Back to Question Center
0

Semalt: Pesë hapa që do të largohen nga infeksionet malware

1 answers:

Interneti ka mijëra kërcënime, duke e bërë atë një vend të rrezikshëm për përdoruesit online. Ka mbi 74.000 viruse të reja të zhvilluara çdo ditë me malware që prekin mbi 30% të kompjuterëve globalisht.

Malware është një fjalë e shpikur nga programet e dëmshme dhe është projektuar për të bërë rrugën e saj përmes një sistemi të mbrojtjes së kompjuterit dhe të shkaktojë dëme në pajisjen që përdor për të hyrë në internet, biznes ose më keq. Nik Chaykovskiy, Menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve thotë se mund të duket e madhe, por disa metoda mund të kufizojnë ose parandalojnë dëmtimin e pajisjes dhe të dhënave të ruajtura brenda - compra de certificado ssl.

Programet jo të besueshme

Shpesh, kur drejton një sesion në internet në një shfletues web, disa dritare popup shfaqen nga askund. Ata janë të njohur për të kërkuar përdoruesin të shkarkoni dhe të drejtuar një softuer të caktuar. Mekanizmi mbrojtës i sistemit operativ fillon gjithmonë dhe pyet nëse burimi është i besueshëm. Tipi këtu është vetëm për të drejtuar programe që kanë një nënshkrim dixhital.

Disa nga aplikacionet që duhet të përdoren janë programe antivirus, të cilat skanojnë sistemin për të konstatuar se cili është qëllimi i skedarit të shkarkuar dhe nëse kompjuteri është ende i sigurt duke klikuar mbi popup. Këto popups mund të jenë fillimi i një dhimbje koke të rëndësishme malware nëse shkarkohen verbërisht.

Përditësoni Sistemin

Bëni një pikë të përditësimit të sistemit operativ dhe antivirusit rregullisht, gjëja më e mirë për të bërë është të pranoni automatikisht të gjitha përditësimet. versionet e mëparshme Malware është gjithmonë duke u zhvilluar kështu që nevoja për azhurnime të rregullta, ndërhyrësit e kanë më të vështirë qasjen në rrjet dhe duhet të kërkojnë mënyra më të reja për ta tejkaluar këtë,

Shmangni hapjen e bashkëngjitjeve të dyshimta me email

Hakerët kanë përfituar më mirë në mënyra inovative për të fituar hyrje të paligjshme në kompjuterin e një përdoruesi. Ata tani e bëjnë këtë duke përdorur email, shumica e të cilave janë spam. Gjithmonë fshini të gjitha spam-et pa i hapur ato. Mesazhet duket se vijnë nga burime të njohura vetëm se nuk janë. Ata kanë tendencë për të bërë headers dhe mesazh të rëndësishëm për të krijuar një ndjenjë të urgjencës. Kur këto të arrijnë kutinë në hyrje, skanoni ato duke përdorur një antivirus të parë. Nëse dikush nuk është në gjendje të dallojë nga i cili ka dërguar një email, ata duhet ta largojnë atë meqë mund t'i kushtojnë më shumë sesa thjesht shëndetin e kompjuterit të tyre.

Përdorni fjalëkalime komplekse

Rregulli numër një i qasjes në internet është që të marrë masa paraprake me fjalëkalimet e përdorura. Ato të thjeshta janë më të lehta për t'u kujtuar, por është gjëja e saktë që kriminelët kibernetikë dëshirojnë që përdoruesi të mendojë. Kur të mbajnë këto fjalëkalime, ata përpiqen t'i përdorin ato në llogaritë e tjera në internet. Prandaj ekspertët i këshillojnë njerëzit të përdorin fjalëkalime të ndryshme për llogari të ndryshme. Fjalëkalimi i shkëlqyer duhet të jetë së paku tetë karaktere dhe të kombinojë karaktere të ndryshme. E quirkier, aq më mirë.

Shmangni rrjetet e hapura Wi-Fi

Hakerët shfrytëzojnë rrjetet e hapura pasi që përhapin malware lehtë për kompjuterët e lidhur për disa arsye. Shmangni rrjete të tilla si ato i japin sulmuesit një avantazh mbi sistemin e përdoruesit.

November 28, 2017