Back to Question Center
0

Semalt: Mënyrat efektive për të përjashtuar trafikun e brendshëm në Google Analytics

1 answers:

Një nga gabimet më të thjeshta që kompanitë, agjencitë dhe individët nuk e shohin kur është fjala për numërimin e numrit të tyre mujor është përfshirja e trafikut të tyre në faqet e klientëve të tyre. Kjo mund të duket e parëndësishme, por ka një rol të madh për të luajtur në normën e konvertimit, pasi ajo fryn trafikun që marrin nga vizitorët.

Ka disa mënyra, të përcaktuara nga Andrew Dyhan, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve të Shërbimeve Dixhitale Semalt , që mund të përdoret për të lehtësuar këtë problem. Ato shkojnë nga instalimet e thjeshta për ato që kërkojnë burime zhvilluesi për t'u zbatuar - opi temperature cables. Një gjë për të kujtuar është gjithmonë që të ketë një llogari analitike të veçantë ku mund të ruajë të gjitha të dhënat e papërpunuara si rezervë.

# 1 Plug-in Browser-Opt-Out

Është më e lehtë për t'u zbatuar. Të gjithë përdoruesit që dikush dëshiron të bllokojë, duhet të shkarkojnë dhe instalojnë Add-on të Browser-it të shfletimit të Google Analytics. Pasi të instalohet, ata nuk do të jenë në gjendje të dërgojnë të dhënat e vizitorëve në analytics. Punon duke ndaluar GA JavaScript që të dërgojë informacion për vizitën. Megjithatë, ajo nuk lejon përdoruesin të zgjedhë se cili informacion është i bllokuar. Prandaj, nëse ka ndonjë informacion që duhet të transmetojë të dhënat e vizitës, atëherë çaktivizoni zgjatjen.

Instalo shtesë në të gjitha profilet e përdoruesit, shfletuesit dhe të gjitha pajisjet me qasje në një shfletues. Gjithashtu, mos harroni se shtesa është në të gjitha profilet. Prandaj, nëse profili aktual në përdorim është ajo që kryen testet, pastaj ndrysho në një profil tjetër ose çaktivizoje shtesën për të parë nëse ndjekja po funksionon si duhet.

# 2 Filtra të personalizuara Bazuar në IP

Adresa e Vetme IP :

Shkoni në skedën Admin në GA dhe zgjidhni filtrat. Prej këtyre, zgjidhni të shtoni një filtër të ri nga skeda e filtrit. Prej këtu, futni një filtër me porosi duke përdorur një adresë të vetme IP. Pas vendosjes së parametrave, kliko Ruaj dhe pastaj dilni..

Gama e adresave IP:

Ndiqni të njëjtën procedurë për adresa të vetme IP. Megjithatë, pas zgjedhjes së një filtri të ri, zgjidhni një filtër të personalizuar në llojin e filtrit dhe përjashtoni IP në fushën e filtrit përjashtues. Së fundi, futni vargun për IP në modelin e filtrit.

# 3 Filtra të personalizuara Bazuar në ISP

Përjashtimi i trafikut nga një ISP ose mund të jetë nëpërmjet një filtri të paracaktuar ose me porosi. Në të njëjtën mënyrë, mund të injoroni një ISP nga GA. Është ose një përdorim i domain ISP ose organizatës ISP. Dallimi është se një i referohet emrit të regjistruar sipas emrit të ISP-së, ndërsa tjetri nënkupton domenin gjeografik të ISP-së. Filtri i paracaktuar lejon vetëm një të punojë me një domen ISP.

Domain ISP:

Përdorni të njëjtën procedurë për një sërë adresash IP, përdorni filtrin e paracaktuar në llojin e filtrit dhe pastaj përjashtoni domenin ISP

Organizata ISP:

Lloji i filtrit duhet të jetë një filtër me porosi, pastaj të përjashtojë organizatën ISP në fushën e filtrit. Pastaj futni domenin e tij në "nga ISP Domain".

# 4 Vendosni një Cookie JavaScript

Të dy metodat për përdorim janë _setVar dhe _setCustomVar . Dallimi midis të dyjave është se _setVar përdor fushën e filtrit të përcaktuar nga përdoruesi dhe kjo e fundit nuk mundet. _setVar i lejon përdoruesit të vendosë një filtër profili që mund të përdorin për të përjashtuar trafikun personal. Alternativa _setCustomVar përdor segmente të avancuara që bëjnë të mundur filtrimin e trafikut. Kjo do të thotë që të dhënat që filtrat vijnë pasi të kalojnë nëpër GA.

_setVar : Vendosni një filtër me porosi në llojin e filtrit, duhet të jetë një fushë filtri e definuar nga përdoruesi dhe të përdorni një punonjës si model filtri.

_setCustomVar : përjashtoni një ndryshore të personalizuar (çelësi 1), pastaj zgjidhni ato që janë saktësisht punonjës. Pastaj përfshini variablin e personalizuar (Vlera 01), dhe pikërisht përputhen Po.

November 28, 2017