Back to Question Center
0

Si të gjurmoni përdoruesit aktualë duke vizituar faqen tuaj të internetit - Ekspert i Semalt

1 answers:

Monitorimi i ngushtë i një trafiku të internetit është një angazhim i rëndësishëm për të siguruar sigurinë e sistemit kompjuterik dhe sigurimin e statistikave aktuale. Vizitorët në një aplikim në internet mund të rriten në të larta dhe në ulje të dyshimta që nuk janë të parashikueshme. Kjo mund të jetë për shkak të spam-it dhe referencave të fantazmave në faqen e internetit që lidhen me infektojnë sistemin kompjuterik me malware, viruse dhe trojan.

Një pjesë e malware dhe viruseve, trafikun e internetit të internetit regjistron të dhëna të rreme statistikore në Google Analytics duke i dhënë shpresat e padrejta pronarit të faqes. Në një përpjekje për të vendosur informacionin e duhur në Google Analytics, ekzistojnë disa mënyra të zbatueshme për të përjashtuar trafikun nga Shërbimi i Monitorimit Web - Site24x7

Në këtë artikull, Nik Chaykovskiy, Menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientëve, ofron mënyra të thjeshta për të filtruar hap pas hapi hapin e trafikut të dyshimtë:

Para së gjithash, hiqni trafikun duke përdorur versionin unik të shfletuesit Site24x7 të krijuar në Google Analytics. Kjo metodë përdoret për të filtruar trafikun nga aplikacioni i faqes Web Site 24x7 (Browser Real) duke konfiguruar një konsolë filtri në Google Analytics. Filtri është i fshehur në shfaqjen në Pamjen e Google Analytics dhe prandaj ofron një mënyrë të shkëlqyer duke përjashtuar trafikun nga shërbimet që ndjekin faqet e internetit që mund të infektojnë sistemin malware, viruset dhe statistikat e trafikut të rrejshëm në sistem..

Ndryshe nga shfletuesit e tjerë të internetit, Firefox-i ka një version unik të Monitorit të Aplikacioneve Web (Real Browser) me një version unik të vogël, (dot) 247, i cili ka aftësinë të riprodhojë transaksionet e regjistruara. Ndërsa gjurmimi i vizitave në internet duke përdorur Google Analytics, konsoli mund të rregullohet për të përjashtuar aktivitetet e versionit të mitur 247 për të siguruar që vetëm të dhënat e sakta pasqyrohen në Google Analytics duke bllokuar trojanin dhe malware.

Hapat për Konfigurimin e Google Analytics Console për të përjashtuar Site24x7

  • Hyni në llogarinë Google Analytics dhe lundroni në opsionin Admin. Nën Admin, zgjidhni Filtrat dhe më pas shtoni Filtra.
  • Në menunë, zgjidhni Robot Traffic Site24x7 si Emri i Filtrit.
  • Zgjidh përjashtojeni në Filtrin e Përshtatshëm nën Tipin e Filtrit.
  • Në fushën e filtrit, zgjidhni versionin e shfletuesit.
  • Më në fund, zgjidhni 24x7 si Modeli i Filtrit.

Pas dhënies së detajeve të kërkuara, klikoni "Apliko në të gjitha Shikimet" për të ruajtur ndryshimet që eliminojnë aktivitetet e spam-it duke tërhequr malware, viruse dhe trafikun me qëllim të keq në Google. Duke përjashtuar Site24x7 duke bllokuar Domain Blloku është një opsion që konfiguron emra të shumëfishtë domain për të injoruar ose lejuar ekzekutimin e Site24x7. Domeni i Bllokut siguron që aftësia e Site24x7 të kërkojë monitorimin e faqeve të internetit nuk është i suksesshëm.

Hapat për aktivizimin e zonës së bllokut

  • Hyni në Web Application opsionin nën Web në Browser Real.
  • Zgjidhni Web Application Monitor të konfiguruar dhe përzgjedhur Edit nga Menuja e Veprimit.
  • Lundroni te menyja Edit dhe përzgjidhni Blloko Domainet dhe futeni në Google Analytics si emrin e domain.
  • Paraqit për të ruajtur ndryshimet. Ndiqni diskutimet në forume ose konsultohuni për çdo pyetje në bllokimin e trafikut nga Site24x7 Web Applications për të qëndruar i sigurt nga malware, viruse, trafik Trojan dhe spam Source .
November 28, 2017