Back to Question Center
0

Semalt: Si mund t'ju mashtrojnë kriminelët kibernetikë me mashtrimet online?

1 answers:

Interneti ka hapur mundësi të pakufishme për të gjithë. Është e thjeshtë. ështëpërshtatshëm. Është awesome. Mund të blini, të paguani faturat, të shikoni filma, të merrni lajme, të bëni rezerva, të punoni në lëvizje dhe të bëni shumë më tepër. Si globalepopullsia shifet mënyra të reja për përdorimin e internetit, kriminelët kibernetikë po tërheqin, por më tepër se të ndërtojnë, ata përpiqen të mashtrojnë, të mashtrojnë dhe të vjedhin. Kështu që,si qëndroni të sigurt nga fraudsters online?

E pra, përgjigja është e thjeshtë: njihuni me mashtrimet e zakonshme online, të përcaktuara nga Max Bell,Menaxheri i Suksesit të Klientit Semalt ,dhe ju nuk do të bëheni viktimë.

Scam me email të phishing

Këtë vit (2017) numri i emaileve të phishing u dërgua ishte 155% më shumë se sa ishtevitin e kaluar. Një scam phishing bazohet në komunikimet e bëra nëpërmjet një rrjeti social media ose përmes emailit. Këtu, autori i krimit përpiqet tët'ju bindë në zbulimin e numrit të kartës tuaj të kreditit, detajet e bankës, hyrja ose të dhënat e tjera personale. Ju mund të promovoheni në klikimin e njëLidhje. Kjo është një mënyrë për të përhapur të dhëna që vjedhin malware në sistemin tuaj. Me një program antivirus të mirë dhe të azhurnuar, duhet të jeni në gjendjembajeni këtë mashtrim.

Nigerian 419 scam

Kjo scam zakonisht përfshin një email të shkelur nga zemra, mesazh tekst, letër osemadje edhe një mesazhi i llogarisë sociale të dërguar nga një grua në ankth. Ajo do të pretendonte se ajo ishte një trashëgimtare e pasur, zonjë e biznesit apo zyrtarë qeveritarëduke lypur ju për të ndihmuar atë të marrë paratë, pas së cilës ju merrni një shumë të madhe. Këtu është kapur: ju ndihmoni të paguani një tarifë, pastaj në kthim ju merrninjë pjesë të madhe.

Scam kartelë përshëndetje

Në këtë skemë, ju merrni një kartë "të padëmshme" nga një mik. Megjithatë, alidhja e cila nëse klikohet instalon një malware është futur diku në kartolinën e përshëndetjes. Malware mund të jetë çdo gjë nga një program i padurueshëmqë nis reklama pop-up ose dritare të papritura në shfletuesin e internetit. Në skenarin më të keq, mund të jetë ransomware - makthi i të gjithëve.

Scam kartelë krediti

Kur koha bëhet e vështirë, njerëzit përdorin taktika të ndryshme për të marrë ndihmë financiare.Megjithatë, mund të merrni një ofertë që është shumë e mirë për të qenë e vërtetë. Merrni këtë shembull: ju jeni ulur në anën e pasme të një taksi në rrugën e shtëpisë, atëherë jumerrni një mesazh se keni një hua të paravlerësuar me interes të vogël..Mos bini për këtë scam. Përdorni kuptimin e përbashkët.

Scam lotari

Ndoshta, scam më i vjetër në internet. Ajo vjen me anë të postës elektronike. Mesazhi është i drejtpërdrejtë:ju keni fituar një çmim në para në lotari ose lotari në bamirësi, por që ju të kërkoni paratë tuaja, ju duhet të paguani tarifat e përpunimit ose diçkanë atë linjë. Ju do të habiteni nga numri i fituesve që e keni fituar pa marrë pjesë në të vërtetë.

Scam Hitman

Kjo është tërbim i plotë. Kryerësi kërcënon të të vrasë nëse nuk paguan.Ata do të thonë se ata kanë qenë të angazhuar për t'ju vrarë në radhë të parë, por ata (hitmenët) e konsideronin duke u thënë kështu që t'i paguani ata për t'ju lënëne paqe. Çfarë është e frikshme është fakti se ata mund të tregojnë aktivitetet tuaja të jetës.

Scam romancë

Ajo synon faqet e internetit të takimeve. Skema mund të ekzekutohet për muaj me saktësi dhemashtrimi. Një partner potencial ngadalë fiton besimin tuaj duke ju dhënë dhurata. Pastaj një ditë, ata pretendojnë të jenë në raste urgjente. Shpesh një i afërmdo të ishte i sëmurë ose biznesi i tyre do të bllokonte për shkak të mungesës së mjeteve monetare. Atëherë ju kërkohet të dërgoni para që do të kthehen.

Scam për punësim

Këtu ju merrni lajme se keni zbritur një punë fitimprurës me shpërblim të papërmbajtur. atjeështë një kapje pse. Për të siguruar punën, duhet të paguani një tarifë.

Scam udhëtimi

Shfaqet gjatë festave si në verë apo në Krishtlindje. Këtu ju jeni premtuar një të mirëpaketë të udhëtimit me një kosto shumë të lirë. Për të mos u bërë viktimë, kontrolloni një rishikim të faqes së lartpërmendur. Mund t'ju kursente para.

mashtrimet e tjera

  • Interneti i falsifikuar në faqet e internetit të blerjeve - kopjet e markave globale dhe preeve në dyshimblerësit në internet duke kërkuar për të blerë gjëra të reja.
  • Lajm i rremë mashtrim - vetë-shpjegues. ,
  • Scam mashtrues program antivirus Source .
November 28, 2017