ju bien viktimë e një spam bërthamë scam Source .

November 28, 2017