Back to Question Center
0

Semalt sugjeron mënyrat për të raportuar mashtrimet në internet dhe mashtrimet

1 answers:

Shumë pronarë të faqes dhe zhvilluesit kanë provuar përpjekjet për mashtrim dhe mashtrimet në internet.Çuditërisht, shumica e viktimave nuk raportojnë asgjë. Shpesh, viktimat kanë turp të kenë rënë në mashtrime apo edhe të humbasin shpresën.Në këtë drejtim, është me rëndësi të raportohet mashtrimet në internet dhe mashtrimet për të parandaluar kriminelët e internetit që të pushtojnë vende ose njerëz të tjerë. njëduhet të ketë një frymë luftimi. Përveç kësaj, ka shumë organizata që janë të gatshme t'i ndihmojnë viktimat. Një krim i kryer përmesinterneti është gjithashtu i dënueshëm.

Pra, si mund të njoftojë një përdorues interneti, pronar i faqes ose një zhvillues mashtrime apo mashtrime?Cilat janë disa nga burimet e raportimit të mashtrimit / mashtrimit? Gjeni në këtë artikull të dhënë nga Andrew Dyhan, Menaxheri i Suksesit të Klientit të Semalt .

Burimet e raportimit / mashtrimit online.

Qendra për Ankesa të Krimit të Internetit (ICCC) është burimi i parë i përdorshëm. Kjo ështënjë partneritet midis Qendrës Kombëtare të Krimit të Kollës së Bardhë dhe Byrosë Federale të Hetimeve të Shteteve të Bashkuara. Sipas internetitekspertë, ICCC është ndër platformat më të mira për raportimin e mashtrimeve më serioze që përfshijnë hakmarrje (ose ndërhyrje në kompjuter), Vjedhja e TregtisëSecrets (Espionage Ekonomike), vjedhjet e identitetit dhe sulme të tjera të mëdha të Cyber-it. Megjithatë, ende mund të raportojmë ndonjë krim tjetër që nuk e bënbien në kategoritë e përmendura edhe nëse ata mendojnë se krimi i kryer është i vogël..Për më tepër, nëse një krim nuk bie nën kategoritë e ICCC,organizata mund të drejtojë një viktimë në një agjenci përkatëse. Kështu, ICCC është një platformë që hap dyert për të gjitha viktimat e mashtrimet dhe mashtrimet në internet.

Së dyti, Byroja më e mirë për Biznes në SHBA dhe Kanada ofron një faqe internetipër klientët që ndihmojnë viktimat e scam në raportimin e ankesave në lidhje me shitësit me bazë në internet dhe mashtrues të tjerë. Përveç kësaj, viktima të mashtrimitgjithashtu mund të kërkojë bazën e të dhënave të kësaj organizate për të vendosur nëse një tregtar i veçantë ka ndonjë ankesë tjetër të paraqitur kundër tyre. Gjithashtu,ankuesit janë të inkurajuar që të bëjnë një ndjekje dhe të përcaktojnë nëse ankesa kundër një shitës me pakicë të internetit është zgjidhur.

Së treti, faqja e Informacionit për Mashtrimin e Internetit të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara është një tjetërrrugë për paraqitjen e krimeve në internet. Platforma është më e përshtatshme për ankesa të tilla si sulme phishing, email mashtrim, ankesa të konsumatorëve qëshqetësojnë internet marketing dhe mashtrimet e investimeve në internet. Site gjithashtu ofron lidhje me agjencitë e përshtatshme që merren me raportimin e scam për njëlloj i veçantë i krimit online.

Tjetra, Craigslist ka një faqe që është dedikuar për parandalimin e scamming përveç kësajpër të siguruar informacion rreth procedurave të raportimit në rast se njëri është mashtruar nga anëtarët e Craigslist. Më shumë informacione janë të disponueshmeCraigslist faqen e internetit se si të merren me mashtrimet në çdo kohë që ato dalin.

Qendra e Sigurisë eBay është një tjetër platformë për Sigurinë e Përgjithshme të Tregut. ajondihmon viktimat e piraterisë me raportimin e mashtrimeve dhe mashtrimeve në lidhje me ankand tek autoritetet përkatëse. Për më tepër, ofron Qendra e Sigurisë në eBayzbatimi i ligjit për teknikat për të vendosur nëse një scammer po përpiqet të ankandojë mallra të vjedhura. Kjo veçori është veçanërisht e rëndësishmepër viktimat e vjedhjes së pasurisë.

Së fundi, faqja e Sigurimit të Facebook-ut lejon një viktimë të scam të raportojë mashtrime, mashtruesaplikacionet, hackat e llogarisë, spam ose ndonjë sulm tjetër i lidhur me Facebook. Mos u trembni. Raportoni mashtruesit për të parandaluar dëmtimet e ardhshme Source .

November 28, 2017