Back to Question Center
0

Semalt përcjell informacion të dobishëm rreth mashtrimit në internet dhe mënyrat për të mbrojtur veten kundër tij.

1 answers:

Kompanitë e transportit (mallrave) janë të vetëdijshëm për mashtruesit që përdorin identitetin e tyre në shoqërimediat dhe e-commerce faqet e internetit për të mashtruar mijëra blerësit që throng këto faqet e internetit.

Kështu punojnë normalisht. Ju kaloni përmes një e-commerce website, identifikoniçdo gjë që dëshironi të blini, shikoni dhe përfundoni procesin e pagesës. Pastaj, gjithashtu merrni një email që ju kërkon të paguani për një dërgesë më parëajo është dërguar. Ka një kapje pse: e-mail nuk është nga kompania e mallrave zyrtare, dhe paratë që ju kërkohet të paguani donuk do të rimbursohen dhe as nuk do të ndihmojnë për të përpunuar porosinë tuaj. Trazirat e tjera si mashtrimet e llotarisë, ku ju jeni të informuar për të fituar një fitore,lotari ose çmim për një konkurs që nuk keni marrë pjesë në vendin e parë.

Kompanitë e mallrave nuk ofrojnë shërbime të palëve të treta (escrow). Si i tillë, mos u bëi ëmbël foli në pagesa instalime elektrike për askënd. Ju mund të ecni në një scam online.

Ross Barber, the Semalt Menaxheri i suksesit të klientit, ju këshillon që të merrni parasysh informacionin e mëposhtëm. Edhe nëse ka një numër ngarkesash të caktuar nëdërgesa, mos u mashtroni. Produkti mund të përfshihet në shportën tuaj të blerjes, por në të vërtetë nuk mund të jetë në duart e mallravekompani. Nëse keni ndonjë dyshim, kontaktoni kompaninë e transportit detar ose vizitoni faqen zyrtare të internetit. Kjo do të konstatojë se kompania e anijeveka produktin në posedim të tij..Pastaj mund të pushoni me siguri se mallrat tuaja do t'ju arrijnë.

Transport tregtar / kompani të mallrave bëjnë gjithçka në fuqinë e tyre për të parandaluar mashtrimet online.Shërbimi i tyre ndaj klientit, departamentet ligjore dhe të sigurisë punojnë ngushtë së bashku për të siguruar që ju (klienti) i dini të gjitha mashtrimet dhe si të bënishmangni ato. Për më tepër, ata bashkëpunojnë me organizata ndërkombëtare si eBay, Amazon, Western Union dhe madje edhe qeveritë për të mbajturgjërat ecin mirë.

Çfarë duhet të bëni nëse jeni viktimë?

Në mënyrë që autoritetet e nevojshme të mbyllin një faqe interneti mashtruese, atambështetuni tek ju për të raportuar ndonjë aktivitet të dyshimtë. Dërgoni emailin në adresën e dhënë. Vini re që ju nuk do të merrni ndonjë njoftim kur judërgoni emailin. Gjithashtu, mund të jetë një ide e mirë për t'i raportuar kështu autoriteteve lokale vis vis, policisë. Ka pasur disa raste, të cilatkanë rezultuar me arrestime. Me djemtë e keq pas bare, ju mund të shijoni lehtësinë e blerjeve online.

Rritja e ndërgjegjësimit

Siç është thënë, ka nevojë që të raportohen të gjitha rastet e mashtrimit online në mënyrë të veçantëato që kanë të bëjnë me kompanitë e transportit. Me publikun e vetëdijshëm për këtë kërcënim, këto raste patjetër do të jenë një gjë e së kaluarës. Këtu janëdisa masa të përdorura për të frenuar mashtrimin online:

  • > takime ndërmjet aktorëve të ndryshëm që kërkojnë të adresojnë këtë çështje
  • > publikimi i gazetave të rregullta
  • > udhëzime se si funksionon procesi i transportit për një mall. Në këtë mënyrë, ju mundenilehtë të tregojë për një scam.

Përfundimisht, sigurohuni që t'i tregoni një miku për atë që mësoni, ashtu që edhe ata të bëjnënuk bëhet viktimë Source .

November 28, 2017