Back to Question Center
0

Tricks Nga Semalt në Si të shpëtojmë nga Bad Bots

1 answers:

Trafiku Bot ka aftësinë për të ndikuar në të dhënat e raportimit të Google Analytics (GA), duke vështirësuar ecurinë e faqes së internetit, duke rritur koston e mirëmbajtjes së faqes dhe duke çuar në supozime të rreme. Shumica e përdoruesve besojnë se trafiku bot nuk ndikon në faqet e tyre të internetit. Megjithatë, studimet e fundit tregojnë se gjashtëdhjetë për qind e faqeve mund të lidhen me bots. Në këtë drejtim, është e rëndësishme për të kuptuar mënyrat e zbulimit të trafikut bot për të raportuar të dhënat me saktësi.

Në këtë artikull, Lisa Mitchell, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , nxjerr në pah disa praktika më të mira që mund të përdoren për të zbuluar trafikun bot në raportet e Google Analytics (GA), si dhe metodat e eliminimit të botëve nga përdorimi i filtrave dhe teknika të tjera të përmendura. Përveç kësaj, diskutohen praktikat e rëndësishme të industrisë që duhet të ndiqen së bashku me filtrat GA.

Identifikimi i Bots

Pikat e mëposhtme janë pika të rëndësishme për të shikuar në raportet e GA që janë të lidhura me bots:

  • Kohëzgjatja mesatare e ulët për seancë
  • Shkalla e lartë e kërcimit.
  • Pothuajse 100% e trafikut nga vizitorë të rinj.

Filtrimi i Bots

  • Cilësimet e Pamjes së Adminit

Nën segmentin "Admin", një përdorues mund të ndryshojë parametrat e "shikimit" duke kontrolluar kutinë për eliminimin e botëve të njohura. Ekspertët e internetit rekomandojnë që përdoruesit duhet të krijojnë një shikim testues në fillim në mënyrë që të shohin rezultatet e prekura përpara se të aplikojnë në pamjen kryesore. ABC / IAB International Bots dhe Spiders List përshkruan bots eliminuar që nuk janë në dispozicion në domenin publik.

  • Përdorimi i Agjentit të Përdoruesit dhe Adresa IP

Në rastet kur një adresë specifike IP është përgjegjëse për trafikun bot, pronarët e site-it mund të përdorin "filtra të shikimit" për të eliminuar adresën IP të thënë. Megjithatë, përdoruesit duhet të kuptojnë se bots ndryshojnë adresat IP çdo herë për t'i shpëtuar identitetit të tyre. Një menaxher i etiketave të Google mund të përdoret për të kaluar vlerën e vargut të vizitorit në Google Analytics (GA) si një dimension personal si dhe duke përjashtuar sesionet. Përfundimisht, një dimension personal i quajtur si "agjent i përdoruesit" mund të ndërtohet në GA dhe të vendoset si Variable në JavaScript në Menaxhuesin e Etiketave të Google duke rifituar vlerat duke përdorur navigator.userAgent. "Pastaj mund të krijohet një filtër për të përjashtuar agjentët duke përdorur kusht.

  • Përfshi trafikun Bot

Disa praktika të industrisë mund të ndiqen jashtë GA, për shembull, shërbimi CAPTCHA. Si një kompani, Google prezantoi një shërbim të ri të CAPTCHA popullor të quajtur "Jo CAPTCHA". Ky shërbim mund të zbulojë sjelljen njerëzore, si përdorimi i miut dhe të marrë një vendim të bazuar në akte të tilla. Shtimi i frazës për arsye verifikimi nuk është i përdorshëm në këtë skenar. Çdo herë që një përdorues viziton një faqe interneti për herë të parë, shërbimi "Jo CAPTCHA" shfaqet tek përdoruesi. Etiketa Google Analytics (GA) duhet të shkarkohet pas përfundimit të suksesshëm të shërbimit CAPTCHA. Së fundi, një cookie sesioni mund të vendoset pas procedurës dhe duhet të përjashtojë shumicën e trafikut të bot që hyn në një faqe. Një proces përcjellës mund të krijohet duke paraqitur një formular që kërkon nga përdoruesit email adresat për dërgimin e lidhjes së aktivizimit brenda 24 orëve Source .

November 28, 2017